Разгледай TL-WR1043ND - според мен е добър избор.
Разгледай TL-WR1043ND - според мен е добър избор.
Имам същия можер би не точно моя е WR841 ND , версия 5 , държа да отбележа че рутера има следния недостатък , поставен в хоризонтално положение тъй като отворите за вентилация са от двете страни а отгоре няма и рутера прегрява и блокира , трябва да бъде поставен вертикално така се осигурява естествен поток на топлия въздух и всичко е ок.Първоначално публикувано от ferrarif1
А ако трябва да избирам между този D-Link DIR-615 с някой от моделите на Edimax, примерно този, този, [color=blue]този и [color=blue]този, кой би бил по-добрия избор? И от двете марки коя е с по-добро качество при идентични модели?Първоначално публикувано от glowndark
TL-WR1043ND
http://www.tp-link.com/en/products/p...010101&id=1150
~ 100 лв.
// добавено
Ухх, не видях втората страница и че е предложен този рутер
Аз съм със TL-WR940N вкъщи и всички се закачат към него, до сега за почти 1 години никога не съм го рестартирал или донастройвал. Дори бях шокиран, че в къщата на съседа имам обхват от моето устройство!Първоначално публикувано от panevdd
Смело казвам, че е - "Много рутер - за малко пари"
Прочетох няколко ревюта, теми и характеристики за няколко модела и се обърках още повече Ако трябва да систематизирам най-важното, от това което разбрах е, че за рутер не трябва да се пестят средства (разбира се в рамките на разумното), да са с хубав и мощен процесор, повече РАМ и ФЛАШ памет.
По-горе пропуснах да отбележа, че имам 2ТВ външен HDD на Samsung и ще е добре да има USB вход, от който да се пускат видео с HD/FullHD резолюция и всякакви други файлове, също така ми се иска да поддържа и торент клиент, но колко е полезно това не знам.
Като изисквания гореспоменатия препоръчан модел на TP-Link се вписва в плановете ми за функционалност, но аз си харесах и още няколко модела: За тези двата четох ревюта и отзиви на потребители и горе-долу са на кантар оценките им (доволни/недоволни) - D-Link DIR-655-ревю; NETGEAR WNDR3700-ревю, а за ASUS RT-N16 ревюто не ми вдъхна много увереност.
Сега казвайте има ли или няма ли смисъл да добавя двойно повече пари за последните 3 модела (като че ли този NETGEAR ми се наби в очите) и защо? За кой от тях е по-добре (предимствата и недостатъците им) да си дам парите и защо? Ама обяснявайте като на неразбиращ юзер
ПС1: Най-вече искам връзката да е стабилна, постоянна в смисъл да няма големи пикове, с висока скорост (колкото е възможно), да не се налагат постоянни ресетвания и след това другите благинки, които предлага рутера. За сведение ако има значение мисля да си пусна интернета с 24mb/s скорост на Близуу.
ПС2: Също така да кажа, че нямам опит в работата с рутери и мрежи, а май се хвърлям доста на дълбоко с претенциите си леле-мале какво ме чака не е истина, ужас и безумие
Сега или ще ти помогна да избереш, или ще те объркам още повече.
От посочените от теб рутери NETGEAR WNDR3700 е най-добрият избор - поддържа 802.11а стандарта, т. е., може да работи в 5GHz обхват; справка за стандартите и скоростите - тук (гледаш таблицата Throughput и делиш на 2).
За да се възползавш от предимствата на 802.11а стандарта твоят лаптоп (или с каквото безжично устройство работиш) също трябва да поддържа този стандарт (повечето поддържат само 802.11b/g).
802.11n стандарта е допълнение към съществуващите стандарти, което позволява постигането на по-високи скорости на трансфер.
Кажи на какво разстояние от рутера ще работиш, ще има ли прегради между рутера и приемника. Имай предвид, че стандартните антени, с които се предлагат повечето рутери са с малко усилване и излъчват едновременно във всички посоки. Може би при теб е по-удачно да се използва насочена антена.... Най-вече искам връзката да е стабилна, постоянна в смисъл да няма големи пикове, с висока скорост (колкото е възможно)...
За "постоянните ресетвания" - това зависи точно от 3 неща:
1. Захранването на рутера - стандартните адаптери на рутерите не са лоши, но ако инвестираш в по-мощен адаптер няма да сгрешиш.
2. Хардуера на рутера - процесор, RAM, охлаждане.
3. Софтуера. Можеш да проверяваш периодично за нови версии и при необходимост да го обновяваш.
Благодаря за отзивчивостта, която проявиПървоначално публикувано от panevdd
Мисля че мрежовата карта на лаптопа ми поддържа 802.11а стандарта или бъркам. [img width=800 height=500]http://store.picbg.net/pubpic/F6/5E/060507fedce9f65e.JPG[/img]
Разстоянието от рутера до лаптопа ще е може би 5 до 10метра през една, 2 или 3 панелна/и стена/и. За насочена антена имаш предвид външна ли, защото на НетГиъра са вградени и значи ли това, че няма да има добро/стабилно излъчване. Искам да питам дали се работи лесно с този рутер (NETGEAR WNDR3700), като се има предвид, че ще съм абсолютно начинаещ потребител, защото както гледам парите "отиват" за него
И аз така мислех да направяПървоначално публикувано от glowndark
Не бъркаш , мрежовата ти карта подържа A,B и G стандарта.
Две стени (особено, ако има желязо и бетон в тях) и "стабилна връзка с висока скорост" са несъвместими понятия. Помисли за вариант с кабел и някакъв по-евтин рутер някъде в стаите, ако държиш да е безжично.
За антената... да, NETGEAR-а е с вградена антена, не можеш да сложиш външна.
Ако имаш възможност, помоли някой твой познат да ти услужи с рутер за няколко часа и тествай скоростта на връзката у вас. След това ще сравниш характеристиките на NETGEAR-а (примерно) и рутера, който си използвал за тестовете - така ще знаеш какво да очакваш в резултат от покупката.
През повечето време ще има една панелна стена и 4-5метра разстояние, много рядко може да е повече от една стена и по-голямо разстояние. При така описаните условия как би се справил? Между другото има и вариант рутера да е в стаята, където ще са разположени другите Wi-Fi устройства, но ще видя как ще стане работата с кабела от оператора до рутера. В стаята не ми се иска да се мотаят кабели по пода, а вече ще е много трудно да го скрия.
Теста, който предлагаш да направя е труден за изпълнение поради ред причини
Чета глупости и се чудя :
Това което пишете - пробвали ли сте го ?
Обикновен рутер минава без проблем през 2 стени, даже и през 1 етаж с 60см железобетонна плоча . Черния модем на бтк минава през 2 стени а се води устройството с най-слаб обхват. Това е за блок ПК ( железобетон )
Към автора - Отивваш в Метро и купуваш един TP-Link с 2 антени и си готов.
Цената бе ~48лв
Вярно е, че през две стени ще има някакъв сигнал, обаче... от това, да има някакъв сигнал, да това да се използва пълния капацитет на рутера, има голяма разлика. Какъв е смисъла да се дават ~200 лв., ако ще се ползва 1/2 (или по-малко) от възможната скорост? По-добре да се направи окабеляване + един рутер за ~100 лв. - резултата ще е същия и ще се спестят половината пари.
При първоначалните условия щях да предложа TL-WR1043ND + такива антени и пак щеше да свърши работа. После дойде условието за ~200 лв. бюджет, 2 стени, приемник с 802.11а стандарт и т. н. т.
За ситуацията в момента ми се струва, че NETGEAR-а, който обсъждахме, ще се справи максимално добре.
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Не си съвсем прав. Това е което казваш може би е вярно при идеални условия без да пречат комшии с радио-та на същата честота. Ела да видиш във къщи каква веселба е. Хващам над 20 рутера като моя Asus RT-G32 с труд пробива 3 стени.