Резултати от 1 до 6 от общо 6

Виртуален рутер..... или не знам точно какво!?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    879
    #1

    Виртуален рутер..... или не знам точно какво!?

    В момента ползвам рутер tp-link 740n с DD-WRT фърмуей и нтернета ми идва по PPPoE с юзер и парола. За да си осигуря външен достъп съм го вързал с dyndns.com, но нещо май му се ебава форвардването на портове и си мисля, дали няма някаква програмка нещо като виртуален рутер, та да сложа още една лан карта в компютъра, нета да влиза в нея, а другата да ми е за вътрешната мрежа от компютри и рутера(tp-link-а) да го ползвам само като суич!? Гледах в гугъла за някакъв virtual router, но това ми изглежда само за уаерлес, а мен ме интересува пълнофункционален рутер с Web Access за управление на рутера от вън и форвардване на портове от вън към компютри във вътрешната мрежа, евентуално рестартиране на рутера, без рестартиране на машината и тем подобни! Ако може и да се стартира като сървис, преди да се е логнал юзера при рестартиране на машината ще е върхъ!

    П.С. ОС - Уиндоус Виста/7!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    74
    #2

    Re:Виртуален рутер..... или не знам точно какво!?

    Подобно нещо съм правил с една стара машина с 2 LAN карти и Windows Server 2003. Там функцията е вградена и я нямаше в Windows XP. Първо бях пробвал с XP и WinGate, но щайгата много забиваше.
    Сървисът се казва Routing and Remote Access и го има със сигурност и в Windows 7 Ultimate. Ето и инструкции за ползването му под 2003 - http://www.windowsnetworking.com/art...at-router.html
    Уеб интерфейс не знам дали има, но другите изисквания ги покрива, а отдалечено може да с управлява с вградената в Windows конзола.
    Моят съвет е да се помъчиш още с рутера де. И аз съм с dd-wrt и проблеми с forward-ването нямам, а схемата с PC за рутер е дървена по ред причини и с не много преимещества.

  4. Banned
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    879
    #3

    Re:Виртуален рутер..... или не знам точно какво!?

    Преди доста години, когато се появиха първите лан мрежи, доставчиците ограничаваха ползването на нета на повече от 1 компютър в мрежа и компютрите бяха доста по-слаби съм го правил това с Милениум-а, после и с ХР с ICS защото това беше единственния начин да не могат да те ограничат, но не ми се е налагало, чак такива работи да правя! Беше си малко дървена работата, че на този компютър се и работеше и често се разбъзикваше мрежата и се губеше нета, но сега идеята е, че на този компютър няма да се работи! Дори няма и да се браузва през него, а ще има само няколко виртуални машини и които ще се достъпват от вън! Аз си браузвам и работя на него, но под виртуални машини. Нови неща инсталирам и пробвам също на виртуалката, та при това положение очаквам да нямам проблем.
    Четох по форумите, че PPPoE много затормозявал рутера и ме притеснява, че като влезнат от вън 20-тина юзера на 5-10 виртуални машини, за всеки юзер трябва да имам 60-80K ъплоуд(за комфортна работа с повече от 16 бита цвят) и ще издъхне, дори и да се оправи проблема с форвардването, а ако ще отивам на скъп рутер, май този вариант който търся ще е най-удачния!
    Ровя по форумите за него вече и ще го разцъкам да го разгледам!

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2005
    Мнения
    520
    #4

    Re:Виртуален рутер..... или не знам точно какво!?

    ползвал съм WinRoute Lite . Повечето изисквания ги покрива, само май няма WebAccess отвън, иначе служи и като защитна стена. Но може и да погледнеш другите версии, те може да покрият изискванията ти.

  6. Banned
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    879
    #5

    Re:Виртуален рутер..... или не знам точно какво!?

    Благодарство на отзовалите се! За сега оправих нещата с рутера като купих малко по-добър за малко повече пари и общо взето добре работи и форвардва(поне за сега). Май-май и аз от ровенето в download.com стигнах до извода, че само winrout и wingate са решението ми за виртуален рутер на уиндоус!

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #6

    Re:Виртуален рутер..... или не знам точно какво!?

    Що да е виртуален? Както го описваш, това си е точно рутер. Рутира от един мрежов интерфейс на друг и това е.
    Сега, под каква ОС работи, дали Linux, дали Windows, Cisco IOS, CatOS, или каквато и да е друга ОС, това е друг въпрос. Също е друг въпрос - допълнителни функции като firewall, NAT, port forwarding, WEB интерфейс до колко затормозяват и/или забиват компютъра - зависи от това как са реализирани. По принцип не би трябвало.

    Ако е под Windows и е написан като сервиз, а не като приложение, ще работи точно както искаш - със стартирането на компютъра.

    Принципно правилно си се насочил към WinRoute и WinGate, като аз лично имам предпочитания към първия. Това са двата конкурентни продукта, които би трябвало да ти свършат работа. Другият вариант са стандартните Windows сервизи като ICS и RRAS, ама те не са толкова гъвкави и най-вроятно няма да ти свършат тчоно каквато работа искаш.

    Аз лично ползвам Linksys WRT54GL. "L"-ът тук идва от Linux, т.е. рутера работи под тази ОС. Съответно има потребителска версия на софтуера, която може да се инсталира на рутера, наречена Tomato, която добавя много допълнителни функции, в общи линии всичко, от което се нуждаеш. Аз самият съм с PPPoE и проблем не съм забелязвал за две години вече.




  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем,но с какво точно........
    От svilen angelov във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 10-06-09, 09:18
  2. Комшията ме попита и не знам какво да кажа ....
    От hristobotev във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 08-06-09, 21:09
  3. ами не знам какво да правя...
    От lorams във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 9
    Последно: 21-05-09, 10:44
  4. Отговори: 11
    Последно: 31-03-06, 20:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе