Аз ще си махна телефона ако цените станат такива - и без това <font color="blue">на GSM-а ми е горе-долу същото</font id="blue">, и ако си пусна кабелен интернет БТК ще го издуха. <font color="red">Дано фалират, мамка им проста </font id="red">
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">Mi da go duhat be Kato vsi4kite mi priateli (+Polovinata BG) sa s GSM-i az moga da si napravia CUG s tiah i da si govorime eftino.
A kolkoto do t'va s razlikata kato ima 3 GSM operatora-to ima razlika i nai-ve4e v cenite na aparatite i Dopulnitelnite uslugi:
Predi vreme za da si vzeme6 edna Mobiltel-ska karta triabva6e da plati6 120lv i to bez absolutno nikvi funkcii...niama6e dori izpra6tane na SMSi,CLIP,a puk za WAP da ne govorim Vuob6te...
Е това не трябва да се допуска! Промяна в цените (в ПЪТИ) без НИКАКВА промяна в качеството - къде го дават така ?! Ама искал някой си да продава БТК - негов проблем! Къде ще е после стимула да цифровизират, ако вземат пари от аналоговите постове като от цифрови !? Ако ще плащам като за цифров телефон, искам и всичките му екстри, иначе ще се жалвам в Страсбург !!!
kakto veche se oplakah na drugo miasto promiana v kachestvoto IMA i to drastichna - niama ClIR,naima CLIP, naia CallerID, daje i DIAL-UP niama...e tva ako ne e promiana v kachestvoto ...zdrave!
a samo ot opitite da si varja modemcheto na skapanata nova linia sum si natresla mnogo seriozna suma...be extri kolkoto shtete[xx(]
Имат всичко за което говорите, отиваш, плащаш и ти го активират. Трябва ти цифрова централа (не съм сигурен, но и при cross-over може и да става) и DECT телефон.
Единствено CLIR ignore функцията май не е достъпна, но това не е болка за умиране.
Отърване няма ако всички сме овчи душици; а ако не - ще ревнем че БТК повишава МНОГОКРАТНО цените без да подобрява и най-малко качеството на услугата. СЛЕД КАТО ЩЕ МЕ ТАКСУВАТ КАТО ЦИФРОВ АБОНАТ, ИСКАМ CALL WAITING, CALLER ID, CLIP, CLIR и т.н. Иначе ще съдя БТК в Страсбург !!! Тази година още не съм ходил там, ама ако трябва ще ида !
В Страсбург няма да успееш, защото лъжата от страна на БТК, която между другото единствена притежава 20 годишен лиценз, и имаше изключетелни права до 31.12.2002, е толкова голяма, че трудно в Страсбоург ще разберат за какво става въпрос. По скоро, ако затрупаме с жалби ITU-T, БТК може малко постреснат, което пак е малко вероятно, защото работещите там още мислят, че изпълняват някой петилетен план.
Искам друго да ти кажа, че така наричаните от БТК "цифрови телефони"
не са цифрови. Не е възможно един аналогов съобщителен канал да е цифров. За да се установи цифрова връзка е необходимо да имаш два и повече цифрови канала, свързани с цифров комутатор. Цифрови са ISDN. Те имат минимум 2B+D. Критерият на БТК за цифрова комуникация е крайно устройство с тонално набиране и предаване на глас и данни по един съобщителен канал, чийто сигнал е в цифрова форма, т.е. импулси,
и най-важното за тях, таксуването на разговорите. Колко са жалки само!(:
Ориентираш се към кабелен нет, а за телефонията, разговорите ще ти излизат значително по-евтини, особено ако говориш с чужбина, ако използуващ така наречена IP телефония. Сложи на компа звукова карта ако нямаш, слушалки и микрофон, доунладваш софтуера, който 90% от фирмите го дават безплатно, не искам да слагам спам да ти казвам имената на фирми, които се занимават с това. Иди в google и ще намериш поне 20 фирми. Да не те учудват цените, минута разговор до Германия например е 8 стотинки, а от БТК е 84 ст. Мисля, че има разлика?
емо_4400, peer to peer с NetMeetin-а между България и Германия ми излиза един импулс на разговор (неограничена продължителност) Е модема не трябва да разпада, иначе може да станат и два импулса. Това с ISDN- а добре си го обяснил. Браво!
A be kakvo da vi kaga pisnalo mi e ot Monopolisti(BTK,MTel)!Sega pone kato doide globul e malko po-dobre oba4e tova e pri GSMite a v ku6ti ne e istina?!Telefona koito mi e CrossPoint i mi e samo za iNet mi e min15lv ot koito 8 sa mi Abonament?!Emi mersi oba4e GloBul imat GPRS(neoficialno) i mi izliza po eftino(i Burzo) prez telefona da si browsvam 6toto oficialnata cena 6te e kum 45lv bez ogranicenia(za GPRS-a stava duma)a na mene mi e ~20lv smetkata na dom.tel.-a ~15lv iNet-a......pone prez GPRS-a vruzkata e stabilna i niama dropene(Dokato ne ti svursh bateriata:-) )?!
Абе това за GPRS-a не се надявай много много. За сега Глобул май нищо не са казали официално (поне аз не съм чул) и слухове се носят всякакви. Като например за нещо от сорта на 2.5$/МВ. Както и майскоростта на която ще го пускат ще е нещо от сорта на 9600. Не знам де признавам си че от мобилни комуникации почти нищо не разбирам, занимавам се с други неща, само споменах какви слухове съм чул. А колкото до топика... Преди две седмици ми мениха аналоговия телефон с цифров. амън се възрадвах че поне качеството ан връзката ми малко ще се качи и... нанайци - в линията се чува шум - доста силно смущение звучащо към 50 херца със съответните обертонове и като динамика шума достига динамиката на дайълтона. Красота просто.
Бе бах маммаму. За какъв х** ще повишават цените при положение че работят на печалба. А качестово е на много ниско ниво. Уж съм с цифров телефон, а като се опитам да избера аналогов понякога е невъзмжно дори и от десетия път. Същото е положението като се набира цифров телефон от аналогов. Абе скапана работа.
Skapana ... pri men ot okolo 3-4 dena ne moga da se zadyrja pove4e ot 5 min v neta ... a predi okolo sedmica tova go niama6e.Pak niakoi ***** mi razbazika liniata napravo mi pisna.Posle da im pla6tam ot kakyv zor be ? za kakvo ?
Emo_4400 - Написал си цяла статия , искам само малко да те поправя : БТК и въобще всеки специалист в тази област използва израза "цифров номер" !!!! Понятието "цифров телефон" което разясняваш се употребява само от "народа" който нищо не разбира от телекомуникации. За да се осъществи цифрова връзка НЕ е необходимо да има ПОНЕ два или повече канала !!!!! Просто B-ISDN стандарта е два канала плюс един служебен. Освен ISDN има още да не кажа много, но няколко стандарта за цифрова връзка. На запад масово се използва DSL и по-често HDSL осигуряващи 2Mbit/s по една четири проводна линия. Спирам че това се превърна в лекция, а не беше това целта ми!