Търся мнения от абонати на оптичен нет във Варна и конкретно района до Тойота....
Вълнува ме има ли вече абонати на Мока НЕТ на М сат Кейбъл във Варна и дали ще стигнат декември 2011г. до Тойота?
Търся мнения от абонати на оптичен нет във Варна и конкретно района до Тойота....
Вълнува ме има ли вече абонати на Мока НЕТ на М сат Кейбъл във Варна и дали ще стигнат декември 2011г. до Тойота?
МСАТ кейбъл, бавна скорост на висока цена ...мрежата му не е оптична. Колкото и да рових из нета Мока нет не намерих , дай малко инфо коя е тая нова птичка на пазара. Във Варна със сигурност оптика предлагат Спектърнет (за сега само в няколко богопомазани квартала) и се чува за Виваком , че до пролетта ще ни oгреят и нас. Иначе повечето и-нет доставчици ползват оптика за магистралите си а в клиента влиза лан кабелче.
stenly, аз май ти бях казал за условията на спектрум, които са направени май по-скоро да отблъскват хората, а не да ги привличат:
100 лв инсталационна такса и 66 лв за 30 мегабита месечно. още ли ги искаш?
Моля нека се споделя мнение в тази тема само за Мока Нет и Файбър нет във Варна!
Спектрум нет ги няма въобще в моят квартал. А оптичната им мрежа се развива прекалено мудно. Звънях средата на август и поне до пролетта няма да дойдат в моя район.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315648759[/time]_________________________________________________
Вълнуват ме доставчици на оптичен нет във Варна най-вече защото на такъв нет скоростите са невероятни и направо фантастични за Варна където скороста на нета е 5-6 години назад сравнена със София и Русе.Първоначално публикувано от stenly
Дори в Добрич имат доставчици на наистина високи скорости от по 40 мбита даунлоуд без да се комбинират рекламно-тъпо.
А във Варна в повечето квартали е трагично. Изключвам богопомазаните Чайка.
Търся доставчик който от Коледа 2011 г. може да ми предложи реални 40 мбита даунлоуд към всички ЕС сървъри.
Сегашният ми Херос нет ми праща това за което плащам 18 мбита за 20 лв. и са ми недостатъчни. Още повече че напоследък взе да прекъсва вечер за по 1 час нета, а нямат поддръжка вечер! Екипите работят от 9 до 21 часа.
Стана ми интересно ! Не съм разбрал , че съм от богопомазаните ! Може ли повече подробности ?Първоначално публикувано от Daxy
Доста почна да се спекулира с думата оптичен по отношение на интернета. Оптичен е нормално да се каже, когато оптиката стига до крайния клиент, в противен случай всеки интернет е оптичен, защото в 100% от случаите някъде минава по оптика и сигурно 90% от популярния ЛАН достъп е оптика до сградата (FTTB). А разликата между FTTB и FTTH е огромна.
До колкото знам спектрум освен в чайка имат и оптика в кайсиева градина...до 2-месеца и във В-во.И ако не се лъжа оптиката им стига докрайния клиент...
Чета темата, чета и сайта на мустангаджиите : Изключителни предимства на MoCA Net:
- до 80 Mbps интернет скорост;
- симетричност 1: 1 / download:upload/ ;
- оптика до сградата;
- интернет, телевизия по един кабел;
- технология от нов тип;
... и се почесвам по главата, освен високата скорост, която никога няма да му се наложи на човек да ползва в домашни условия, има ли наистина някакви други предимства, че да си заслужава човек да премине към "технология от нов тип" ? Е как да приема сериозно останалите 4 "изключителни" предимства ?
Това последното е толкова олигофренично, колкото; 'не ми пука, че колата е 600 коня, искам да има халогени''!
Във Варна все още никой не предлага повече от 30 мбита международен даунлоуд! Всички лъжат и комбинират по най-различни рекламни тарикатлъци.
Олигофренични фирмички, като Скай нет и Интербилд рекламират 50 мбит, а се оказва, че това е комбиниране на 40 мбит варненски пиъринг и до 10 мбит масимум нощем към ЕС сървъри!
Спектрум нет вече МТЕЛ и ЛАН-а им същo не могат да предложат повече от 20 мбита даунлоуд към Германия, Англия, Холандия или Франция!!!
За съжаление пон на същите им се развива трагично флегматично.
Кое е последното - ред, мнение, страница, линк ?! Дано не визираш мнение....
Първоначално публикувано от Daxy
Това е от Спектрум нет...
Олееееееее ние в Пловдив май сме най-облагодетелствани в това отношение:
Това е от CooolBox:
Първоначално публикувано от KonanVarvarinaТова е в кв.Чайка ПОН - нали?Първоначално публикувано от KonanVarvarina
Не...В-во...LANПървоначално публикувано от Daxy