Опасен ли е рутерът за здравето?
Здравейте! Имам рутери в нас TP-Link 841N, с цел да стриймвам съдържание от компютъра на телевизора. В стаята, където ми е компютъра, рутера е разположен на 60см до 1 метър от мен, под бюрото. Въпросът ми е трябва ли да го преместя накъде другаде, или не влияе кой-знае колко на здравето?
Започнах да се питам този въпрос, защото като се замисля, рутера излъчва постоянно та затова...
Re:Опасен ли е рутерът за здравето?
Премести го поне на 2 метра
нищо не е доказано, за в момента. Както обикновено след двадесетина години, ще ни информират, кое и какво е опасно. :)
Според мен, си е опасно, и няма начин да не влияе на околната жива среда. Дали е уай фай или блутут, дали минават данните по възхода или по електрическата инсталация, просто няма как да не реагират върху нас. Ама нали сме модерни...
Айде без глупости де....
За този рутер по спецификация мощността на излъчване е:
Wireless Transmit Power (MAX) - 20dBm EIRP
което ще рече 100mW. 20dBm = 100mW. Което е 20 пъти по малко от 2-та вата на мобилното телефонче дори ако рутера го държи на ухо.
Така че едва ли ще му заврат клетките на господина, както и едва ли ще получи стерилитет от тези "невероятни" мощности.
Яж си агнешкото и си свиркай с уста @Dominator .
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
Айде без глупости де....
За този рутер по спецификация мощността на излъчване е:
Wireless Transmit Power (MAX) - 20dBm EIRP
което ще рече 100mW. 20dBm = 100mW. Което е 20 пъти по малко от 2-та вата на мобилното телефонче дори ако рутера го държи на ухо.
Така че едва ли ще му заврат клетките на господина, както и едва ли ще получи стерилитет от тези "невероятни" мощности.
Яж си агнешкото и си свиркай с уста @Dominator .
Ще видиш ти, като навършиш 200 години, какви проблеми ще ти почнат с това облъчване... :))))
Напълно съм съгласен с Tommorow. Дори китайските измислени марки стигат до 4 вата :yikes . Разбира се това става само първоначално, докато се свържат с най-близката клета, след това мощността зависи от силата на сигнала/разстоянието до "антената" на оператора. Моя рутер също е отстрани на бюрото на има-няма 0,5 метра. Много е лесно да се разбере кое е по-опасно. Рутера има максимален обхват от няколко десетки метра пряка видимост, а телефона няколко десетки километра. :) Ако ви е грижа толкова за здравето ви, то се отървете от мобилните си телефони. :))
Никои не е казал рутера да не се ползва. А просто да е на по-голямо разстояние... Има всякакви хора, едни по-чуствителни други не толкова. Но ако рутера е близо до теб, и започнеш да имат проблеми като постоянно главоболие, започни първо с него. За разлика от телефоните, при рутерите излъчването макар и малко е постоянно,,,
Цитат:
Първоначално публикувано от glowndark
Премести го поне на 2 метра
Няма как, заради адаптера иначе това щеше да е първото нещо, което щях да направя.
Цитат:
Първоначално публикувано от glowndark
Никои не е казал рутера да не се ползва. А просто да е на по-голямо разстояние... Има всякакви хора, едни по-чуствителни други не толкова. Но ако рутера е близо до теб, и започнеш да имат проблеми като постоянно главоболие, започни първо с него. За разлика от телефоните, при рутерите излъчването макар и малко е постоянно,,,
Дам, ще пробвам.
Пичове, всичко което излъчва някакъв сигнал е опасно малко или много. Ако някой се притеснява за разни облъчвания или нещо таквоа да си купи zone030 лепенки. Сега друг е въпроса до каква степен помагат. Но аз работя с компютри и съм си лепнал и на работното място и на лаптопа и у нас. Общо взето най опасни за здравето са GSM-ите. И тея нахвърляни клетки по блоковете.
Цитат:
Първоначално публикувано от rexxar_tm
Пичове, всичко което излъчва някакъв сигнал е опасно малко или много. Ако някой се притеснява за разни облъчвания или нещо таквоа да си купи zone030 лепенки. Сега друг е въпроса до каква степен помагат. Но аз работя с компютри и съм си лепнал и на работното място и на лаптопа и у нас. Общо взето най опасни за здравето са GSM-ите. И тея нахвърляни клетки по блоковете.
Колега, извинявай, но точно това ми се струва пълна глупост...
Цитат:
Пичове... zone030 лепенки.
Тия лепенки са невероятни. До всеки Energy Saver, които съм напъхал във всеки контакт наличен в дома ми, реализирайки така невероятна икономия на ток просто щото нямам свободен контакт към който да включа какъвто и да е уред, съм си налепил такива лепенки...имат обаче един лош страничен ефект - неутрализират и мозъчните вълни поради което в момента съм по-прост от всякога.
а аз веднъж щях да се спъна лошо в един рутер. брои ли се?
Цитат:
Пичове, всичко което излъчва някакъв сигнал е опасно малко или много.
според мен тука не грешиш.
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
според мен тука не грешиш.
Ами, който е ходил на училище знае. Който не е внимавал в 7-ми клас и ся приказва глупости :D
Хората даже тапети с метални нишка са измислили точно поради тази причина. Покрай нас има страшно много излъчватели на различен тип електромагнитни вълни, които в малка или голяма степен имат радиационно облъчване.
Засичаш по 5-6 рутера в блока, 3 антени на оператори ти се плезят на отсрешния блок, безжична мишка и клавиатура, 2-3-4 телефона, и разни други тъпотийки и гъзарийки. Дори и след като си извадиш яденето от микровълновата трябва да го оставите 1-2 мин " да почине от облъчването " за да не изядеш натрупалата се радиация та дори да е в нищожни количества. Прочетет малко в интернет :)
Относно лепенките дават ми ги безплатно и както казах не е ясно колко са ефективни.
Цитат:
Ами, който е ходил на училище знае. Който не е внимавал в 7-ми клас и ся приказва глупости :D
Хората даже тапети с метални нишка са измислили точно поради тази причина. Покрай нас има страшно много излъчватели на различен тип електромагнитни вълни, които в малка или голяма степен имат радиационно облъчване.
Засичаш по 5-6 рутера в блока, 3 антени на оператори ти се плезят на отсрешния блок, безжична мишка и клавиатура, 2-3-4 телефона, и разни други тъпотийки и гъзарийки. Дори и след като си извадиш яденето от микровълновата трябва да го оставите 1-2 мин " да почине от облъчването " за да не изядеш натрупалата се радяция та дори да е в нищожни количества. Прочетет малко в интернет :)
Относно лепенките дават ми ги безплатно и както казах не е ясно колко са ефективни.
@rexxar_tm,
Ти правиш ли разлика между радиация и радиовълни? :-memnon