Резултати от 1 до 10 от общо 10

wireless modem

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2
    #1

    wireless modem

    Zdr. na vsichki koito chetata tozi molba .

    Niakoi da znae niakoi firma v Sofia koito da predlaga izgodno wireless modems i internet.

    Koito moje da mi pomogne da mi pishe na e.mail zet777@hotmail.com



    Predvaritelno Blagodaria.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    285
    #2

    wireless modem

    Kakvo znachi izgodno za teb. Pochti vsichki firmi prodavat na edni i syshti ceni...Izgodno mojesh da vzemesh oborudvaneto, ako se vyrjesh kym uslugata im sled tova...

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #3

    wireless modem

    Важно е в кой квартал си. Освен това е точно обратното - фирмите доставчици на интернет продават оборудването на много високи цени. Най-добре е да си го купиш сам (MOST, Comelsoft...) и после направо да се вържеш към някой. Пускам ти и оферта за нет на e-mail-а.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    114
    #4

    wireless modem

    Suglasen sum s WISP makar i da ne sum ot SF

  6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #5

    wireless modem

    WISP, за колко ще ти го продаде доставчика е споредзависи. А мост откак си направиха новия офис и хммм... малко режат глави с цените си за крайни клиенти. Повечето доставчици купуват техниката на дилъски цени и ги продават по цените за крайни клиенти на вносителя. Или поне преди време правиха така. Освен това понякога има някой категорично несъвместими устройства. Примерно на линксис имаше едни 1.2 ли бяха 2 нещо си ли които не се закачаха към нищо освен към същия модел. Така че като начало не е лоша идеята да се потърси доставчик, да се провери той с какво работи, да се види какво оборудване евентуално ще върши работа в съответната точка на града и чак тогава да се купува оборудването. Щото ако разчиташ на някой продавач-консултант, той естествено че ще ти пробута стоката която му е залежала.

    P.S. Хората които ти предлагат услугата (интернет достъпа) в повечето случаи знаят много повече от вносителите на съответната марка.

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #6

    wireless modem

    Значи, това с несъвместимите устройства вече е минало. Наистина имаше такива проблеми с първите версии на някои продукти, но с новите firmware-и всичко е изчистено. Най-често тая версия се използва от някои доставчици за да плашат клиентите и да ги карат да купуват от тях. Ето ти пример - оборудването, което нашите клиенти си купуват по наша препоръка струва около 220-230 долара всичко и то с най-мощната антена (тип California). Хайде сега се разходи по сайтовете на някои доставчици, които продават и оборудване и виж цените там.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #7

    wireless modem

    Драги WISP, Първия wireless който пусках на клиента му излезе малко над 1000 долара. Действието се развиваше лпреди 2 години и половина. От тогава насам се появиха много, много, много фирми които предлагат тази услуга. Повечето естествено се опитват да одерат клиента в началото. Но от там нататък можеш да се пазариш. И като имаш предвид че в общия случай:

    1. Доставчика ти знае по-добре от теб какво оборудване да купи. Не винаги по-мошната антена е по-добрия вариант.

    2. Доставчика ти със сигурност ще купи оборудването по-ефтино от теб, защото вносителите ще ти го продадат на крайна цена, а той ще го вземе на дилърска.

    3. Доставчика ти ще монтира оборудването по-добре от колкото ако ти го направиш.

    4. Ще ти спести време.

    Ако времето ти е достатъчно ефтино и загубата му през времето когато си търсиш техниката и недай си боже я монтираш, ако качеството което губиш купувайки "жълта техника" ти струват по-малко от колкото 50-тината долара които ще дадеш отгоре, нищо против. Само дето май доста хора страдат от заблуждението че някаква работа, която на тях им изглежда елементарна е по-добре те да си я свършат, отколкото да платят на някой който се занимава само с това и ще го направи като хората.

  10. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #8

    wireless modem

    Добре, драги fori! Не разбирам това отговор на моя пост ли е, но понеже се обръщаш към мен, няма как да не пиша.

    Това, че преди 2 години оборудването струваше $1000 или, че тогава си пуснал първия си wireless едва ли има някакво отношение към темата, така че, това - без коментар.

    1. Да, това казвам и аз - доставчикът знае какво оборудване трябва и затова съм писал "по наша препоръка". Мощната антена я дадох само за пример на максимална цена, другото е очевидно.

    2. Не твърдя, че доставчиците КУПУВАТ на по-висока цена, точно обратното - че ПРОДАВАТ на по-висока цена.

    3. Никого не съветвам да си монтира оборудването сам, освен ако не държи особено, не знам защо така си разбрал.

    4. Ясно.

    Та, пак да повторя с прости думи: Съветвам човека сам да си купи оборудването, защото така излиза по-евтино. Ставаше дума главно за адаптера, но може и антената. И това - съгласувано с доставчика и с негова помощ, както и монтажа. Нямам нищо против, че е добре принципно всеки да върши това, което му е работата, но взимам предвид и реалната ситуация, а тя е, че много фирми-провайдери се опитват да те таковат отзад и то точно с това, което всъщност не им е пряката работа.[!]

    И едно малко заяждане за финал: Щом като си "старо куче" във wireless-а, я кажи кои точно устройства, аджеба, от продаваните сега, са несъвместими помежду си. Говорим за 802.11b.


  11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #9

    wireless modem

    Основната идея на този пост е да се опитам да сваля обвиненията с които народа напоследък затрупва интернет доставчиците. Или иначе казано практиката по най-доброжелателния начин в стил кабе аз пич да ти кажа под секрет че еди кой си ще те изпържи а едикой си /аз/ ще ти го дам на далавера.

    Аман от доброжелатели. То разбирам конкуренция ама чак пък толкоз... Има хора и хора де, има хора които си гледат интереса дългосрочно, има и такива които гледат да направят бързите пари.

    По повод последния въпрос - само споменавам 2 производителя - Lynksys и D-Link. Конкретните модели в момента са ми искочили от главата линксис 12 май беше на длинк е едно сапунеркоподобно АР с антена по средата - най-ефтиния им модел май.

  12. Novice
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2
    #10

    wireless modem

    Zdr. pisha vi otnovo i iskam da vi popitam dali se prodavat wireless modems na staro i struva li si da se zakupi.Koi firma bixte preporuchali za wireless modems?

    Predvaritelno Blagodaria.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Продавам Microsoft Wireless Laser Mouse 5000 V1.0 и wireless keyboard 6000 v2.0
    От chorlav във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 10-11-14, 11:33
  2. Отговори: 20
    Последно: 12-12-09, 17:30
  3. Впечатления от wireless router/modem-а на БТК ?
    От FearMe във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 25-08-08, 08:57
  4. USB modem (Webstar Cable Modem)
    От OvErRiD3 във форум Linux
    Отговори: 3
    Последно: 22-01-05, 05:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе