от известно време се чудя дали да си купя нов wireless рутер (настоящият ми D-Link го чака големият чук заради заминалите ми нерви покрай него) или да се доверя на давания от БТК wireless рутер/модем?!
до настоящия момент само stenly ми е изказал, че от видяните от него 4, два правели проблеми, което хич не ми харесва. от друга страна нов личен wireless e колкото наемa на wireless-a от БТК за 2 години, като при това на човек не му дреме за евентуален дефект.... макар че става въпрос за БТК, а там нещата стоят малко по-различно с поддръжката
та, който има лични и преки впечатления от работата на wireless модем/рутера на БТК е добре дошъл в темата, особено ако може да сподели конкретни проблеми, с които се е сблъсквал.
P.S. примерно, моят проблем с D-Link 624+ се състои в невъзможността му да се справи адекватно едновременно с безжични и ethernet потребители - задължително връзката се разпада при опит за безжично свързване, като се налага рестарт. също така (но не много често... 2-3 пъти на ден ) се налага рестарт, без да съм бил в състояние да определя конкретната причина за проблема
P.P.S. N.B. много важен въпрос, на който не съм получил отговор, защото ми омръзва да чакам "вашето обаждане в важно за вас" е противоречието - домашните абонати получават само 1 IP, а пък wireless-ът следва да раздава >1. е, кое от двете е валидно за домашен абонат с wireless?