Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 24

Браузване между две мрежи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Я да питам аз по-напредналите колеги...Значи вързал съм две мрежи с рутер. От двете страни са Windows-компютри. Интересува ме мога ли да накарам тъпия Windows да браузва и двете мрежи и от двете страни и какви настройки са необходими. Засега за да вляза от едната мрежа в компютър от другата се налага да пиша IP-адреса на съответния компютър, поне първия път, втория път мога и само името да напиша, но толкова - не мога да видя цялата мрежа. Изобщо възможно ли е това, което искам?

2.  

3. Тук е от
    Oct 2002

та така сега... Дай още инфо май се повтарям

значи опиши подробно конфигурациите на двете мрежи (IP-та, маски и каквото се сетиш)

второ какъв ти е рутера (машина с Linux или нещо друго). Как е конфигуриран. Ако е linux

напиши "natstat -r" и кажи какъв е резултата. За сега толкова

4. Тук е от
    Oct 2002

упс "netstat -r" е вярната команда

5. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Ами, нищо особено - две частни мрежи, да речем 192.168.1.0/24 и 192.168.2.0/24. Рутерът е линукс-рутер, но е платен и си е със собствени команди, така че тази команда не върши работа. По-добре кажи какво искаш да направя точно, аз съм наясно с него. Иначе връзката между компютрите в двете мрежи си е ОК, проблемът е в браузването.

6. Тук е от
    Feb 2003

За да можеш да броузваш между двете мрежи е нужно да са с едни и същи IP та за да могат да се виждат иначе си мислят че са две отделни мрежи а сущо така е хубаво да са и в една уоркгрупа

7. Тук е от
    Feb 2003

упс има и друг вариант но тои е малко по сложен трябва да се направи vlan но това аз не знам как става точно има го като възможност на някои switchove .

8.  

9. Тук е от
    Oct 2002

не бе Linux-e, на човека му трябва статичен route, и тои очевидно вече си го има (щом вижда ПЦ-тата от другата мрежа по IP, например има ping). Проблема е друг. Най-веротно на рутера е с две лан карти и не минава broadcast.

10. Тук е от
    Oct 2002

но ако ги направиш двете мрежи в една няма да имаш проблем. Рутера ще стане bridge

няма да имаш проблеми с broadcast-а.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Двете мрежи трябва да си останат отделни, не мога да ги обединя. То ако така стоеше въпроса, щях да сложа просто един суич. Рутерът действително е с две лан-карти, но какво от това, защо да не минава broadcast? Я дай малко разяснения, че явно тук нещо ми куца...

Изобщо да разбирам ли, че няма как да стане работата?

12. Тук е от
    Oct 2002

broadcast е пакет които има за IP адрес на получателя последния възможен IP адрес за дадената мрежа. Например за мрежа 192.168.1.0 broadcast адреса е 192.168.1.255. Изпратен така пакета ще го получат всички станции в мрежата. Но само в тази мрежа. Ако се опиташ да пратиш broadcast до другата мрежа (192.168.2.255) рутера ще те спре. Така е по подразбиране. И за съжаление не знам как може да се реши този проблем.

Ако открия нещо пак ще пиша. Знам че може, но как точно....

13. Тук е от
    Feb 2003

Abe stiga prostotii be ?!?!? Trqbvalo da sa v edna mreja?!?! Aide de

Glei sa

Ima dva nachina :

1-vi nachin:Puskash WINS serveri i v dvete mreji - lesno e /WINS server e server koito preobrazuva NETBIOS imena v IP adresi/

2.Izpolzvash LMHOSTS faila na vsqka mashina/namira se v: c:\windows\system32\drivers\etc i dobavqsh entrita za vsqko IP--Netbiosname , entri za domein ili Workgroup

Iziskvane i za dvata varianta: Rutera ti trqbva da puska Netbios portovete 135:139 - iavno gi puska shtom browsvash po IP.

Kogato imash WINS serveri ili LMHOSTS nqma nujda ot NETBIOS broadcast.

Uspeh

14.  

15. Тук е от
    Dec 2000

Значи трудно ми кипва, ама като ги чета тия дивотии тука дето са ги писали no shuffle и LinuxLoader (язък за ника), направо ми идва да вия от ужас. Еднакви IP-та, статичен route, bridge, VLAN- пълна каша, или по скоро манджа с грозде. Да пази Господ от такива специалисти.

Причината да не може да се браузва мрежата от другата страна на рутъра е че това са два отделни broadcast домейни.

Решението го е написал Sunwind- много професионално. Браво.

16. Тук е от
    Oct 2002

Ало скъпа не така. Това не е форум за обиждане.

Освен това какво не ти харесва в моите постове. Ако прочетеш по-хубаво, ще видиш че съм описал какво е broadcast заявка. Освен това не си ли съгласен, че ако нямаше старичен маршрут пича нямяша да може да браузва ПЦ-та от другата мрежа по IP (не вярвам да си е пуснал рутинг протокол). И ако ти прави впечетление съм писал, че не знам точното решение на проблена. Предложението да обедини двете мрежи в една беше глупаво, признавам го но не знаех че Стан толкова много държи да останат отделни.

Така че нека да запазим добрия тон. Аз не съм тръгнал обиждам никои, още повече ако не го познавам.

17. Тук е от
    Feb 2003

Мда то лесно да се каже накрая като си прочел всичките постове и си схванал горе долу всичко а я вър дерзаи отначало кат нищо незнаеш

18. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Хайде, хайде, не се карайте! И на мен горе-долу ми се изясни проблемът с малко четене и малко разпитване - точно broadcast-а е. Рутерът така дели двете мрежи.

Сега друг въпрос - не може ли вместо с WINS, проблемът да се реши с DNS?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Ппоблем при браузване
    От zeis във форум Мрежи
    Отговори: 14
    Последно: 03-02-07, 14:50
  2. Отговори: 4
    Последно: 12-11-04, 18:48
  3. Отговори: 10
    Последно: 10-05-04, 09:30
  4. Връзка между 2 мрежи
    От Zviara във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 22-10-03, 20:00
  5. Локални мрежи между 2 блока
    От gepas във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 10-11-02, 01:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе