Резултати от 1 до 7 от общо 7

LAN + Wireless ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

LAN + Wireless ?

Привет,

LAN кабела ми е вързан към суич към който са навързани разни устройства, няма връзка с интернет.
    В същото време ми е пуснат и Wireless-а, свързан съм и уж всичко е ОК, но интернет няма.
    Ако откача LAN кабела, интернета по Wireless-а тръгва. Ако го закача отново - пак спира.
    Т.е изглежда ако LAN кабела е свързан, всички заявки се насочват към LAN.
    Има ли някакъв начин да ги направя да работят и двете?

10х

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re:LAN + Wireless ?

Има много информация, която не си пососочил (като например за Windows ли говорим или Linux).
    В случай, че си с някакъв Windows, ей това по-долу е рецептата с която можеш да укажеш, че безжичния адаптер е с по-голям приоритет.

(copy/paste)
    How to change the binding order of network adapters
    1.Click Start, click Run, type ncpa.cpl , and then click OK.

You can see the available connections in the LAN and High-Speed Internet section of the Network Connections window.
    2.On the Advanced menu, click Advanced Settings, and then click the Adapters and Bindings tab.
    3.In the Connections area, select the connection that you want to move higher in the list. Use the arrow buttons to move the connection.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Благодаря, но Wireless връзката си беше най-отгоре в списъка. Местих я надолу и после пак нагоре, но няма ефект.
    Става дума за Windows ХР 32-битов.

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Ако правилно съм разбрал, "кабела" така или иначе не го ползваш за достъп до Интернет. Но пък при включване на кабела и "безжичния Интернет" спира.

Махни от настройките на кабелния адаптер, тъй-наречените DNS-сървър и Gateway, изтрий ги.
    В случай, че получаваш IP-адрес автоматично, то има два варианта:
    - да минеш на статичен локален IP-адрес, без DNS-сървър и без Gateway
    - да идентифицираш къде по устройствата е DHCP-сървъра и да го преконфигурираш.
    Това първото по правило е доста по-лесно.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

така стана. Бях с фиксиран ИП на кабелния адаптер, просто изтрих DNS и Gateway и безжичния проработи.
    Не ми е ясно защо, понеже безжичния е настроен за автоматична конфигурация и си получава ИП, DNS и Gateway. Както и да е, важото е,че работи.
    Благодаря!

7. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Моите уважения към знанията на MitkoS, но в случая не е уцелил правилния отговор.
    А той е в метриката на връзката. Т.е. приоритета на връзката - по-малката метрика е с по-голям приоритет и която не се променя по указания по-горе начин, а ето как:

На безжичния интерфейс слагаш метрика 1 (като на посочения екран), на т.нар. "LAN" слагаш 10 и без да пипаш каквато и да е от настройките му - GW, DNS и т.н., си готов!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

И моите уважения emos, ще се пооправдая малко.
    Това което посочвам в първия пост е на практика именно промяна на метриката между адаптерите.
    След като това не свърши работа, се уплаших че ще падне едно сериозно оплитане и налучкване къде точно е проблема. Ако си на живо пред конкретната машина - лесно. Но така от разстояние - мъчничко. Колебаех се дали да искам информация от tracert, ipconfig и route print.
    И тогава някога се сетих, че простото изтриване на DNS и Gateway от кабелния адаптер (които така или иначе в случая не са нужни ... поне гейтуея не е нужен), генерално би трябвало да реши конкретния проблем. Още повече, че проблема все пак може и да е от DNS-сървърите.

Цитат Първоначално публикувано от peter_nn
    така стана. Бях с фиксиран ИП на кабелния адаптер, просто изтрих DNS и Gateway и безжичния проработи.
    Не ми е ясно защо, ...
    Това което е написал emos напълно обяснява защо - по дифолт кабелните адаптери са с по-приоритетна метрика спрямо безжичните. В Интернет има доста информация как точно се нареждат приоритетите - (по спомен) кабелен, безжичен, VPN, dial-up и т.н.
    С "пренареждането" искахме точно да променим, но неизвестно защо не се получи. Другия вариант за промяна, е този от картинката на emos, където директно посочваме с цифри приоритета.

ПП.
    Ей тук е описано детайлно:
    http://techrena.net/view-change-netw...der-windows-7/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продавам Microsoft Wireless Laser Mouse 5000 V1.0 и wireless keyboard 6000 v2.0
    От chorlav във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 10-11-14, 12:33
  2. Продавам Belkin Wireless G Router plus wireless usb adapter
    От gamani във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 07-08-10, 15:53
  3. wireless help
    От armani` във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 30-01-06, 14:40
  4. Wireless ot bol.bg
    От mitak във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 10-07-02, 10:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе