Значи, имам кабелен модем и локална мрежа от 6 компютъра, но искам само на 3 от тях да пусна интернет, а другите да не могат, някой може ли да ми обясни като на малоумен как става това?
Значи, имам кабелен модем и локална мрежа от 6 компютъра, но искам само на 3 от тях да пусна интернет, а другите да не могат, някой може ли да ми обясни като на малоумен как става това?
С какво гo поделяш "интернета" ?
Значи, използвам на XP-to Internet sharing, ама не разбирам нищо от проксита и е такива работи,
Абе, интересува ме и друго нещо..... значи, като шерна интернета, и на другите компютри им дам Defawly Gateway мойто локално IP и ползваме една програмка за чат LAN Talk и тя не открива никакви компютри в мрежата, та искам да знам как можеме да ползваме и интернет и да си виждаме и компютрите локално, някаква програма ли трябва да се инсталира специолно или нещо е до настройките
До настройките е, Поработи по тях.
ami za internet-a si nastroi TCP/IP-to
pak za localnoto vijdane IPX-a[:-glasses]
winroute и парола на вграденото му прокси - лесно и елегантно
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by lemmy
Абе то бива мързел, ама то вашето граничи с ултра краен дебилизим.
http://setcom.bg/news/forum_lite/top...rchTerms=proxy
Първо слагаш някакво прокси, а след това на компютрите, на които не искаш да има нет, не слагаш default gateway.
(Който default gateway е твойто IР в локалната мрежа)
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Да, обаче ако юзерите не пасат трева, си слагат сами гейтуей и хоп - имат си интернет. Пак повтарям, трябва ти някакакъв рутер.
Защо бре, има програмка iNET Shaper работеща под всякакъв Win и е Free, та в нея има add на IP-та и само те могат да ползват Интернет, дори има и задаване на пиковия и средния трафик за всяко IP. Преди 2-3 години е ползвах за малко Инет клуб4е, работеше без проблемно, дори си следех трафика от всяко IP.
Ето и линка:
http://www.softpile.com/Internet/Ser...778_index.html
Хм....току що проверих линка...ами вече е "мъртъв", ако някой се интересува от праграмката, имам е на диск, преди време си е записах предвидливо......ще я метна някаде
Win XP ima vsichko neobhodimo za celta ne e neobhodimo winroute ili kakuvto i da e dopulnitelen software...
eto i kak se pravi:
1. internet connection sharing .
2. nastroivash si vsichki mashini da imat internet s df gw i dns
3. zabranqavash na mashini 5,6,7 da polzvat internet:
a eto i kak:
netsh routing ip add filter "lan" input 192.168.0.5 255.255.255.255 0.0.0.0 0.0.0.0 any
netsh routing ip add filter "lan" input 192.168.0.6 255.255.255.255 0.0.0.0 0.0.0.0 any
netsh routing ip add filter "lan" input 192.168.0.7 255.255.255.255 0.0.0.0 0.0.0.0 any
Reshenieto moje da stane i po elegantno s pisane na nqakolko reda poveche za da se vijdat mashinite s gw v lan i da nqamat internet ..
prosto na mqastoto na any triabva da se dobavi primerno port 53 UDP za da nqamat dns i taka ...
bi li mi obqsnil 3. zabranqavash na mashini 5,6,7 da polzvat internet:
a eto i kak:
netsh routing ip add filter "lan" input 192.168.0.5 255.255.255.255 0.0.0.0 0.0.0.0 any
netsh routing ip add filter "lan" input 192.168.0.6 255.255.255.255 0.0.0.0 0.0.0.0 any
netsh routing ip add filter "lan" input 192.168.0.7 255.255.255.255 0.0.0.0 0.0.0.0 any
kude se pishe stupka po stupka. ne mi e mnogo qsno.....kude da vlqza da go napisha tofa?????
mnogo shte sum ti blagodaren