Резултати от 1 до 11 от общо 11

Vivacom и Win7 = No internet access

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2012

Vivacom и Win7 = No internet access

Здравейте,
    интернета в къщи е на Виваком, с техен рутер. Преди седмица ми преинсталираха лаптопа и сега е с Windows 7. От тогава имам проблем със свързването към интернета на Виваком. Индикатора показва, че сигнала е отличен, но ми се появява жълт знак с питанка и надписа No internet access. Рестарт на рутера не помага. Наблизо има заведение с отворен интернет - към него се свързвам без проблеми. iPad-а се свързва без проблемно към Виваком, но лаптопа не иска. Чудя се къде може да е проблема?! Не съм особено на "ти" с компютрите и ще се радвам на вашите мнения и препоръки, но моля те да бъдат като към невежа.
    Благодаря.

2.  

3. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Отговор: Vivacom и Win7 = No internet access

Рутерът TPLINK ли е?
    Ако имаш достъп до него, може да смениш криптирането на WEP. Тъпо решение, ама работи. Другата възможност е да се обадиш на Виваком да поискаш съдействие, но не казвай, че преди това лаптопът е работил с този рутер, защото ще прехвърлят вината към теб. Може пък да се навият да ти го сменят.
    А ако някой има информация какъв е проблемът за несъвместимостта между WPA криптирането на някои TPLINK рутери с някои от Windows-ите - нека сподели. При мен над половината бройки рутери са все такива кофти партиди - с линукс/андроид няма проблем, но с половината Windows-и не работят - с голяма мъка лаптопът се свързва, получава си ИП адрес, и дотам - никакъв трафик не минава. Вносителите знаят за проблема, обещаха да уведомят и китайците, но засега развитие по въпроса няма.

4. Тук е от
    Sep 2008

Рутерът е дефектирал лично за мен.
    Викай техниците и да ти го сменят!
    Смени доставчикът, при условие, че при теб има Кууулбокс, N3 или М-ентел

5. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Че какво ще му е на рутера след като едно устройство работи а друго - не. Нали преди преинсталацията е работил. Паролата коректно ли я въвеждате? IP и DNS адреси на автоматични настройки ли са?

6. Тук е от
    Oct 2012

Re: Vivacom и Win7 = No internet access

Паролата е въведена правилно. IP и DNS са зададени автоматично. Уж се свърза, изпълва се иконата за интернет, иконата на скайп става зелена и след секунди - No internet access.
    Сега се ровя в страницата my.contact.bg, където се правят настройките на wifi мрежата и виждам, че има опции за криптиране на данните TKIP или AES. Това може ли да е от значение?
    А wifi сигурност е зададено на WPA-PSK.
    Нещо от там да променя?

Edit:
    Смених рутера с друг даден ми от Виваком, но проблема остава.
    Този пост е редактиран от Vesi.j.; 15-01-13 в 19:33.

7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Отговор: Re: Vivacom и Win7 = No internet access

проблема не е в рутера а в това което е казал по-горе etg, махни всякакво криптиране на мрежата - да е без парола - и съм 99% сигурен че всичко ще върви без проблем.

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

днес точно ми се обаждаха със сходен проблем, който е още по-мистериозен!

вивакомски адсл, без клиентски рутер след него - стационарен компютър постоянно свързва и дропи. пробвано е:

1. друга мрежова карта
    2. същата мрежова на друго pci
    3. друга мрежова на друго pci
    4. usb wifi адаптерче
    5. преинсталация на windows

лаптоп, свързан и по кабел, и по wifi - работи

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

и как да си смени "ланката" на лаптопа ? Wifi-то може , ама трябва и познания.
    За мен това е изцяло проблем на win 7 , често срещан в последната година , оправя се с преинсталиране на драйверите му и махане на всички мрежи преди това.
    Това с криптирането не съм го забелязвал, но винаги има пръв път , а и щом Etg го казва- му вярвам и ще го имам в предвид.

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

само да уточня, защото май не става ясно от поста ми - нищо от изброеното не е помогнало за оправяне на проблема, описан от мен в предния ми пост

предположението, което направих и ми се струва най-вероятно, е проблемен южен мост на чипсета, откъдето да се наблюдават едновременните проблеми както в USB-то (wifi dongle-чето), така и в PCI мрежовите карти. друга хардуерна идея нямам а иначе пълната преинсталация на windows-a елиминира вероятността проблемът да е софтуерен

проблемът на vesi.j според мен е драйверен, защото сам(а) казва, че сега е със 7-ца, което следва да се тълкува, че преди е бил с нещо друго, най-вероятно XP. оттам допускам, че лаптопът може и да е стар, защото не е споменат модел, а ако е доста стар има сериозна вероятност да е с мрежова карта, за която драйвер за 7 да няма.

12. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

FearMe, ако имаш възможност пробвай следното за твоя проблем. Чиста преинсталация на Уйндоус БЕЗ никакви драйвери и след това подкарваш само мрежата без нищо друго.
    Освен това ако пробваш с външна мрежова карта пробвай поне с 2 различни (като чипсет) карти - примерно 3Com i Intel.
    Този пост е редактиран от Pat; 16-01-13 в 14:36.

13.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Vivacom TV, switch и рутер?!?
    От Simona Kalcheva във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 6
    Последно: 22-12-13, 17:03
  2. DNS-ите на БТК/Vivacom пак се скапаха....
    От glowndark във форум Мрежи
    Отговори: 9
    Последно: 26-08-12, 10:43
  3. 3G покритие Vivacom ?
    От nikolin във форум Технологии
    Отговори: 9
    Последно: 04-01-12, 20:45
  4. Даунгрейд Win7 Pro > Windows XP Pro
    От musketeer във форум Windows
    Отговори: 14
    Последно: 02-11-10, 19:16
  5. Въпрос за 64 битов Win7
    От zaho_cool във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 15-08-10, 23:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе