Защо при 100MB мрежа не трансфера ми е 10 МB
<font face="Georgia">Text</font id="Georgia"><font color="red">Text</font id="red">[?]
Мрежата ние между 11 WIN XP и 1 сървър SBS WIN2000 switch-a e CISCO Catalyst 2950 и показва 100 MB при трансфер на данни по мрежата много рядко минава 10 MB?
IP local 192.168.0.x
Switch-a не е програмирван.
И при мен е така. Аз съм с win2000 и win98. И при мен рядко минава над 10мбита. Един път направих световен рокорд от 2мегабайта в секунда. Аз съм без Switch.
1: MB (Megabyte) Mb (Megabit) има разлика
2: Какви са мрежовите карти?
3: Нормалната скорост която аз развивам е от 20-70 Mb, като горната граница достигам само е един клиент от мрежата.
аз съм със 2xSwiching Hub CNET
4. Каква ти е топологията?
При мен е 10м кабел(директна връзка на единия с другия комп. Едната ланка е VIA VT6102 а другата е някаква PCMCIA(не пише каква е) Пробвал съм и със друга лан карта и пак същата работа. При колегата сигурно ланките са му съвсем други като и топологията. Има нещо за да става така ама кво ли е?
Пояснение:
<hr noshade size="1">
мрежовите карти са Kingston 100 Mb
Става въпрос за мегабит
Пробвали сме и директно два компа с crossover кабел пак същата работа около 1-2 мегабайта /10-12 мегабита средно/.
Докато другата мрежа която вързахме прави от 20 до 70 мегабита. Мрежавите карти са други не ги помня в момента.
Дето е тънко, там се къса! [:D] [:D]
За да се натовари 100Mb мрежа, трябва нов, ненатоварен комп да прави връзка към нов, ненатоварен комп. При това този, който дава, трябва да дава от харда, а не от CD-то. И то големи файлове, емПеТройки например а не ситнеж.
Иначе виждаш скоростта на най-бавното звено във веригата. CD-то или по-бавния хард. [:)] Това го разбрах при закачване на тазгодишни компове към мрежата, дето я бяхме приели за бавна. Скоростта до тях се оказа от 1,5MB до 8MB/s според коя щайга се свързва с тях. Тоест, дава колкото щайгата поема.
Е верно че при мен едното е лаптоп на 166 MHz а другото AMD 2000+.
Хеххех, Руски ! Ти сам си знаеш отговора на въпроса какво ни питаш [:)], явно картите са нещо скапани или просто драйверите им...
Обаче и инжинера има известно, право : аз допускам, че това са нови PC-та a не някои щайги от памтивека с дискове 100 оборота за час...
Съвсем естествено е на 100 mb мрежа при съблюдаване на правилото около 100m UTP(може и турско), да се правят 10 mbite/sek. на големи файлове от порядъка на филми или mp3. (това за Windows от типа NT)
Ако не се прави тоя трансфер, нещо не е на ред с мрежата...или комповете.
Благодаря за отговорите. Ще пробвам да намеря по-нови драйвери.
Съгласен съм с Инженера. Комповете са от края на миналата година.
Но и аз предполагам, че не можем да я натоварим.
И аз имам подобен проблем - между машина с win 2000 и няколко компютъра с win98, свързани по между си с хъб. Картите на всички РС-та са Realtek 8139, връзката е 100 Мбит/сек, halfduplex. При копиране на големи файлове (филми) от коя да е машина с win 98 на компа с win 2000 скоростта е 3,5 Мбайта/сек. максимум, но при обратния трансфер скоростта е едва 200 -300 Кбайта/сек... Скоростта между машините с 98 в двете посоки е една и съща 3,5 Мбайта/сек. Максималната дължина на кебела е 25 метра. Някой сеща ли се на какво може да се дължи това?
А защо е HalfDuplex ? Така губиш поне 50% от скоростта ! Ръчно ли е зададено или автоматично го отчита като 1/2 ? Ако е автоматично - имаш проблем. Един приятел от Англия ми каза, че там е практика да въвеждат РС-тата в lmhosts за да няма търсене в мрежата (но става върпос за мрежи по 300РС-та и с по 10-15 hub/switch-a !). Някой знае ли как точно става - IP/име на станцията ли ?
Topper, просто хъба потдържа само halfduplex :( , автоматично се отчита като halfduplex.
Относно конфигурирането на lmhosts - в самия файл пише как става.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Един приятел от Англия ми каза, че там е практика да въвеждат РС-тата в lmhosts за да няма търсене в мрежата.
<div align="right">оргинално мнение на Topper</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ееее Topper не съм се смял така от много време.[:)] [:)] [:)] [:)]
Твоя приятел, да не живее случайно на 11-тия подземен етаж на Лондонското Метро, точно под Oxfort Street? Те хората, WINS са дали и DNS, Active Directory,.. но друго си е LMHOSTS [:)] особенно ако не си чувал за тях.
DeathKnight DNS за локална мрежа ли ? Айде да не продължаваме със смеха :">
Пак питах и пак ми казаха (учудени) че си го ползват - сигурно защото никой от България не им е казал, че са в заблуда.
И са в предградията (индустриална зона) на Лондон. Имат само 50 РС-та в домейн, останалите не са...
Айде със здраве