като се пусне ток на суича по фтп то ,възможно ли е да не му достига необходимото напрежение и от там да не работи както трябва,най вече губят се пакети някаде около 25-30 %,кабела е дълиг 60-70 метра
като се пусне ток на суича по фтп то ,възможно ли е да не му достига необходимото напрежение и от там да не работи както трябва,най вече губят се пакети някаде около 25-30 %,кабела е дълиг 60-70 метра
на 60-70 м ще имаш около 4 волта пад на напрежението. пробвай със стабилизатор. 7808 rullz [:D]
би ли ми обяснил къв е тоз стабилизатор,не съм в час хич по темата,може да задавам тъпанарски въпроси ама....плийййс Фори обясни ми
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">би ли ми обяснил къв е тоз стабилизатор,не съм в час хич по темата,може да задавам тъпанарски въпроси ама....плийййс Фори обясни ми
<div align="right">оргинално мнение на mikk</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Значи за да можеш да захраниш суича на това разтояние с нужното за него напрежение се налага да подадеш по кабела по-високо напрежение, отколкото пише на оригиналното захранване. В случая ако на захранването на суича пише 8V и ако както казва Фори пада по линията е 4V, ще се наложи да пуснеш по кабела не 8, а 8+4=12V - проста математика. Доколкото съм виждал разните кабеларки избягват да ползват стабилизатори ами захранванията ги слагат подбрани "на око" според дължината на кабела.
Тъй като не не знам какъв е пада на напрежението на метър, моля ако някой знае да даде някаква приблизителна формула за смятане.
за различните кабели е различно 4 волта е ориентировъчно
ако не ме лъже паметта пада на напрежението може да бъде между 12 и 25 V на 150 м кабел в зависимост от самия кабел. Класическия вариант е да пуснеш 30-36 V по кабела а на стабилизатора да сложиш по-сериозно радиаторче.
П.С. суичовете работят реално на 4 или 5 волта, и вътре си имат някакъв стабилизатор, така че ен е проблем по кабела да пуснеш по-високо напрежение - 16 V ми се вижда напълно безопасно. Но пак повтарям зависи от суича. Най-добре го отвори и виж как му е захранването
Виж какво е съпротивлението на кабела и си сметни колко ток приблезително да пуснеш.