Резултати от 1 до 15 от общо 15

Info za CISCO akademiite

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. wfw
    wfw е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    73
    #1

    Info za CISCO akademiite

    zdravejte,

    mislq da karam CCNA, a sled towa i CCNP, taka che se razrovih i nauchih nqkoi interesni fakti, koito bih jelal da spodelq s was. prosto informativno, za tezi koito ne sa se razkarwali da pitat i tozmozqt prepodawatelite

    1. Pyrwoto neshto koeto mi naprawi osobeno wpechatlenie beshe che nachalnata informaciq, koqto wi dawat, kogato otidete na mqsto (primerno ste widqli obqwata i ste otishli da porazpitate) se razlichawa UJASNO mnogo ot istinata. nqmam ideq s kakwa cel stawa towa, no i na dwete mesta se poluchi taka.

    2. Hodih w 2 academii: w "Iliev"centyr (do zala Hr. Botev) i w tazi na TU-Sofia. Cenite sa kakto sledwa: Iliev - 4 semestyra po 195lv za studenti, za drugite e 245lv, izpita ako se poloji do 8 meseca sled 4tiq semestyr se plashtat 50% ot 180 = 90$. V TU-Sofia cenite sa malko po-niski 150lv na semestyr za studenti, za drugite ne znam kolko sa i izpita e 180$, no ako izkarash ot 4tiq test poweche ot 70% imash 70% OTSTYPKA i ti izliza 54$ izpita.

    3. Znachi ne znam dali spekulirat ili ne, no kazaha che po-malkite akademii chesto nqmat dostatychno tehnika (sigurno rabotni stancii) zashtoto CISCO tehnikata se predostawq ot CISCO za smeshni pari.

    4. Naj-golemite akademii sa "Iliev" centyr, SU, BSK (Bylgarska Stopanska kamara)



    Nqkolko dumi otnosno CCNP:

    Ot pyrwonachalnite razgowori i na 2te mesta ostanahme s ubejdenieto che SLEDWASHTOTO NIWO NA CCNA (t.e. CCNP) moje da se uchi i izkara w BG. towa sa absolutni BULLSHITS. Istinata: Mogat da se zemat kursove samo na 2 mesta: SU i BSK, a cenite bili ubijstwenie (ne sym siguren no sym blizo do istinata: 400lv na semestyr w SU, a v BSK 800lv). Izpityt NE moje da se poloji w BG. naj-blizkoto mqsto e Bukuresht, Rumyniq.



    Znachi CISCO ima nqkakwi partniori kato Sun, Adobe, ... i mojete da izkarate oshte 1 dopylnitelen semestyr("Unix", "Web Design", "Network Operating Systems", "Java programming", "C/C++ Programming"), za koito wi dawat otdelen sertifikat. ne znam kolko e polezen, no ima takawa opciq. w "Iliev" centyr se predlagat tezi semestri, no w TU nqma takiwa. stqlo da se puskat nqkakwi dopylnitelni polezni za tezi ot FETT w TU-Sofia (primerno "bezjichni mreji" drugi podobni)



    kato udarim chertata

    ---------------------------------------

    "Iliev" centyr 4x195=780lv i dopylnitelno 180$ ili 90$ za izpita

    "TU-Sofia" 4x150=600lv i dopypnitelno 180$ ili 54$ za izpita





    temata sym q postnal i w clubs.dir.bg, ako iskate q delvajte, ako wi narushawam nqkoi prawila.




  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,440
    #2

    Info za CISCO akademiite

    С изключение на това, че малко трудно ми дойде да разчета този дълъг текст на латиница..поздравления, поне си си направил труда да бъдеш полезен с нещо[]

  4. Gadget
    Guest
    #3

    Info za CISCO akademiite

    Не нарушаваш никакви правила, но като цяло не подаваш кой знае каква информация. Хубаво е, че си направил синтез между две академии, но те се водят май локални (не регионални), а можеше да кажеш и за останалите. Най-важното, което си пропуснал е, че не си споменал начинът на обучение в съответната академия, както и периодът на обучение. В някои е по-дълъг на семестър и там лекциите се преподават и обясняват освен, че се четат отделно и online, a където е по-кратък - си ги четеш online на английски и ако нещо не ти е ясно ти го обясняват. Мен лично втория вариант ми допада повече, но тези, които нищо не разбират от мрежи май е по-добре да се запишат на по-дълъг курс.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    14
    #4

    Info za CISCO akademiite

    сичко е мн хубаво в инфото ти, дайе и цените са савсем верни, само факта относно CCNP- в бг може да се кара изпита! и това е савсем сигурно, отиди на www.itce.com и разгледай сайта има една опция за различните изпите които могат се карат при тях. така относно обурудването на по малките акдемии (аз сум заваршила локална) просто ако е новоткрита докато докарат сичко за лабораториата минава сума време, ина4е няма зна4ение, материали си е все същия а и групите са по малки това си има предимства също.... та така това е пт мен :П

  6. Gadget
    Guest
    #5

    Info za CISCO akademiite

    Точно в локалните групите са по-големи - 15-20 души, а в регионалните - около 10

    Тези, които ги интересува да питат съответната академия за всичко. Обикновено подават вярна информация, но ако не ви е ясно нещо или се съмнявате, питайте тук

  7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    1,449
    #6

    Info za CISCO akademiite

    Еми ше видиме за кво иде реч скоро[:D]



    Като гледам материалите първите 2 нива на CCNA са простички,и много приятни,пълно е със много полезна инфо!

  8.  
     
  9. Gadget
    Guest
    #7

    Info za CISCO akademiite

    Целият материал до сем. 4 е прост. Но изпитът няма нищо общо с междинните изпити през семестрите

  10. wfw
    wfw е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    73
    #8

    Info za CISCO akademiite

    значи в Илиев център ми казаха, е курса продължава стандартно около 5 месеца (2 семестъра до края на годината и 2 след това), но има възможност и ускорено да се вземат. групите и на двете места са 10-11 човека. Илиев център се води регионална академия, а ТУ-София - локална. в повечето академии те оставят да четеш самичък, докато в Илиев твърдят, че преподавателите обяснявали целия материал от лекцията.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    85
    #9

    Info za CISCO akademiite

    imash li wab page na Iliev centura (ili na TU centura), niakakvi kordinati na nego?

  12. wfw
    wfw е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    73
    #10

    Info za CISCO akademiite

    за стефанкос:

    Илиев център- www.elieff.bg ili www.aubg.bg/it

    ТУ-София- http://fdiba-nt.vmei.acad.bg/



    за ерор404:

    значи ходих на ввв.итце.цом, но там не видях никъде да има изпит: CCNP (Cisco cerfitied Network Professional), видях 640-851 CCNP Recertification, който всъщност не е ЦЦНП-то.





    Другия интересен момент, за който научих ДНЕС беше, че сертификата има давност 3 години. това значи, че след 3 години ще трябва пак да се положи този изпит.

  13. Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    725
    #11

    Info za CISCO akademiite

    След 3 години технологиите ще са други, съответно и изпита също.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #12

    Info za CISCO akademiite

    A най-добре помисли как ще си възвърнеш парите дето ще ги дадеш. И както каза ivo80 след съвсем кратко време това, което си научил срещу токлкова пари няма да струва почти нищо. Знам го от личен опит. Имам десетки килограми с книги, които са превод от японски, английски и т.н., които не струват нищо, защото са за PDP11 (примерно), ако ти говори нещо. Мисълта ми е, че ако нямаш ясна идея къде и какво ще работиш да си потрошиш парите за нещо по-практично.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    852
    #13

    Info za CISCO akademiite

    Наистина, няма смисъл просто ей така да ги изкараш CCNA, ivo80 и ru-boy са много прави че няма да има къде да ги използваш тези знания, защото толкова бързо се променят технологиите, че повече от работа в някоя телевизия, радио или друго място с по-първобитна техника, едва ли ще можеш да намериш.

  17. Gadget
    Guest
    #14

    Info za CISCO akademiite

    От друга страна по-добре с тапия, отколкото без

  18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    1,449
    #15

    Info za CISCO akademiite

    Тва въобще не е вярно и би могло да бъде оправдание за мързеливите;материала е изключително полезен,и не виждам как ше се промени ТСП протокола примерно след 3 години.......общо взето тва е материал с поне 10 година традиция



    Е,сега ако някой е оператор на биологични единици или градинар примерно на дали далиите ше му цъфнат по добре ако са на оптика[:D]



    Всеки работещ в яастна ИТ фирма знае за какво става въпрос

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Cisco Академия...
    От Garu във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 26-05-06, 12:15
  2. Що е то Free ciSCO???
    От Djniki във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 10-06-04, 11:58
  3. Cisco CCNP
    От Nistel във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 04-04-04, 17:59
  4. Cisco CCNA
    От Vency във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 16-12-02, 15:33
  5. Cisco
    От Stan във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 23-10-02, 08:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе