Zdraveite,
imam seriozen problem i se nadiavam niakoi da moze da me posavetva kak da go resa!
Predi okolo mesec si pusnah kabelen internet, koito plastame zaedno s edin priatel i slozihme router na bazata na Freesco za da razpredelia trafika. Vsicko rabotese super za okolo 2 sedmici i posle prosto spria. Az sum abonat na Cable.BG i ottam mi kazaha da polzvam DHCP, za da moze masinata avtomaticno da si vzeme IP. Obace kogato Freesco-to se startira prosto kazva che DHCP-to e Delayed/Failed i internet niama. Sled okolo 100 opita da go pusnem i sled 1000 razgovora sas sistemite admini na provaidera se okaza che kato pusnem samo LAN kartata koiato e kam modema i mahnem drugata ( za vruzka sas vatresnata mreza) internet ima, no kato ia slozim prosto dava greska i sicko se skapva. Probvah da izpolzvam i IPCom i Smooth Wall, i dvete solidni Linux distribucii za router i sas tiah ne ste. Problema e pocti sastia - samo s LAN kartata kum modema internet ina, no kato sloza i druga i pusna "ifconfig" vtorata karta ( za vutresnata mreza) se vizda, no tazi za interneta izcezva i net pak niama...
Imal li e niakoi podoben problem?
Nadiavam se da mozete da mi pomognete.
Predvaritelno blagodaria,
ToT