въпроса ми е такъв:
ако забраня да бъда пингван(tracert-ван) отвън, да очаквам ли забавяне на трафика ?
въпроса не е много ясен - за което sorry, но по-добре не мога....
въпроса ми е такъв:
ако забраня да бъда пингван(tracert-ван) отвън, да очаквам ли забавяне на трафика ?
Не, но ако си в LAN, попитай все пак доставчика дали няма да му пречи на него нещо.
Няма доставчик, на който да му е приятно да не може да те пингва, ама никой не пита дали да си слага firewall
Аз ако не си бях сложил firewall досега да съм бил заразен многократно... в LAN съм и не си е работа да си без стена, а на доставчика въобще не му трябва да те пингва. Ако има проблем, ти сам се обаждаш
Principno sled poslednite qadove s virusite e po dobre da si slojish stena vuprosa e da qa konfignesh pravilno za da ne si zabranish sam interneta na sebesi ...
Ами да, един от честите проблеми в мрежите (бавно браузване или никакво и др. такива), се дължи на безразборно и некомпетентно инсталиране на firewall-и. Виждал съм например как нортънския fw на 100-мегабитова мрежа, прави скоростта на 20, а като го изключиш си става 60-70...Но само на конкретен компютър. Аз лично, вече съм вдигнал ръце...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">въпроса ми е такъв:
<div align="right">оргинално мнение на smarty</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
На никой и наум няма да му дойде да те пингва, пък и така ще се защитиш (теоретично) от разни хитри програми, които се стремят да те снифират, въпреки това е безсмислено да блокираш пинга. Мен ако питаш, по-добре кажи, какво целиш да направиш, за да ти спестим идеи от които няма да имаш полза, като настоящата.
виж сега ru-boy,
аз това вече съм го направил(забранил съм пинга).
но от известно време ми падна трансфера драстично - не мога 1 CS да направя като хората.
и сега съм в положение "хем сърби, хем боли" -
от една страна не ми се разрешава отново,
от друга - яде ме съмнението, че е заради това ,което съм сдялал...
та затова питам ..
Еми просто изключи fw за малко и пробвай, какво толкова му се чудиш?
Естесвено с фалшив адрес си нали ? Истинския е на рутера най - вероятно ??? Пробвай да се вържеш с реалното си IP и виж дали има разлика.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">с рутер е!
<div align="right">оргинално мнение на Botzko</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Е тоя рутер не е ли с файеруол? Не вярвам да се опитваш да го спреш (пинга) с Policy Routing...