имам следното питане, има ли разлика и каква е ако направя мрежата с 4-жици или с 8,
интересуваме, дали също мога по един кабел да пусна 2 компютъра
имам следното питане, има ли разлика и каква е ако направя мрежата с 4-жици или с 8,
интересуваме, дали също мога по един кабел да пусна 2 компютъра
Разлика няма. Предполагам, че ще стане, въпреки че не е стандартизирано, но най- вероятно ще възникнат смущения, ако не усучеш добре двойките, а и от това, че в един кабел ще вървят два различни сигнала. Плюс това двете PC-та трябва да са доста близко едно до друго и всичко това може да го приложиш в малка мрежа до 5-8 PC-та. Според мен и да тръгне мрежата, ще има ниска производителност.
Нали знаеш, че евтиното излиза винаги по-скъпо
то, че евтиното не излиза винаги евтино, но просто няма възможност за прекарването на още един кабел
nikakuv problem stiga da spazish standarta za opletka
1.
bqalo-oranjevo
oranjevo
bqalo-zeleno
zeleno
2.
bqalo-sinio
sinio
bqalo-kafqavo
kafqavo
vruzkite na vseki krink se pravqat saotvetno 1236
taka e i za dvata komputera...
Това съм го правил само веднъж с SFTP и става, но при мен възникна следната аномалия: връзка 1 си работи ок, връзка 2 работи все едно кабела некпрекъснато се изважда от хъба на период от 30-40 сек... може и да имаш повече късмет от мен.
По принцип работи, но е рисковано. Зависи от разстоянието, и най-вече от кабела, трябва да е поне катогория 5Е.
а някъде бях чел, че като се използват само 4 жици не мога да тегля и свалям едновременно със 100 Мб вярно ли е това
Написаното от Penta ме замисля над въпроса.Значи ли че като от едната страна на кабела(към рутера) имам 8 жици а от другата към (РС) имам 4 не работи мрежата на 100Mbps Full Duplex?И това че рутера му свети диода за 100Mbps Full Duplex и ХР също казва че мрежата е 100Mbps всъщност не е така.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Естествено! За 100Mb/s Full Duplex трябват 8 проводника.
<div align="right">оргинално мнение на Penta</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не мислите ли, че който не знае, е по-добре да си мълчи, отколкото да говори глупости?
Тай тай чукча и професор кво знаете вии .То си е казано ползват се само 2 двойки от 4-те ...
Две двойки за 100 Mb/s. !!!!
Другите две за какво са - за здравина ли! Или за 200 Mb/s. А, не за могат да се вържат две РС-та с 1 кабел! Я прочетете нещо по въпроса!
П.П. Айде да ви кажа и къде : http://www.comexgroup.com/communicat.../standarts.htm
АЙДЕ ще цитирам даже :
"Съществуват няколко разновидности на стандарта 100Base-T (IEEE 802.3u), отличаващи се по вида на използвания кабел, количеството използвани усукани двойки в него и категорията му. Така,100Base-T4 използва 2 двойки UTP проводници категория 3, 100Base-TX - 4 двойки UTP проводници категория 5, 100Basе-FX - оптичен кабел. 100Base-FX позволява дължина на сегмента да достига 400 м. при half-duplex режим и до 2000 м. при пълен дуплекс."
И понеже най-разпространените мрежови карти са по стандарт 100Base-TX, а кабелите са категория 5....
В такъв случай - ИЗВИНЯВАЙ, явно не си виновен, просто си бил подведен.
Не знам дали авторът на статията е направил правописна грешка, или действително смята така, дано е първото[]
Както и да е - при Т4 се ползват 4 двойки, при ТХ - две.
Ако се чувстваш засегнат - прехвърли гнева си към съответния "инж.", който за две години не е погледнал какво е написал.
Може да прочетеш и това: http://www.comexgroup.com/forums/ind...112df03e509adb
P.S. Все пак прочитането на една статия не е основание да се дава компетентно мнение.