Как да скрия InternetConnection Sharing
Преди да цитираш нещо, прочети какво пише и след него.
Ако аз не те разбирам и те цитирам по следния начин:
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Каква беше темата
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
бих могъл доста да изопача нещата, нали?
Limburger, всеки си пази хляба, приятел. Нали ти е ясно, че ако някой от гореприсъстващите господа, ти отворят очите как да ******* доставчика си, вече никой няма да плаща по отделно за по 5 компютъра, ами ще си викне приятелчетата и ще си делнат таксичката. Вземи се свържи лично с тях и помоли да ти помогнат. Или дупе да ти е яко и плащай колкото искат доставчиците.
А между другото, котката на Lupus е едно невероятно красиво животинче! Вече съм си вербувала един брой от поколението [:)]
@etg
Напълно съм съгласен с тебе etg въпреки, че на всеки стана ясно каква е темата на спора.
А тя е:
Дали доставчика почнал със 100 клиента, който им взима таксата Х за количеството услуга Y е коректен, ако вече има 200 клиента, на които взима пак такса Х от всеки, но разпределя количеството на още 100 човека. И всичко това го облича с фразата "негарантирана максимална скорост". По друг начин казано от клиента едно и също, а от доставчика "колкото, толкова".
И мисля, че или ме подценяваш или аз не съм се изразил правилно.
Разбрал съм -Страх- по следния начин.
Като причина за ниската скорост може да се изтъкне "теснина" между мен и мястото за където е заявката ми. Да кажем сървър шейпнат на 5К, както предположи Гаджет. Ако съм само аз, добре, бих се съгласил. Но ако всички потребители от една мрежа или група имат непоносимо ниска скорост при посещение на най-разнообразни места, тогава този аргумент не е приемлив. Още повече, че това са места, редовно посещавани в продължение на години. И да кажем впечатленията са, че скоростта намалява право пропорционално с нарастване на броя на потребителите на доставчика. Това означава само едно. Доставчика не купува повече, а разпределя наличното между повече потребители. В общия случай. Дори без да имам поглед върху отношенията с неговия доставчик.
Разбира се това не е причина да го мамя, но да кажем аз имам възможност да избирам, както и донякъде да предизвикам по-голямо внимание.
При тази ситуация обаче как да постъпи обикновения клиент?
И редно ли е доставчика да се сърди на такъв вид отношение след като той прилага същото към клиента?
Не искам да се караме, кажете вашето мнение по това.
И не знам какво екзотично виждаш в сателита, договора или най-малкото шейпъра. Последния е помощник №1 на всеки администратор. [;)]
Големи доставчици, чрез сателит има не само в София [и то повече от 5 години вече]. Ела ми на гости и ще те запозная. Ще разгледаш и техниката. Много, много пари, но си струва, поне такова е моето впечатление.
И оставете тези приказки с хората дето ще дойдат да "посъветват" този или онзи. Жалко, че не се познаваме [трябва да запълним този пропуск] та да ми изпратите едни "съветници". Единия начин е да ги посрещна подобаващо [за радост имам с какво], а другия начин по-приемливия, понеже има доста неща за купуване в къщи е да падам толкова артистично по гръб, че после съдебния лекар ще се види в чудо с протокола. И "заявителя" ще стане пишман, че се е родил.
Поне ти ми изглеждаш сериозен човек, остави филмите и вестниците настрана.
//edit
Само за котката на Вълчо, не бяхме говорили дотука ...
[:D]
Примерът и идеята със забутаното село в Зимбабве е въпрос на пренос, а не на другите неща. Освен ако не си доставчик като evro.net, които предлагат условия и цени от техния switch, нататък проблемът си е твой как ще го докараш тоя нет докъдето ти трябва (нищо лошо за тоя подход, само дето той е приложим само за доставчици, а тук говорим за крайни клиенти).
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Дали доставчика почнал със 100 клиента, който им взима таксата Х за количеството услуга Y е коректен, ако вече има 200 клиента, на които взима пак такса Х от всеки, но разпределя количеството на още 100 човека. И всичко това го облича с фразата "негарантирана максимална скорост". По друг начин казано от клиента едно и също, а от доставчика "колкото, толкова".
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това го разбирам, и затова дадох идея да се уточним. Тук основно от едната страна спорим аз, alexandro, и WISP. Вероятно никой от нас не е некоректен доставчик, и затова така възприемаме на нож идеята за поделянето и се защитаваме. От друга страна, явно никой от защитаващите другата позиция не е наш абонат, и може и да е прав да негодува. И се получава така, че коректни доставчици защитават некоректни свои колеги, а недоволни клиенти слагат всички доставчици в общия кюп "Всички са маскари".
P.S. Спокойно бих могъл да споря и да защитавам и твоето мнение. Преди месец, когато пускахме връзка до един блок, в който друг "доставчик" предлага интернет, бях много учуден от въпроса: "Ако се вържем към вас, през деня ще можем ли поне пощата си да проверяваме?" Затова и написах предишното си мнение. А и не само заради това [:D]
Шест страници, хора. Още ли не разбрахте, че тази тема е безнадеждна? Писах го на Лупус, пиша го и на вас. Всичко опира до интереси. Ако някой смята, че може да предложи компромисно решение, което да задоволява и двете страни и те да го приемат, да заповяда, да го изкаже. Обаче аз се съмнявам, че има такова. Никой от доставчиците тук не е готов да направи и милиметър отстъпка в полза на някакъв тъп компромис - тези господа си разбират чудесно работата(поне според тях) и няма да казвам какви сме ние за да ги учим. Подбоно е и положението с клентите - те пък изхождат от своя личен опит и неприятности, които са имали с провайдърите, голяма част от тях са доста надъхани(макар че за всеки от тях малък компромис е добре дошъл, мисля аз). И тогава какво? Само си лаламе и си захабяваме клавиатурите, че по някое време можем и да се скараме. И двете страни изхождат от някакво право, лично аз си мисля, че правото в случая е повече на страната на клиентите, защото за провайдърите след ЗУТ, ЗПД, ЗЗД и някой други закони май трябва да ги накарам да попрочетат и антимонополното законодателство и пак да се върнат на ЗЗД да погледнат к'во става с такива договори, които противоречат на някой закон. Но компромис няма да има, спора става само в насоката кой е по - морален, която може само да инсперира някакви конфликти. За това аз предлагам да прекратим безмислените спорове и да се ангажираме с нещо по - стойностно. За мен тая тема е за закриване. Виждам, че тя стана интересна и на някои от модераторите, обаче ги моля да помислят трезво. Тук няма да излезе истина, нито решение. Всеки си стои на своето.
P.S. Profita, прочела си, но струва ми се не си разбрала правилно поста ми. Макар, че там често се говореше за котки, той беше не толкова за котката на Lupus, колкото за мойта мутра. Както и да е, разбрахме се, приемам го на майтап и сигурно скоро ще го забравя.
P.Р.S. Гледам, че аз съм млад а тука има много стари юзъри, обаче ми се струва поне относно правилата на форума, че беше некоректно от страна на доставчиците да flood-ват тема, която беше по съвсем конкретен проблем - програмка за споделяне на интернет. Вие какво ще кажете? Има ли флуд или аз просто си преувеличавам?
Ако приемем, че Limburger е клиент с ограничени финансови възможности, то въпроса му е напълно естествен и нормален и много се учудвам на реакцията на доставчиците на интернет, след като много добре знаят, че винаги ще има такива като Limburger и със спора тук техния брой няма да намалее.[:)]
Според мен единствения начин да се реши проблема е като не се предлага услуга "негарантирана скорост и неограничен достъп", тогава нека клиента да си споделя интернета с когото си иска и съответно ще си плаща колкото е "консумирал".
Естествено всичо това трябва да е подкрепено с хубав договор, за да е ясно в самото начало кой какви права и задължения има.[:)]
Но след като предлага такава услуга("негарантирана скорост и неограничен достъп"), явно целта на доставчика е да подържа по-ниски цени и да печели повече клиенти, а това веднага довежда до появата на хора като Limburger, така че в крайна сметка всичко си зависи от доставчика, т.е. стига да иска то много лесно ще си реши проблемите, но вероятно ще му намалеят клиентите.[:D]
//оффтопик
Хубаво нещо е конкуренцията, стига да не те застига[;)][;)][;)][;)]
Хубаво подемате въпроса за договорите, но аз мога да ви убедя, че не навсякъде това животно Интернет се предлага в едно с лист напечатана хартия с два подписа отпред. И да се ежиш и да се стягаш, когато броят на доставчиците около теб са ограничени, нямаш голям избор да приемеш или не тази услуга без предварително да са определени правата и задълженията на двете участващи страни. А когато тази част от сделката липсва договорът става устен и ходи оспорвай, че ти си платил за това, а де факто получаваш онова. \ това не беше основна тема на обсъждане - да се приеме като OFF
D3BEPP, правилно разбрах поста ти и ти правилно си приел моя на шега. Ни най малко не съм искала да те обиждам.
Истината е, че аз много харесвам твоите бели зъби, а за котката на Lupus не позволявам да ми се оспорва мнението!!!
\ Малоун, нима смяташ, че можехме да пренебрегнем това невероятно създание?! \ [;)]
Между другото, темата е много интересна. Аз натрупах доста активи и вече знам при какви обстоятелства да вдигам пара при доставчика си.
Нее, Profita, въобще не съм се емвал на твоя пост :) Ставаше въпрос за поста на Вълчо и зъбите ми и параноите на неговата котка...
Malone, ти хубаво си се захванал за фразата за "максимална негарантиррана скорост". А нещо не видях фразата "минимална гарантирана скорост"... Определено грешиш като си мислиш че доставчиците не пускат отгоре на клиентите си. В едното ми работно място пускаме точно обещаните скорости. Нито повече нито по-малко. На другото си позволявам да им пусна нещо отгоре, като компенсация за това че не мога да гарантирам скоростта 100%. Всъшност в един хубав момент и този проблем ще се реши.
На въпроса за това за какво всъшност е темата отговора е следния:
Някой зададе въпрос - как да открадна едикаквоси. Други му отговориха - недей да крадеш това не е хубаво. Трети се намесиха с думите - вижте сега как сте се ояли, ще ви крадем и още как.
Всъшност смисъл в тази тема няма много много. Винаги съм бил на мнение че Истината се ражда в спор. Но в нормалния спор обикновенно опонентите все пак успяват да стигнат до решение, защото са отворени за друго мнение освен своето собствено. Никой не може да ме убеди че споделянето на интернет достъп не е кражба. До колкото мога да разбера нито ДЗВЕР, нито Филип могат да разберат това. Някой ден, когато поработят колкото съм работил аз ще разберат [:D]
Колкото до исказването за поддръжката. Не е проблема в 10-те лева, От тях не може да се спечели... Въпроса е че както каза ЕТГ по някое време клиента може да ти се качи на главата...
Уф, писна ми вече от вас и скоростите ви, Фори, вервай ми. Аз няма какво да разбирам. Ти вземи и разбери, че докато не се лизензираш и не почнеш да спазваш закона си просто един незаконен спекулант. Ти вземи и разбери че докато си такъв, с нищо не си повече от мен, който споделям интернета. Ти вземи и изходи към клиентите не като към стадо овце за стригане, а освен от позицията на преброените пари, изходи и от позицията на техните потребности. Това, че ми даваш негарантиран достъп си е само поредната измама спрямо мен. Аз не искам негарантиран, дай ми гарантиран минимум. Няма да ми дадеш. Защо? Защото си монополизирал даден регион и който иска да промени нещо малко в полза на клиентите ти - да го Х-уха! Монополизирал си го незаконно. В конституцията пише някакви работи за комуникациите и монопола на държавата, ама... Именно този монопол защитаваш ти тук и сега. Той се руши от такива хора, дето споделят интернет. Ти искаш да лапнеш всеки потенциален потребител, дори и ако не може да плаща. После много трудно с развитието на интернет индустрията някой ще може да ти стане конкурент в региона, защото е много вероятно за клиентите вече да има бариера като създаване на разходи при смяна на доставчик. До това води узурпацията и тези от вас, които ще стават големи наистина, рано или късно ще усетят за какво приказвам. Ясно, че то няма да ги промени. Ясно, и че нелегалните ще бъдат отнесени, т.е. повечето от вс няма да ги има тогава и други работи ще пишат по форумите. Не става всяко клубче да продава далекосъобщителни сигнали.
ПОСЛЕДНО: ДОКОГА ЩЕ ФЛУДВАТЕ ТАЯ ТЕМА???? ВИЖТЕ Й ЗАГЛАВИЕТО! НАПРАВЕТЕ СИ ВАША И СИ ПИШЕТЕ ТАМ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ.
Модераторите, моля ви, вземете и изкажете някакво мнение по въпроса. Инак скоро служителите на Microsoft ще почнат да флудват раздела hack&krack .... Windows...... Общ софтуер....
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Malone, ти хубаво си се захванал за фразата за "максимална негарантиррана скорост". А нещо не видях фразата "минимална гарантирана скорост"...
<div align="right">Originally posted by fori</div id="right">
Фори за втори път за две седмици имаш проблем със зрението ... или може би с вниманието. [:D]
Ще трябва май да сменящ "алуминиевата дограма".
-О-О- имам предвид.
Първи и четвърти пост от тази страница, ама кой да чете. [^]
Стегни се малко де ...
Вж. цитатите по надолу.
В петък направи саботаж на бившия си работодател, напи му целия персонал, ама и ти не си останал по назад ми се струва.
ДЗВЕРР много емоционално приемаш нещата. Не че не е весело, ама ще *****им спора. [:)] А е хубав наистина и не е напразен. За двете страни. Виж какво е написал etg малко по нагоре. Разумно е.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Нещата ще се оправят, когато доставчиците в договорите си започнат да вписват гарантирана минимална скорост, съответно за download и за upload. Обърнете внимание минимална гарантирана. При почтено отношение и добър администратор всеки доставчик може да поеме този ангажимент.
И съответни неустойки при неизпълнение на клаузите от доставчика.
Ясни правила и за доставчика и за клиента.
Иначе положението е една мъглява фраза "негарантирана максимална скорост", която на практика е невъзможно да се постигне и на 50% и останалото е задълженията на клиента. Доставчика има ангажимент да има някакъв трансфер [абе нали светят там телевизорите, долу в дясно], който на книга някога може и да стигне "негарантираната максимална скорост", а клиента да си мълчи и да плаща.
Рязко се изразявам, но е така.
Гарантира ли се <u>минималната скорост</u>, клиента е със затворени уста. Само може да се радва, ако скоростта е повече от договорената минимална.
<div align="right">Originally posted by Malone - 08/02/2004 : 20:01:38</div id="right">
Та това ме кара да мисля, че местния ISP, ако наистина плаща скъпо за гарантирана максимална скорост, може да поеме ангажимент, към клиентите си за гарантирана <u>минимална</u>. По този начин ще се почувства обвързан да не продава безразборно вече платеното от нас, а да разширява канала си за да изпълни договора и да обслужи новите клиенти.
<div align="right">Originally posted by Malone - 08/02/2004 : 20:59:52</div id="right">
<div align="right">Originally posted by Malone - 09/02/2004 : 13:55:29</div id="right">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Уф, писна ми вече от вас и скоростите ви, Фори, вервай ми. Аз няма какво да разбирам. Ти вземи и разбери, че докато не се лизензираш и не почнеш да спазваш закона си просто един незаконен спекулант. Ти вземи и разбери че докато си такъв, с нищо не си повече от мен, който споделям интернета. Ти вземи и изходи към клиентите не като към стадо овце за стригане, а освен от позицията на преброените пари, изходи и от позицията на техните потребности. Това, че ми даваш негарантиран достъп си е само поредната измама спрямо мен. Аз не искам негарантиран, дай ми гарантиран минимум. Няма да ми дадеш. Защо? Защото си монополизирал даден регион и който иска да промени нещо малко в полза на клиентите ти - да го Х-уха! Монополизирал си го незаконно. В конституцията пише някакви работи за комуникациите и монопола на държавата, ама... Именно този монопол защитаваш ти тук и сега. Той се руши от такива хора, дето споделят интернет. Ти искаш да лапнеш всеки потенциален потребител, дори и ако не може да плаща. После много трудно с развитието на интернет индустрията някой ще може да ти стане конкурент в региона, защото е много вероятно за клиентите вече да има бариера като създаване на разходи при смяна на доставчик. До това води узурпацията и тези от вас, които ще стават големи наистина, рано или късно ще усетят за какво приказвам. Ясно, че то няма да ги промени. Ясно, и че нелегалните ще бъдат отнесени, т.е. повечето от вс няма да ги има тогава и други работи ще пишат по форумите. Не става всяко клубче да продава далекосъобщителни сигнали.
ПОСЛЕДНО: ДОКОГА ЩЕ ФЛУДВАТЕ ТАЯ ТЕМА???? ВИЖТЕ Й ЗАГЛАВИЕТО! НАПРАВЕТЕ СИ ВАША И СИ ПИШЕТЕ ТАМ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ.
Модераторите, моля ви, вземете и изкажете някакво мнение по въпроса. Инак скоро служителите на Microsoft ще почнат да флудват раздела hack&krack .... Windows...... Общ софтуер....
<div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*09/02/2004*:* 15:07:57</div id="right">
Лицензирал съм се. На едното работно място. На другото лиценза ни излиза в рамките на няколко дни. Отношението ми към клиентите е доста различно от това към овце. Също така репликата ти за монопола е излишна - на едното място имаме два големи доставчика плюс още 4-5 мрежички с по 40-50 човека за конкуренция. На другото имам тамън та 3-ма които са с размерите на нашата мрежа. По-добра конкуренция от това здраве ми кажи.
<font color="limegreen">Malone</font id="limegreen">
е напълно ПРАВ(казва истината - колкото и да не Ви харесва).
нека се обоснова:
в 02-05 AM - имам download от порядъка на 130-180 kb/s....
в момента имам 50-60 kb/s(сега е РМ)
... правете си изводите(не се оплаквам от скоростта - плащам малко - оплаквам се от това, че доставчика не иска да Ми повярва, че искам да си "шерна" и-нета между собствените компи)...
п.п.
трафика, който ще генерирам е(ще е..) един и същ - от единия комп ще свалям филми, етс. , от другия ще поствам във форума....
Ми хубуу, Фори, тогава ти не попадаш в тази група, за която говоря аз, пък и аз говорех по принцип, не за теб специално. Имаш право да го искаш от клиентите си, щом имаш договор, честен или нечестен спрямо тях, той се спазва. Само дето не съм съгласен толкова лесно да минавате във форума и да пълните темите с душевни излияния, като по тоя начин пречите да се отговори. Щом модераторите смятат, че говорите по темата, или че имате право, е, тогава аз ще ви изчакам да ви поотмине малко, да се наприказвате и пак ще я поствам същата. Можехте да протестирате срещу тая тема, не да я разваляте, и ако някой се беше обадил и беше помолил да не пишем такива работи, аз поне сигурно щях да спра. Вие обаче не направихте това, ето УИСП се обади да ругае, и като видя, че дискусията по конкретната тема приключи, духна нанякъде, че даже и всичко хубаво ни пожела. Щом така процедирате, едно мога да ви кажа: пишете си сега и се гответе за втори рунд.
Uhaa tazi tema 6 stranici stigna, pone kababalak da stava.
Az shte se povtorq...da se stigne do tuk sa vinovni samo dostavchicite i nikoj drug i mnenieto mi se pripokriva 1 kam 1 s Dzverr. Az vse pak sam na malko po razlicna poziciq men dogovori i prostotii ne me interesuvat men me interesuva da si sharena interneta i kabelnata kakto na men mi e dobre zashtoto ako targoveca predlaga dostatchno dobra usluga i ne e alchno k....e i na nego nqma da mu puka, da ama toj gleda da izcica vsichki i zatova se vklcuhva v tazi tema i se obajda po forumite da obqsnqva kak bilo krajba i taj kato povecheto potrebiteli ne sa dostatachno zapoznati s materiqta gi hvashta strah ako onq tehniqt dostavchik gi hvane. Tochno sreshtu tova se borq i zatova nqma da spra da davam idei kak da si sharenete internet-a, to zatova se naricha share ne se naricha steal, a vie gospoda go izopachavate, zatova shte sam super protiv vas i vsqka laja, koqto izkarvate tuk kato dovodi.
P.S. Yes! Dnes si vzeh Proektirane na Informacionnite sistemi. Damn I am good :)