Страница 1 от 10 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 141

Как да скрия InternetConnection Sharing

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    20
    #1

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Здравеите, имам един въпрос относно споделянето на интернет.

    Имаме си малка мрежа и искаме да си пуснем интернет. Проблемът е обаче, че има доставчик по ЛАН но искат те да свържат всеки компютър към мрежата по отделно и съответно свеки сам да си плаща месечната такса за интернет която съвсен не е малка.

    Въпросът ми е как можем да пуснем интернет по мрежата от един компютър така, че доставчика да не разбере че интернета се използва от 5 компютъра а не от един. Ако е възможно да се намери някакъв gateway под windows, че стандартното internet connection sharing го засичат. Firewalla също не помага. Те следят по някакъв начин , че интернет заявките са от различни лан-карти.

    Ще ви бъда благодарен ако ми кажете да си реша проблема.

  2.  
     
  3. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    598
    #2

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    WinGate 5.2.2

    http://www.data.bg/menu/news.html?current=2341#2341



    WinGate накратко - с него много лесно се пуска дадена интернет връзка от един към много компютри в мрежа/и. Много силен замесник на вградения във Windows-ите след 98SE "Internet Connection Sharing". Предимства:

    - Могат да се следят, разрешават и забраняват всички протоколи и портове поотделно.

    - Има вграден и донастройващ се Firewall.

    - Има вграден кеш, който допълнително помага за ускоряване на връзката и спестява трафик.

    - Съдържа още: Internet Sharing, Network Address Translation (NAT), Proxy Servers, Automatic proxy server configuration, full email server, филтър, антивирусен пакет разработка на Касперски.

    - Работи много успешно (за разлика от Internet Connection Sharing, който много забавя връзката към мрежата), когато първоизточника на връзката минава през Windows-ки VPN. Отделно има своя алтернатива за изграждане на VPN мрежи.

    - Много гъвкав и лесен за настройки и ползване.

    - Поддържа отделни клиенти и групи.

    - Поддържа отдалечено администриране.

    - Не е претенциозен към хардуер и софтуер.



    Download:

    http://icebreaker.data.bg/Programs/W...892+KeyGen.zip



    Най-добре прочети тук:

    Тема: LAN config help

    http://setcom.bg/news/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6812

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    369
    #3

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Няма как да скриеш от доставчика си че ползваш маскарад или прокси проблема е в броя на сесиите които правят 5 човека те винаги са повече от тези на един юзер.

  5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #4

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    По скоро ще знае (подозира) че нета се ползва от повече от един човек но няма да може да го докаже. В крайна сметка ще вижда много заявки от един адрес. Но според мен никой не може да ми се бърка колко заявки ще излизат от адреса ми, освен ако в договора с фирмата доставчик не фигурира и такава клауза - примерно "брой заявки за единица време". Нали си плащам на трафик!

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #5

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Много пъти сме писали за този вид кражба, ама все още има хора, които си мислят, че това е нещо като да те вземат на автостоп - какво му пука на шофьора, че вози още някой. Е да, ама - не! По-скоро това е като да се возиш без пари в автобус, защото си приятел на шофьора, а всички около тебе да са с билети - първо, крадеш от транспортната фирма, второ, некоректен си към останалите съвестни пътници. А ако съвестните пътници са 15, а приятелите на шофьора 10?!

    Pat, тук явно не става дума за плащане на трафик, а за неограничен достъп, не съм чул някой с лимит на трафика, да иска да си дели нета.

    Ще се опитам още веднъж да обясня на непроумяващите, защо това е кражба... Значи изключваме БГ-пиъринга - там каналът винаги е широк (говоря за София) и на доставчика действително му е все тая дали ще си товариш на мах 5 или 24 часа. Но за истинския интернет, който всъщност струва многото пари - философията на домашния евтин негарантиран достъп е равномерно (или неравномерно, но по определени правила) разпределение на наличния капацитет на определен брой потребители във времето. И така: да речем, че имаме една мража от 3 души, които си поделят по равно даден капацитет. Юзер А си браузва мирно и докато чете своята страница, юзер В пък отваря своята за да я прочете - всички са доволни. Изведнъж се появява юзер С, който е накачил зад себе си още 10 души - демек той браузва х10. И сега какво - А и В, които са съвестни трябва да чакат всичките тия 10 крадльовци да си отворят страниците, за да могат пък те да си отворят следващите. (Моля колегите да не скачат, че не е баш така системата, нарочно го обяснявам елементарно, та дано стане ясно на желаещите). И започват А и В да недоволстват и да звънят на доставчика, че им е бавен нета, а на тарикатите им е все тая, че е бавно - нали е за стотинки. Такива работи, пък да не говорим какво става при даунлоуд...

    Та, мили ми приятели, кандидат-минипровайдери, разберете най-после, на доставчика ще му е все едно какво правите с вашия капацитет, само когато той е ГАРАНТИРАН! (Демек за $XXX)

  7. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #6

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Намирам горното изказване за достатъчно изчерпателно и предлагам темата да се маркира като "Sticky", за да престанат (или поне да намалеят) въпросите на всички новоизлюпени "специалисти" и "разбирачи". Който иска да си поделя Интернет-а да се обажда на доставчика си.

  8.  
     
  9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #7

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Умиране има, отърване няма!



    При провайдера към когото съм, акаунтите имат приоритет. Тези с най- малък обем и най-висока скорост имат съответно най-висок.Следват тези с по- голям обем и по-ниска скорост и с най-нисък приоритет са тези на неограничен достъп които са и с доста по-ниска скорост (негарантирана). Т.е. те могат да си "влачат" на воля но като се появи заявка от юзер с по -висок приоритет и ако канала е зает, то на тях просто нета им спира.

    Що се отнася до натоварването - 1 юзер пуснал да даунлодва примерно с Флашгет 3-4 фаила, всеки от който на по 5-10 конекции, натоварва мрежата в пъти повече отколкото друг, който си е шернал връзката на още 4-5 човека и те си браузват из нета или пращат e-мейли.

    Не смятам да споря с никого дали това е кражба или не. Има си институтции които ги определят тия работи. Само малко се дразня като чуя провайдер да изтъква "че не било честно спрямо останалите" като стане въпрос за подобни случаи. Става въпрос за ПАРИ - не за съвест. Дано да греша в последното си твърдение.


  10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #8

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Един съвет и от мен. Ако много настояваш да си делите нет-а 5 човека, се вържи към НетИС Сат. Те със сигурност дори няма да си направят труда да те ловят.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    147
    #9

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    А защо пък Нет Ис няма да го ловят ?

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #10

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Абе аз абсолютно не съм съгласен с WISP, нищо, че по ги разбира мрежите от мен относно трафика и човека с десетте човека отзаде, които му удесеторяват скоростта, ама нейсе. Ясно ми е, че всеки доставчик си прави сметката за монополист в даден регион, а такива тарикатчета му бъркат сметката, не че не може да им ограничи трафика, но му е по лесно да смятат другите му клиенти, че за мазалото са виновни 10-имата, вързани в един. За мен специално Уингейт беше доста трудно и непознато животно... Аз ползвам прокси за целта, по лесничко е - конфигурираш протоколите да ти минават през един порт, разрешаваш юзъра по IP и готово- трябва само той д асе настрои. Но всички са прави в едно нещо - рано или късно доставчикът ще те усети и тогава ще намали броя на разрешените сесии(ако още не е, т.е. си няма хабер от работата си). И тогава компа ти ще забива, две страници заедно няма да можеш да отвориш, пък за флашгет със 10 симултантни сесии просто забрави. Cproxy, казвам аз - лесно и с достатъчно опции.

  13. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #11

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Не, не, грешиш! Първо - изобщо не съм споменавал, че се удесетворява скоростта, увеличава се натоварването във времето, а това е различно. Второ - не става въпрос изобщо за монопол и принуда, а просто за кражба и измама. Трето - това, че някой не е ограничил сесиите, не значи, че е некадърен, просто е въпрос на политика.


  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #12

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Е аз пък си мисля, че не греша. Обаче щом става въпрос за кражба и измама, УИСП, осъди ги!!! Хващаш ги и ги осъждаш и ще лежат в затвора. Мисля обаче че не можеш да го направиш. Като си купя шоколад от магазина аз мога да дам на приятелката си и нищо никой не може да ми каже. Би могъл да ми каже евентуално само ако имаме предварително сключен договор, в който пише, че само аз мога да го ям. И с клубовете е така. Обаче повечето от тях не сключват договор и знаеш ли защо това е така? Защото те нямат регистрирана мрежа, не са лицензирани за такъв вид дейност, минават си продажбата на интернет не като изграждане на мрежа, а като допълнителна услуга. В тоз аспект тяхната дейност даже е по - незаконна от тея, дето са си купили нещо и го споделят с приятелите си, но на клиентите си са готови да скочат на бой. Единици имат въобще такива права и нищо чудно и ти да не си от тях. Ако смяташ, че правото е на твоя страна - действай, Всичко останало е саморазправа. Когато всичко е законно, и аз съм на страната на закона. Съмнявам се обаче, че повечето съдържатели на нелегални мрежи от този порядък поглеждат на закона много едностранно....



    P.S. А закона за който говоря май се казваше за пощи и далекосъобщения ако не се лъжа и в него има изисквания за изграждането на такава мрежа, както и ясни условия, при които дадена мрежа се счита за такава.

  16. ASM
    ASM е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    27
    #13

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    И аз да си кажа мнението... хубаво е че искаш да си шареваш конекциата... може да се направи... ама въпроса е колко плащаш... ако плащаш около 30 лв. никой нормален доставчик развил собствен ЛАН в даден квартал няма да те остави да ползваш ей така... виш.. за същата скорост има гарантиран канал от порядъка на 100 лв. за който вече никой няма да ти прави проблем... И аз съм на мнение че споделянето на канал на трафик не е изгодно нешто... съседа ти А решава да источи един филм... съседа Б 5, а ти самиа 10... накрая как ще разпределите кой колко трябва да плати? Да не говорим, че може да стане и друго... някой от мрежата хжаща вирус като Бласт... тои генерира около 25 кб/с трафик към сървера... за 2 часа ви се источва целия трафик... и после пак почва да се плаща на МБ... накрая на месеца се оказва че вместо да платите 100 лв за гарантиран канал трябва да платите 200 заради излишен трафик...



    все пак съм против шарването на Интернет-а... най малкото, че така се ограничават доходите на доставчика... има и хиляди други причини защо да не го правите...



    освен това не си прав че немогат да ти ограничат броя на сесиите ако не е упоменато в договора... по простата причина, че не е казано в сущия, че можеш да ги един вид препродаваш

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #14

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    ASM, честно да ти кажа, човеко, доводите ти ми се струват слабички, без да ми се обиждаш. Ясно ми е, че тази тема поражда оправдани страхове у доста хора, обаче... Повечко сила в доводите, човеко. Дай ще почнем отначало.

    Първо, въобще не разбирам довода ти с това, че един теглил 5 а друг - 10 филма. Хората са си разделили трафика, разбрали са се, наясно са доколко може да падне и си дърпат. Какво се очаква? Да си завиждат ли? Този довод е абсурден и ако логиката ти е смислена, по нея става автоматически абсурдна идеята за неограничен интернет, щото аз мога да изтегля на неограничено 3 песни за 1 месец, пък някой за това време може да си изтегли 4 харда ?!?!?!

    Относно Бласта - ще приема, че само си се намирал на приказка. Ако въобще си виждал що е туй чудо Бласт, щеше да знаеш: Човекът иска да споделя интернет по лана => той има лан. Ако той се зарази, заразата автоматически ще се прехвърли и на другите уязвими, независимо дали той, ти или никой не им доставя интернет. Трафикът пак ще се генерира. повярвай ми. Като изключа незнанието ти, цялата логика тук според мен води до съждението: Не ви трябва интернет - там има вируси. Точно това ти е идеята. Ако всички имат интернет, някой може да се зарази. Абсурди.

    После: пълна щуротия е да се споделя интернет на трафик, вече отдавна го уточнихме. Не знам какви мегабайти си изчислявал и откъде си ги взел, ама сметките ти не са верни. Въобще не става въпрос за такова нещо. Става въпрос за споделяне на неограничен достъп. Няма да плащат 100 лева допълнителен трафик, а за вируса дано вече ти е станало ясно.

    Накрая : следвай сам собствената си логика, която е че щом в договора не е упомената промяна в броя на сесиите, те могат да се променят. А щом не е упоменато че само той може да ползва трафика, могат ли да го задължат само той да го ползва?

  18. ASM
    ASM е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    27
    #15

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Накрая : следвай сам собствената си логика, която е че щом в договора не е упомената промяна в броя на сесиите, те могат да се променят. А щом не е упоменато че само той може да ползва трафика, могат ли да го задължат само той да го ползва?



    <div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*04/02/2004*:* 21:07:48</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Явно ти не си запознат... Обикновенно в договорите е записано че "Доставчикът" предоставя услугата "Интернет през Локална мрежа" със условията на дадения абонаментен план... договор се сключва с един човек, но наистина не се опоменава нито за сесиите нито за броя на сесиите... логиата на тебе ти е по-обуркана...



    колкото до жируса бласт... наистина не са 25 кб/с в момента измерих от един заразен че блъска около 2 кб/с, но това също не е малко....



    освен това не позна, че не сум запознат с вируса...



    П.С.: В договорите на клиентите на фирмата в която работа е опоменато лимитирането на броя на сесиите така, че ми е жсе едно



    П.П.С.: (оффтопик)докато бласта пурво пингваше хостовете с пакети с големина 64 КБ сега има някакъв нов който дирецтно порбва цоннецт през тсп порт 135.. някой да го знае кой е той?



    П.П.П.С: лично мен не ми пука как ще се разбират пичовете ама не е лесно като има делене на трафик...



    П.П.П.П.С: намерете си по една карта която може да си смениа МАК-а... няма да имате проблем с трафика при доънлоад

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 10 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Как да скрия "порното" от "малкия" ??
    От batco във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 33
    Последно: 18-04-05, 16:48
  2. Как да скрия IP адреса си?
    От jesi james във форум Windows
    Отговори: 17
    Последно: 15-09-03, 12:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе