Нужна ми е пешна помощ!!! Ситуацията е следната:
Постановка:
Съществува реална мрежа свързана директно с Интернет (имат си реални IP-та, например 213.Х.Х.Х). Изградена е преносна мрежа (на голямо разстояние). Тя използва IP-та от вида 10.0.0.Х и т.н. Връзката между 213.Х.Х.Х мрежата и 10.0.0.0 става с рутер (адреси 213.Х.Х.100 и 10.0.0.1).
Задача:
Необходимо е да се свърже нов клиент с достъп до интернет (с реални IP-та, например 213.Х.Х.198), като използва преносната мрежа. Оторизацията на този клиент става по IP и МАС адрес.
Въпрос:
Трябва ли да добавя още един рутер (за клиента 213.Х.Х.198) за връзка с мрежата 10.0.0.0 и какво да се добави в рутера (10.0.0.1) за да може да излезе клиента с IP 213.Х.Х.198 и дали ще може да се оторизира (да му се пусне интернет) по IP-то и МАС адреса му.
Моля, всеки който може да помогне да пише или да ме потърси по ICQ-то. Въпроса за мен е спешен (имам 10 часа да го реша).
Благодаря предварително на всички отзовали се. []
P.S. Трябват ми теоритично как ще стане - къде да добавя рутер, какво рутиране да добавя (рутираща таблица) и т.н.
P.P.S. Съществува възможност да се регистрира нова мрежа (и да се купят съотвените IP-та), а също и единия клиент да стане няколко и т.н.![]()