Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

"ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #1

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    Та още се чудя от къде да подходя към критиката, затова ще хвана от началото за да е ясно.

    Филма отново доказа колко са добри в комерсиализирането и опростяването на историите ТЪПИТЕ американски киностудия!!! Отново е търсена пищност и ефектност пред историята и доброто и разказване, но какво да се прави, американеца не обича да си тормози гладкото мозъче с разни затормозяващи глупости като история. Какво да кажа Филма е ПЪЛЕН провал и боклук погледнат от към разказване на историята. По-постно и некадърно разказване на сюжета и орязване на основните моменти които правят историята не бях виждал досега. В целият филм, всичко на всичко показаха само веднъж майката на АХИЛ и една статуя на АПОЛОН. Определено сценариста не е разбрал основното във гръцката митология, а то е, че боговете присъстват във всяко едно начинание на гърците и трябва да се покаже тяхното действие. Поради това, че те са вторите основни герои в "ИЛИАДА" след АХИЛ, а може и да не е искал да го разбере. Определено от това сваля оценката на филма наполовина, а за много милионна продукция това е немислимо(поне според мен). Ахил е показан като велик боец, само дето не е обяснено, че е неуязвим за оръжията на хората. просто ако почна да изброявам, толкова много фактологически грешки ще излязот, че не е истина. Няма да се спирам на всичкоите които съм забелязъл, защото ще трябва ферман да напиша. Най-мсмешно ми стана като почнаха да слагат на мъртвите парите върху очите, по безочливо обърване на историята не бях виждал. До колкото си спомням при гърците, при погребение са слагали парите в устата на мъртвият, а не върху очите. Това за очите мисля, че беше от Римско време или нещо друго, но определно е ползвано от американците.

    Замислям се и виждам, че има един канал любим на доста българи "Холмарк", та тези пичове също правят мнго милионни продукции, също по гръцката митология, също с много ефекти и мога да кажа, че са улофили правилният дух на филмирането им. "ОДИСЕЯТА" с Арман Асенте е страхотна продукция, "Златното руно" също. За мен тези филми са на светлинни години от "ТРОЯ". И нищо чудно(доколкото виждам канала е май английски или австралийски), хората са положили труд и старание за да покажат нещо и са го постигнали!!!

    "Троя" има и добрите моменти, примерно ролята на ОДИСЕЙ и репертоара му са много добре напипани, но както казваме "Една птичка, пролет не прави"!!! Всичко друго е визия и ефекти.

    Крайното ми заключение е, че филма става за един път, но не си заслужава 8-10 лева за киното, аз го гледах на скрийнър и не съзалявам. А гледам доста хора го възхваляват като велик филм, ами какво да кажа или не са чели "Гръцки митове и легенди" или са любители само на ефектите и битките без покритие с история. Ами моето лично мнение е, че филма ще остане незапомнен с нищо, поредната посредствено разказана история.

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    брато, само една вметка за "язон и златното руно" - орфей беше НЕГЪР !!!

    аз дори писах възмутен mail на hallmark, ама кел файда...



    иначе за божественото присъствие си прав. това и фактът, че войната според филма продълйи около седмица са двете неща, които ме възмутиха най-много. иначе хореографията на баталните сцени е великолепна, а това е нещото, което продава, а не достоверността.

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #3

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">брато, само една вметка за "язон и златното руно" - орфей беше НЕГЪР !!!

    аз дори писах възмутен mail на hallmark, ама кел файда...



    иначе за божественото присъствие си прав. това и фактът, че войната според филма продълйи около седмица са двете неща, които ме възмутиха най-много. иначе хореографията на баталните сцени е великолепна, а това е нещото, което продава, а не достоверността.



    <div align="right">Originally posted by FearMe*-*12/06/2004*:* 13:10:29</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">





    Да Само да ви кажа видяхте ли самолета в Troy много интересно ми стана

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    839
    #4

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    За този ли става дума

    http://voffka.com/archives/troya.jpg[:D]

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #5

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    Тук няма да се въздържа и ще направя пространен очерк. Ако няма да ви е приятно, по - добре не го четете. Може и на някой да му е интересно заданието: "Открийте седемте разлики" между филма и действителната история.



    Старогръцки легенди и митове на Кун е първата книга, която съм прочел в живота си. Като детска приказка ми беше. Оттогава досега съм я препрочел поне още 10 пъти.

    Макаров, не знам какво очакваше, човеко. Може ли Брад Пит да играе страховития Ахил? Той нещо са беше объркал с нинджите от корейските филми. Едни стойки, едни скокове.

    За боговете - честно да ти кажа, мога да ги прежаля, ако филмът беше исторически. Ясно е, че нито тогава, нито сега е имало богове и че те са служели на древните по - скоро за обяснение на явленията и превъзвеличаване на събитията. Често срещано - погледни и другите произведения - например "Мирът" на Аристофан, където качилият се на бръмбар до Олимп молител заварва Олимп празен - боговете го напуснали поради възмущението си от безпринципността и злобата на пелопонеската война и оставили само Хермес да им пази грънците и да посреща пришълците. А пелопонеската война си е башка историческа, един от любимите ми древни историци - Тукидид - я е описал доста правдоподобно и няма там богини воини, няма зевсови мълнии или каквото още щеш.

    За сметка на това Шлиман изкопа Троя, и хвърли светлината, че троянска война може и да е имало.

    Обаче това беше абсолютна гавра и с историята. Хектор уби моля ти се Аякс - героят, с който колкото пъти се е срещнал на бойното поле в Илиада, толкоз пъти бой е ял и едвам са го измъквали от полесражението на носилки - само един път Аякс отстъпва - по волята на боговете при корабите, когато Хектор го обгражда сам с една юрта троянски герои и му отрязва върха на копието. Отгоре на туй Хектор пречука и Менелай - думи нямам - и то по време на двубой, където е прокълнат оня, който се намеси. Нито има грам истина в таз простотия, нито дори подхожда на образа на Хектор, който е доста принципен човек и добър управник, и като цяло - човек на думата и на честта.

    Патрокъл тръгна без знанието на Ахил - глупости. Патрокъл в Илиадата циври половин час пред краката на Ахил да го пусне да помогне заедно с Мирмидонците и Ахил кандиса и му даде доспехите си, ковани от Хефест, за да го мислят за него. Точно поради тази причина Ахил известно време след смъртта на Патрокъл не можа да влезе в боя - нямаше доспехи. А Патрокъл има вече доста бойни кръщенета пред ида влезе в този бой.

    Свадата между Ахил и Агамемнон беше много своеволно пресъздадена и единственият реален образ там беше Бризеида, ама всичко беше така изменено и измислено, че не можеш да го познаеш - Бризеида - царкиня, отива си с Приам... Абе...

    Не видях ключови герои:

    Диомед - сигурно не е нужно да казвам кой е той, Тидеевият син, водачът на похода на епигоните срещу седмоврата Тива, в половината подвизи тук го срещаме и тох е в общи линии силата и героизма от дуото Диомед - Одисей, Одисей си е чиста проба мошенник.

    Тевкър, теламонов син, брат на Аякс - само благодарение на неговите стрели гърците удържат корабите. В един сблъсък само той съсипва десетина троянски герои и изкарва от строя такива могъщи като Главк, Сарпедон(Зевсов син). С помощта на Аполон, който пази Хектор, Хектор успява да му счупи лъка, но оня си прави нов и пак се почва и Зевс се вижда принуден да му го строши сред бойното поле. Двамата с брат си виждат поличбата и Тевкър оставя лъка и взима копие и щит(и с тях се справя с някой и друг герой).

    Филоктет - херкулесовият приятел и другар, този, който се осмелил да запали кладата на бесуващия в гърчове от отровата на лернейската хидра Херкулес, за което получил лъка и стрелите му, по предсказанието без него и стрелите му обсадата е осъдена на провал. От негова стрела загива и последният по - значим троянски герой - Парис, който ранен от стрелата му се оттегля в планината Ида, където отраснал като овчар, умира в страшни мъки и другарите му овчари го намират и погребват.

    Неоптолем - синът на Ахил. Той също е част от предсказанието. Без него не могат да победят. Той избива Еврипил - херкулесов потомък, последните Приамови синове, както и самия старец Приам, опитващ се да се защитава.

    Старецът Нестор и двамата му сина, особено Антилох - много дейна фигура, другият най - близък на Ахил след Патрокъл.

    Множество други ги нямаше, но те не са толкова значими в сюжета на войната, ако и да са големи герои и да правят множество подвизи. Можем да споменем само царят на втората по могъщество държава - потомъкът на Минос(зевсов син) критски цар Идоменей, Оилеевият син Аякс и т.н.

    Според митът пред Ил паднала статуя на Атина Палада - т.нар. Паладиум, който щял да пази винаги града, докато е в него. Диомед и Одисей го открадват, с което Атина е "освободена" от "задължението" да пази града и той спокойно може да падне. Разузнаването в Троя също го няма, но тези моменти са доста по - важни за развитието на войната от масовите сцени.

    Елена след смъртта на Парис се жени за Деифоб, който Менелай убива в леглото и безмалко да порне и Елена, обаче се съвзел и я отвел със себе си. Които сте гледали филма, можете да потвърдите, че "беше така".

    За живота и смъртта на Аякс няма да разправям, че направо ми се плаче. Най - великият небожествен герой и вторият на бойното поле беше така превърнат на някакво добиче, че думи нямам...

    За Пентезилея и Мемнон, които според мен представляват лирическия път на превръщането на Ахил в свръхчовек, няма да питам.

    Нямаше я и Касандра, нито Лакоон... А неговите думи са били поговорка в древността - сигурно сте ги чували - "Timeo danaos et donna ferentes" - мисля, че така се пишеше.

    Нито го имаше първият, неуспешен поход към Троя.

    Абе....

    Дано децата, които не са чели книгата, не гледат и филма. Аз моите бих ги спрял.

    Затуй пък двуличникът и измамникът бяха идеализиран образ във филма. Одисей, които доста пъти го виждаме в Илиадата да тичка пред строя на гърците, само че в обратна посока и даже приятелите му да го подбазикват, тука беше идеализиран образ. В Илиада геройлъкът на Одисей се ограничава до там, че заради неговите хитрини загива смелият Протезилай, който имал млада жена при десанта на корабите. Той натопява най - умният от героите на гърците - смелият Паламед, който го докарал при Троя, щото Одисей не му се ходело. Заради него Паламед е уличен за мним предател и убит с камъни. Последните му думи са нещо като: "О, истино, мъчно ми е за теб, ти умря преди мен". Агамемнон, който се вързал, че Паламед е предател, заповядал да го хвърлят на кучетата и да не го погребват, но Аякс теламонид престъпил заповедта и погребал героя, понеже не вярвал, че Паламед е изменник. Заради същия тоя Одисей и измамите се самоубива след изпратена му лудост и самият Аякс; по - нататък в Одисеята те се срещат в царството на мъртвите и Одисей се мъчи да скалъпи някакво извинение, но сянката на могъщия герой просто се обръща и го напуща.

    Геройлъкът на Одисей е предимно в избиването на спящите тракийци, кражбата на паладиума, измислянето на измамния кон и т.н. В първите редове на войската и първи по полесраженията обикновено няма д го видим. Този образ малко се коригира в Одисеята.

    Еней - каква смехория. Еней е роднина на царския род, син на Афродита - една от основните защитници на града между боговете. Еней е един от най - величествените троянски герои. Виждаме го да стои срещу Ахил, да се противопоставя на най - могъщите гръцки герои. Разгледайте колкото рисунки имате за троянската война. Те ти ако на повечето от тях от Троянската страна над някой от героите не пише Ainees. Той побеждава много гръцки герои. Той е спътникът и помощникът на Парис при кражбата на Елена. Има сума ти картинки на отвличането на Елена и повечето от тях са с един и същи сюжет: Еней и Парис отвличат Елена. Но тук, в този филм, тая работа въобще не е така. Парис въобще не знае кой е Eней. "Кък са казваш?" - му вика в края на филма и му връчва някакъв вълшебен меч. А младият Еней няма ни баща, ни син. Бе....

    Сигурно много работи съм пропуснал. Едно ще повторя: Пазете си децата от този филм, той руши изкуството и създава тъпи потребители.

    Мизериите край нямат.


  7. Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    186
    #6

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    Слава богу. че децата и без това не се интересуват от древногръцка история, а просто от Брад Пит, Бритни, Азис и други фолк и псевдо рап герои, доста ще ти се смеят ако започнеш да им говориш за Ахил, шефа ми е грък и хич не му пука за хектор и паламед, ама е доволен, че другите го смятат за нещо много важно. Признавам, че може да е важно, ама на сила "хубост" не става. Ако не хората не им е интересно или приятно, а се съмнявам да е и полезно, няма начин да се заинтересуват, а и аз не можах да дочета тези простанни критики. Иначе сте прави, дума да не става.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #7

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    Не може всеки да се интересува от всичко. Това го разбирам.

    Но Илиада и Одисея не са просто сеч и яки мъжаги, дет се ръчкат с боздугани. Те са фундамента на много велики древни култури. Те са извор на историята на един доста далечен свят. Залегнали са след това в склуптурата, картините, архитектурата, били са основен мотив дълго време в изкуството на древните. Самите те са първото значително произведение от древния свят, достигнало до нас. Моменти от него са залегнали дори в правото на древните и оттам са преминали в нашето право. От него научаваме за древните порядки, обичаи, нрави, държавен строй и каквото още си искаш, направо от извора и можем да съпоставим развитието им през вековете. То е дало гигантска културна база на древните - та едва ли не всяка втора фраза в произведението е залегнала като идиом, поговорка или пословица в древния свят. Тя е била и част от науката - в древна Гърция и Рим повечето образовани аристократи са знаели най - малкото големи откъси от това произведение. То е и генеалогия на древните - различните народи можели да извлекат корените си от него, от множеството царе и племена - дори самите римляни го ползвали за извеждане на родоначалието си - митичният основател на Рим - Еней - започва съществуването си в изворите именно от Илиада. То е после и литературен пример на последователите му... То е... То е...



    Та дали ще го чете или няма човек си е лично решение и право. Ако реши да не го чете, не е нужно да се съобразява с тези обстоятелства.



    Ако обаче реши да го пресъздава, е абсолютно задължен да ги има предвид.



    P.S. Ха да видим, някой ако направи един такъв филм за Библията. например как Христос нанка с Мария Магдалена или как е предател за Юдеите и те затуй го мразят, или как е един измамник, който изкуствено наглася чудеса за да му се връзва простия и неук юдейски народ, ше ли да има или няма да има отзвук...

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #8

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    Пичове. ако филма беше исторически нямаше да го гледа никой. Дори и от случаен интерес. Никой няма да търпи половин-часова сцена как някой мъж циври в краката на друг. Не и аз. А че името на филма е "Троя" просто гарантира интереса и подсеща за средата в която ще има кланета. Със същия успех можеха да го кръстят "Битката за хубавата жена" Хах, не ми хареса никак филма. Препоръчвам ви горещо да гледате пак Shaolin Soccer, това е истински филм )

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #9

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    Ти може би нямаше да го гледаш; аз щях, дори и да е различен прочит на историята. Филмът "Елена от Троя" беше доста по - достоверен откъм събития, ако и да залагаше на разни щуротии за да предизвиква интерес.

    Това за цивренето беше хиербола, но действително Патрокъл се моли на Ахил в Илиада той да помогне на гърците или да го пусне него да им помогне. Не трае половин час и не е задължителна част от сюжета, нито е исторически важно.

    Много ма радвате като почнете да се радвате на кланета; чудно ако някой започне да коли обаче дали на някой ше му се вижда толкоз радостно и колко ли ше останат на фронта; иначе с биричка в ръката пред екрана верно всяко нещо е интересно, ма не се питаме че като гледаме 100 пъти подобни неща, те започват да ни възпитават... И възпитават всекиго различно.

    Както и да е, явно, че разбирането на същността на гаврата е слабо и аз си пиша на вятъра....

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    127
    #10

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Много ма радвате като почнете да се радвате на кланета; чудно ако някой започне да коли обаче дали на някой ше му се вижда толкоз радостно и колко ли ше останат на фронта; иначе с биричка в ръката пред екрана верно всяко нещо е интересно, ма не се питаме че като гледаме 100 пъти подобни неща, те започват да ни възпитават... И възпитават всекиго различно.

    Както и да е, явно, че разбирането на същността на гаврата е слабо и аз си пиша на вятъра....



    <div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*13/06/2004*:* 20:58:11</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Глей са ДЗВЕР. Ние гледкаме на нещата глобално с теб. И така трябва. И е хубаво да споделяме мнението си, така виждаме че не сме сами в мъката която изпитваме като гледаме резултата от рухването на всичките ни илюзии за демокрации и други ции, от душевната и морална разруха наложена ни от вън, от лумпенизирането, от разочарованието на българите, да продължавам ли? Факт е че ние Българите в момента сме в ролята на победена нация и сме жертва на грабежи и безчинства, с тази разлика че всичко е много по префинено и касае не само пари но и морални ценности. Това за което говориш се нарича КУЛТУРА. Тя не е паднала от небето, тя се научава. Ако няма култура има какво, ЛЕП и ЗРЕЛИЩА. И тка се управлява по-лесно, не ти се пречкат разни граждански организации и т.н. Троя и всички пошли холивудски продукции ме кефят. Те са пример как се промиват мозъци и са с много яки ефекти. Баталиите и ефектите за мен са супер яко развлечение. Така на запад се формира обществено мнение, после като кажеш аз съм Българин и те те питат къв си пък ти, не съм те чувал. Така ще е и тук. Който има късмета да посъбере култура, имал, който не, ще е по-щастлив. Желанието ми е да се позамислим всички за нашата си гордост и история и морлани ценностти, няма никой да ни го даде отвън, ние сами трябва. За щастие има хора като тези в този форум, има надежда [:D]

  13. Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    186
    #11

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    а на теб някой ако ти каже че е от Мали или Бряг на СЛоновата Кост, или остров Мартиника, да не продължавам. Айде сега по-обективно, ние сме малка страна, не сме лоши ама не може да се мерим по известност с други , и не трябва, по-добре да имаме самочуствие (с мярка) като индивиди, а не като част от нещо. иначе за културата и аз съм за ама мнозинството иска да си изживее живота приятно, няма да трае 100 години я.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    285
    #12

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    И аз не издържам, ще се обадя.



    Гледах го наскоро и заявявам - подобна тъпотия не е имало в последните няколко години на екрана.



    D3BEPP - само ще те поправя - Ахил дава на Патрокъл доспехите които са подарък от баща му Пелей, а след като Патрокъл е убит от Хектор, Хефест му изковава нови по молба на Тетида - майката на Ахил.



    Въобще филма беше о**** и прее*** отвсякъде. Трудно го издържах до края.



    Войната според този филм продължи точно три дена. Въобще по-младите, които не са чели "Илиада" или поне "Старогръцки митове и легенди" - нямам представа с какви впечатления ще излязат от киното.



    Смятам, че боговете трябваше да присъстват във филма. Тука тия глупаци ми разправяха някакви любовни истории и други глупости.



    Единствения момент, който беше стойностен за мен беше посещението на Приам при Ахил - разбира се и там бяха променили всичко (бог Хермес прекарва Приам през лагера на гърците), но момента си беше добре направен.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Мнения
    515
    #13

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    Преди ден-два си седях аз тук. Вън някакви хлапетии крещяха по темите по които имат навика да крещят хлапетиите [:P]. И в един момент се дочу едно възторжено "Леле, Краси, 'ма ти си като Ахил бе!"



    "Троя" да не ви изненадва? Очаквахте нещо не дотолкова комерсиално (като имате предвид бюджета, сравнителните прогнози и местата, където е заснет)? А стига, бе.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    127
    #14

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">а на теб някой ако ти каже че е от Мали или Бряг на СЛоновата Кост, или остров Мартиника, да не продължавам. Айде сега по-обективно, ние сме малка страна, не сме лоши ама не може да се мерим по известност с други , и не трябва, по-добре да имаме самочуствие (с мярка) като индивиди, а не като част от нещо.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Ама Руди несъм съФсем съгласен. Колко азбуки са дали на света от слоновата кост (банално но вярно)? Говорех не за това че сме най-великата нация на света, такова нещо като "най" има но само временно [:D]. Говорех за това че се краде история, самочувствие и т.н. Тези неща са важно защото дават фундамент на човека, мотивация..... А и известността се прави по начина по който го правят в тоя смотан филм. За Карл велики има незнайно колко филама и книги, а за Симеон велики колко има и къде са глрдани? Та французите ни уважават повече отколкото ние се уважаваме сами. На едно посещение на наш държавник във Франция е посрещнат с думите "ние уважаваме нашите съседи от миналото и настоящето". Има много неща потулени за нас като нация и държава, но не се чувствам компетентен да споря и съм готов да призная ако бъркам. Поздеав най съдечен, твой приятел вечен [^]

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #15

    "ТРОЯ" - отново о***** една велика история!!!

    Коранто И аз ще те поправя: Ахил получава доспехите от баща си Пелей, който ги е получил сватбен подарък по случай сватбата си с Тетида от една тумба богове, а доспехите били ковани от Хефест. Така, че грешка в твърдението ми няма. Заедно с тях е получил и едни вълшебни коне от Посейдон, дето говорят и реват като малки деца и други такива джаджи Та те са си ковани от Хефест ако и да са били първо на баща му.

    А другото. Е хора, не виждам защо противопоставяте културата на това "да си живеем живота". Нима културата ви пречи да си живеете добре?

    Напротив, познаването на тия неща дава наистина много. ВИждаш една бездна от знание, в която и с главата надолу да скочиш, никога няма да стигнеш дъното. Не само че не ти пречи, но дори ти помага да откриеш света. Не ви приказвам банални простотии. Просто харесвам литературата и историята на древния свят и обичам да си навързвам нещата. Немалко съм чел и колкото повече чета, толкова повече дупки откривам.

    Е вярно е, че историята не може да спретне една оргия, едно яко напиване и т.н. Ама тия работи са за момента, те са една малка радост, за която утре можеш и да съжаляваш. А някои потребности са непреходни - примерно потребноста за знание.

    Нямам нищо против и в историческите филми да има масови сцени.... Имам нещо против обаче по произведения на изкуството да правят смехории и да разлепят Брад Пит(образно казано, нищо лично).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 14
    Последно: 26-07-07, 09:14
  2. GSM - история и развитие
    От badr във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 22-06-06, 02:43
  3. Проблем с филма Троя
    От viper във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 16
    Последно: 09-06-04, 10:56
  4. Есета по история
    От iv_laz във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 05-12-03, 13:05
  5. Нещо позабравихме една велика марка!
    От Kiko във форум Овърклок
    Отговори: 23
    Последно: 07-03-03, 16:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе