10 пъти подскочих докато гледах този филм (а това не ми се случва никак често, напоследък)! Знам, че идеята е доста изтъркана (вече), сюжетът като цяло е плосък, еднолинеен (разбирай - намери някакъв изход, за да не умреш) и на моменти издиша (например, как при десетките случаи на изчезване в района, няма никаква полицейска активност?), но пък режисьорът и операторите са перфектни просто. Хареса ми, че започна малко в стил "Вертикална граница", после продължи малко в стил "Братството на вълка", и след това пикатно се омеси с елементи на "Тексаското клане". Навън е все още светло, но филма определено е въздействащ, гъделичка точно определени нерви и те кара да настръхнеш. Актьорите са добри. Сценарият е поносим. "Гледките" не са спестени. Действието е динамично. Музиката е въздействаща и в "тон" (това има значение, защото още помня "Eight Legged Freaks", как от претендент за страшен филм се превърна една ли не в комедия, именно заради музиката!). Филмът е брутален от първата до последната секунда. Сцените на дърветата са много яки. Филмът е маниашки и определено е насочен за почитателите на жанра "survival-horror".
@FearMe, например, не би го харесал... :-)
P.S. Финалът е "отворен", но това е нормално за подобен род филми. Естествено, ако интересът е голям - ще има и продължение...