Резултати от 1 до 6 от общо 6

"WRONG TURN" - филмът, който ще ви стресне!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #1

    "WRONG TURN" - филмът, който ще ви стресне!

    10 пъти подскочих докато гледах този филм (а това не ми се случва никак често, напоследък)! Знам, че идеята е доста изтъркана (вече), сюжетът като цяло е плосък, еднолинеен (разбирай - намери някакъв изход, за да не умреш) и на моменти издиша (например, как при десетките случаи на изчезване в района, няма никаква полицейска активност?), но пък режисьорът и операторите са перфектни просто. Хареса ми, че започна малко в стил "Вертикална граница", после продължи малко в стил "Братството на вълка", и след това пикатно се омеси с елементи на "Тексаското клане". Навън е все още светло, но филма определено е въздействащ, гъделичка точно определени нерви и те кара да настръхнеш. Актьорите са добри. Сценарият е поносим. "Гледките" не са спестени. Действието е динамично. Музиката е въздействаща и в "тон" (това има значение, защото още помня "Eight Legged Freaks", как от претендент за страшен филм се превърна една ли не в комедия, именно заради музиката!). Филмът е брутален от първата до последната секунда. Сцените на дърветата са много яки. Филмът е маниашки и определено е насочен за почитателите на жанра "survival-horror".



    @FearMe, например, не би го харесал... :-)



    P.S. Финалът е "отворен", но това е нормално за подобен род филми. Естествено, ако интересът е голям - ще има и продължение...




  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    "WRONG TURN" - филмът, който ще ви стресне!

    прав си, гледах го отдавна и не ми хареса. мноого е трудно да се направи добър филм от този жанр, но не трябва да забравяме и факта, че на мен нервите ми са като корабни въжета. че има няколко оригинални момента - има, но като цяло е клише и то слабо. залага се на кървавицата - деликатно поднесена [].



    филми, които могат наистина да напрегнат човека са от рода на the ring (със suspensе-a), the others (с оригиналността), а от новите да речем the mindhunters. най-доброто за мен от survival jenre от последните години си остава resident evil, просто поради липсата на по-добро. нито after 28 days, нито dawn of the dead успяват да излязат извън безсмисленото пуцане по безмозъчни чудовища a'la serious sam...



    може би при мен многото изгледани филми и "дебелата глава" [] са ме направили критичен до степента да оценявам само истински оригиналното, новите идеи и добре изпипания продукт... ces't la vie

  4. DGP
    DGP е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    137
    #3

    "WRONG TURN" - филмът, който ще ви стресне!

    FearMe: Хех, че какво му беше доброто на Resident Evil ... мейби бозките на Mila [:P] . Ако питаш мен Dawn of the Dead е по-добра "реколта", въпреки че на този жанр май още не могат да му улучат маята. А ако някой иска "нерворазбивачка" да се оборудва с добра машина, да качва D(oom)3 и да се хваща за фенера на дифолт-брайтнесс ... [Wow!]

  5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #4

    "WRONG TURN" - филмът, който ще ви стресне!

    @FearMe, за "The Others" определено си прав - тази филм е просто класика в жанра! Но в кой жанр всъщност? Като цяло филма въздействаше на психиката, тип а ла Дейвид Линч - т.е. скрий същественото и изправи зрителя на нокти, оставяйки го сам да си рисува сцените... Такива филми всеки възприема по един свой начин, в зависимост от това доколко е "извратено" съзнанието му :-)

    Последвалият "Dead End" не можа да засенчи "The Others", въпреки че е доста по-наситен и динамичен. Той повече се доближава до "Survival-Horror"-жанра, въпреки почти еднаквите идейни точки и в двата филма.

    Все пак, съгласи се, че нещата в "Wrong Turn" са най-близо до реалността - тази проста човешка реалност и онзи първичен ужас, които наистина могат да те сполетят. "Resident Evil", знаеш, е заимстван по компютърна игра и там определено е наблегнато на масовото клане, тип Kill 'Em All. Не казвам, че "Resident Evil" е лош, напротив, много добър филм е, но просто не е реален, разбираш ли? Може би ще бъде един ден, но този ден все още е далечен от нашето ежедневие. По същата логика, "The Others" и "Dead End" са просто наслада за сетивата, но далеч, извън реалността...



    @DGP, достатъчно писах за "Dawn of Dead" и не мисля да се повтарям. Не знам как сърце ти дава да сравняваш този филм с "Resident Evil"!!! Вземи ги пак тези два филма, изгледай ги един след друг и пак ела да си поговорим... :-)

  6. Junior Member Аватара на Black Genesis
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    143
    #5

    "WRONG TURN" - филмът, който ще ви стресне!

    Филмът е учудващо тъп за жанра си. Не знам на кой какво му е хареса във филма но на мен само отделно моменти които се броят на пръсти. (по-бруталните моменти де[:P])

  7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #6

    "WRONG TURN" - филмът, който ще ви стресне!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Филмът е учудващо тъп за жанра си. Не знам на кой какво му е хареса във филма но на мен само отделно моменти които се броят на пръсти. (по-бруталните моменти де[:P])



    <div align="right">Originally posted by Black Genesis*-*23/08/2004*:* 13:05:17</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Ами точно това му е хубавото. Сигурно на другите филми въобще не си поглеждаш ръцете... :-)

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Филмът,който изтеглих не тръгва.
    От Кючуков във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 7
    Последно: 18-03-12, 23:52
  2. HDD turn off
    От Smurfa във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 20-02-07, 20:01
  3. Siemens C55 - Wrong Softwere
    От ivopetrov във форум Поддръжка
    Отговори: 4
    Последно: 28-02-06, 17:33
  4. Филмът, който ви е разплаквал...
    От IvO™ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 20
    Последно: 02-08-05, 21:26
  5. Turn Off Win XP !
    От UFO във форум Windows
    Отговори: 16
    Последно: 10-01-04, 16:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе