Резултати от 1 до 7 от общо 7

RESIDENT EVIL: Apocalypse - РАЗОЧАРОВАНИЕ!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

<font color="blue">"Апокалипсис на скуката"</font id="blue"> - така бих се изразил за излезналият наскоро <font color="red">RESIDENT EVIL: Apocalypse</font id="red">! Просто нямам думи да опиша разочарованието си от този филм! А имайки предвид нетърпението, с което го очаквах... ужас...

Нека започна от заглавието: Апокалипсис! Какъв "Апокалипсис", бе?! Тия тъпи американци знаят ли въобще значението на тази дума? Или за тях "Апокалипсис"-а означава "бедствие в средноголям провинциален град"? Както в повечето случаи - гръмно заглавие, което никой не може да разбере какво прави там... Отврат!

Моите уважения към Мила Йовович, ама това как ги откри главните герои навреме в църквата, ми разби всякакви фантазии за изкуствен интелект и ясновидство, взети заедно. И как така, като направи задно салто от движещ се мотор, си падна точно на краката, остана загадка (то май във всичките филми все на краката си падат - откъдето и както да скочат, особено в този!)... А там, вътре, в църквата... спотайващите се "чудовища" просто ме изумиха - гледаха точно като "Хищника" (останах с виснало чене и си помислих дали не съм объркал филма...). И още нещо: Браво на кака Мила, това завидно хладнокръвие, което го проявяваше през целият филм, го няма и при трите Терминатора, взети заедно? Как така не трепна през целият филм, бе?! Дори намести счупеният си пръст в нормално положение с една лека въздишка, сякаш го прави по 100 пъти на ден! Директно върна Кристана Локен в детската градина, вярвайте ми...

Клишета, клишета... Това със забавените кадри на куршумите май сме го гледали някъде... къде ли? Това с прибирането (и ваденето) на пищовите смътно ми напомня "Tomb Raider", но дали...? А облеклото? Синьо потниче, къси панталонки, 2 колта, лазещи по стройните бедра... нееее, не е Лара Крофт, това е кака ви Джил!!! А това да стрелят по главите на зомбитата от върха на къщите, за собствен кеф, се изчерпа още в "Dawn of the Dead"...

Нощта. Е, то бива, бива, ама в "Пълен мрак" беше по-светло. Нямаше ли край тази нощ, бе?! Тъмници, размазани силуети, зъби - това е "Заразното зло" - заразявате се единствено с тотално еднообразие и (впоследствие) дрямка. Но спокойно... в такива филми винаги има по един-двама весели негъра да ръсят лафове, че да не би случайно да се депресирате от "мрачната" атмосфера... :-)

Зомбитата... Ах, зомбитата... Ах, на мама хубавите дечица... Ах, на мама спринтьорчетата... Муцита, да им се ненарадваш! С всеки следващ филм, зомбитата стават толкова бързи, че току-виж подминали героите и започнали да се чудят къде са... Евалла!!!

Но нищо. Зомбитата в целият филм ли бяха "толкова малко", че започнаха и от гробовете да излизат (??????), остава неразрешена за мен загадка...

Въпрос с повишена трудност (към FearMe): Обясни ми, моля те, защо при наличието на толкова много плът, кръв и разлагащо се месо наоколо, зомбитата преследват единствено хора и (което ми е най-любопитното) - КАК, ПО ДЯВОЛИТЕ, ПОЗНАВАТ КОЙ Е ЧОВЕК И КОЙ НЕ? Този въпрос ме тормози от няколко (зомбирани) филма насам...

И накрая, за да е пълно шоуто, дойде и едно подобие на Робокоп (с име на богиня - "Немезида"), ръмжащ като олигофрен на тийнеджърско парти, метнал на рамо едно базука, и което... противно на всякаква логика... започва да убива хората, вместо зомбитата... Та същият този "робот", кака ви Мила Йовович накрая го счупи от бой (при условие, че са от една "порода", но той е три пъти по-грамаден и як от нея), ама айде... това уж не го забелязах... Даааа, задължителният бой между тези, които трябва да се бият на една страна, докато необезпокояваните "зомбита" си щъкат наоколо... Отново - противно на всякаква логика... И, ето клишето, което ме разби тотално тук: Когато боят завърши, с победа на крехката Мила, над бившият й съпруг (Мат - Робокоп-а), и той гърчейки се й прощаваше мислено, че го е надвила, блаженният глас на арбитъра на двубоя обяви: FINISH HIM!!! Хахаха, Fatality!!! Паднах под стола от смях!!! :-)

Толкова тъп филм не бях гледал скоро! Първата част е направо шедьовър пред тази!!!

Не правете грешката да го гледате! Ама това е... Кой го даде тоя филм в ръцете на тоя тъп режисьор, питам!!! Некадърник! И това е първият филм, който режисира!!! Ей затова ще има такива бози! Все си мислех, че приза за най-противното продължение на всички времена ще е на "Starship Troopers 2", ама не би! Пфуууу... :-(... Отивам да драйфам...

<u>P.S.</u> След драйфането ще ви кажа кое е единственото хубаво нещо в този филм - 15-те секунди от ефекта на бомбата накрая... :-) Пуснете си само него, наистина добър ефект... :-)

2.  

3. silverfox
    Guest

Ivo_tm - сега го гледам и вече знам как да хаквам пароли. Че то по-лесно от това нямало бе

Отваряш VAIO-то и една конзолка. При отварянето на конзолата съответно автоматично се свързва в WEB. Мисля, че има непрекъсваема wireless връзка, щото нищо не влючи към лаптопа, а го изтипосаха в една палатка (учения имам предвид). После конзолата му изписа ACCESSING WEB... и след около 3 секунди беше готов. Пише се в конзолата:

HACK SEARCH>ASHF-LEV6

Разгадавам: ASHF вероятно е името на Usera

LEV6 вероятно е Level 6, т.е. нивото да достъп.

SCANNING...

и след 5 секунди вече имате паролата:

AUTH CODE: L514PR

ACCESSING USER ASHFORDC....

ACCESS GRANTED

При което ACCESS GRANTED е в зелено и мига, да не би случайно да го пропуснеш и да се мъчиш още с по-сложни методи

16:46min от филма

4. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Истината е една и тя е, че Холивуд напоследък бълва само големи, димящи, пресни слонски л+++а. Аз вече не смея да отида на кино, защото от 3 - 4 месеца един свестен филм не съм видял.

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

silverfox, "издънките" бяха толкова много, че нищо чудно да съм пропуснал повечето. Прав си - това с паролата е вече универсално - не само в този филм []

Ама нали и зрителите трябва да видят как се хаква!!! Да не сме пасли трева, я... []

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ivo_tm, чакам филма с хубаво качество и тогава ще отговоря на повечето въпроси, глождещи крехката психика на зрителя.... може и да си прав, но трябва да видя и аз и чак тогава да се съглася, че от starship troopers 2 по-тъп и по-разочароващ фил съществува. дотогава и за мен той продължава да е творението, заради което режисьорът заслужава куршум в челото!

а за това как зомбитата си разпознават дружките и не-дружките... и аз съм се чудил, но накрая стигам до извода, че предварително са чели сценария, иначе няма начин, брато [:D]

7. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Me, Myself & I написа:

Аз мога да кажа, че след като изгледах този филм останах с чувството на неописуемо задоволство.

Задоволство от личната ми победа над безумието на американския филмов комерсиализъм. Победа, спечелена с неотделянето на НИТО 1 лев за да си изгубя времето в пулене на несекващи КЛИШЕТА едно след друго, ама НОН СТОП. Голям смях падна с тия ходещи и хапещи мъртъвци. Колко такива филма станаха вече, между другото?

Хайде сега някой ентусиаст да му спретне едни "ПОДОБАВАЩИ" субтири за да му се изкефите и вие така! [8D]

8.  

9. silverfox
    Guest

@FearMe - те зомбитата са толкова много, че и със сценария не могат да се ориентират А най-естественото е да излизат от гробовете точно, когато хората са там май са се разбрали предварително?!?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. кодове на Resident Evil 4-PC
    От fanta orange във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 28-11-09, 18:11
  2. Resident Evil ???
    От D3BEP във форум ИГРИ
    Отговори: 2
    Последно: 30-06-05, 15:58
  3. Resident Evil Main Theme
    От sorrowsad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 13-03-05, 15:20
  4. Търся субтитри за Resident evil-Apocalypse
    От sd във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 23-09-04, 12:59
  5. Проблем с Resident Evil 3!?
    От saint056a във форум ИГРИ
    Отговори: 6
    Последно: 09-10-03, 19:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе