Някой ако може да ми каже как по-лесно да си направя VCD ще го черпя много яко [:D]
Някой ако може да ми каже как по-лесно да си направя VCD ще го черпя много яко [:D]
http://vcdhelper.hit.bg/index.html [подробни указания на български език]
тоя VCD hepler съм го гледал и става така обаче много бавно става работата. за един 700 мб филм около 3 часа а ако е 2 диска филма времето става много. Това с неро - то как става ? имам предвид със субтитрите
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">тоя VCD hepler съм го гледал и става така обаче много бавно става работата. за един 700 мб филм около 3 часа а ако е 2 диска филма времето става много. Това с неро - то как става ? имам предвид със субтитрите
<div align="right">Originally posted by obshtinska_mishka*-*31/01/2005*:* 09:38:00</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
1. Уточнявай се точно какво искаш до попиташ. Какво значи "по-лесно"? Може да е всичко друго, но не и "по-бързо"!
2. Не очаквай да направиш VCD за 15-20 мин. - процесът по конвертирането изисква много повече време - дори повече от реалното при плейване на файла [това ти е описано и на страницата, която ти посочих]. Процесът наистина е времеемък, но то и именно заради това VCD струват по-скъпо от обикновенните CD [на черно]. Ако имаше по-бърз начин, мислиш ли, че нямаше да се знае вече за него или най-малкото да е описан?
3. Колкото и странно да ти прозвучи - от "бързината" на запис зависи и качеството на VCD. Така, че няма смисъл да бързаш...
http://store3.data.bg/pchelp/Multime...VI-DVD-VCD.htm
От това по-лесно нема , е лъжа малко ама...
Пробвай и с програмата WINAVI Video converter.
а качеството винаги ли е толкова лошо или има значение по какъв начин се конвертира
Не винаги е лошо качеството (при условие че, първоначалния файл е с добро качество). Зависи какви настройки и филтри използваш при конвертирането. Ако не използваш нищо - става бързо (относително понятие [] ), но с лошо качество. При включване на подходящи филтри с правилната им настройка има осезаемо подобрение в качеството, но времето за обработка са увеличава от 50% до 100%.
ми то хубаво с тия филтри ама като не разбирам чак толкова.
един път си направих VCD като следвах инструкциите от тоя VCD helper и не стана кой знае к'во. поне аз не съм доволен много
obshtinska_mishka
Качеството е 1:1 с това което ти предлагам аз. Всичко зависи от АВИ-то което ще правиш.
гледах го на телевизор и там не ми хареса кой знае колко. сега ще пробвам по начина който dede предлага пък ще видим какво ще стане
няма по-лесно от WinAVI Video Converter. субтитрите влизат автоматично, ако използваш DirectShow VobSub
а знаеш ли дали има някъде инструкции за употреба на програмата ?
на български за предпочитане [:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">а знаеш ли дали има някъде инструкции за употреба на програмата ?
на български за предпочитане [:D]
<div align="right">Originally posted by obshtinska_mishka*-*07/02/2005*:* 12:39:32</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Нямаш нужда от инструкций. Програмата е толкова лесна и интуитивна, че няма аналог [:D]
Няма да се разминеш обаче без тестове. Т.е., правиш част от филма след което го преглеждаш ( с програмата AviPreview). Ако ти хареса качеството, започваш от начало и го пускаш целия. Ако не, пробваш да смениш някой от настройките - размер на екрана(640x480) и система( PAL , SECAM).
Лошото при тази програма е, че прави малко голям изходния файл.