Искам да си направя форум. Знам че има софтуер за това, но не ми се търси. Предпочитам да попитам, защото може някой да се е сблъсквал с този проблем.
Искам да си направя форум. Знам че има софтуер за това, но не ми се търси. Предпочитам да попитам, защото може някой да се е сблъсквал с този проблем.
След като не ти се търси как се прави/инсталира форум, значи просто не ти трябва! Т.е. това което се опитвам да кажа е: ако толкова имаш нужда по-добре потърси; този въпрос, както и някой други са много често срещани по форумите (поне според мен) и вероятността да те пратят да питаш Гугъл/или първо да потърсиш из темите на този форум е голяма, но все пак:
вариант 1 - да хостваш форума на твой хостинг (необходим са наличието най-малкото на PHP, за форуми от типа на PHPBB и MySQL на хоста дет ше го слагаш - с други думи, ако мислиш да слагаш на хит.бг и так-дале от типа - забрави); след като го свалиш ще трябва и да му попрочетеш документацията как се инсталира - от тук можеш да си харесаш форум - HotScripts.
вариант 2 - ако не ти се занимава, ползваш remotely hosted такъв, като плюс - не се занимаваш с инсталиране, и търсене на хостинг; само си го настройваш според изискванията; минус - нямаш гаранция че фрее услугата ще е винаги работеща, неминуемо по страниците на форума ще има реклами - по темата линк: http://www.ibgforum.com/ (има фрее и платен вариант).