Резултати от 1 до 4 от общо 4

Едит: съвет за работа с VirtualDub

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2004

Значи имам един проклет ДивХ плеър "Мустек", дето "поддържа" субтитри на български, ама не е истина колко са криви, сякаш шрифта е писан от сина ми (той е на 6 годинки). На всичко отгоре шрифтът е бял (от Вали ми дадоха "нов" фърмуер, с който стана жълт ), нямат фон отзад, нямат контур около буквите и на светли сцени нищо не се чете. След 7 месеца чакане за оправяне на фърмуера, реших да се пробвам да вкарам субтитрите в avi-то. Казаха ми - с VirtualDub, с филтър subtitler ( с преработка на субтитрите в .ssa формат). Супер - на втория екран (след прилагане на филтъра) филмът си тече с вградени субтитри. Но при опит да го запиша, ми дава файл с проектна големина "само" 80GB !?!?! - това за един филм. Дали някой е правил тази операция да ми каже къде бъркам, или какви настройки да направя, за да може VirtualDub да си запише филма обратно в .avi формат?

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Това е защото си избрал некомпресиран формат за запазване на видеото. От менюто Video избери Full Processing Mode, а в Compression -> DivX или xvid и поиграй с настройките докато нацелиш обема. Имаше някакъв калкулатор ако не се лъжа, който може да свърши тази работа вместо теб.

P.S. Използвай бутона "search", защото много е изписано по тези въпроси тук

P.P.S. Смени заглавието на темата така че да съответства на проблема ти - той май не е толкова по отношение на субтитрите, а е за компресиране с VirtualDub, нали

4. Тук е от
    Jun 2004

Благодаря за съвета, естествено, че трябва да се компресира

Жалко, че филмът не стана както трябва - върви неравномерно, звукът се разминава с картината. Май ще трябва да сменям плеъра вместо да се мъча с конвертиране на тобкова филми...

5. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Прочети следното мнение на bigstoyan относно накъсването на картината. Ако прочетеш цялата тема (въпреки че е 41 страници вече) съм сигурен че ще намериш решения на повечето проблеми, касаещи плейърите. Въпреки че твоя не е баш Елит, засечките май са същите, а повечето предложени решения - универсални.

http://www.setcom.bg/news/forum/topi...D=16694#138767

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. MP3 - Помощ за малко професионален едит.
    От Andrew във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 08-11-06, 08:27
  2. VirtualDub подробности
    От jiro във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 02-03-06, 19:28
  3. едит
    От iovkito във форум Общ - софтуер
    Отговори: 16
    Последно: 16-03-05, 22:54
  4. Въпрос за VirtualDub
    От tchav във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-04, 09:13
  5. VirtualDUB
    От IBANEZ_ във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 10-04-04, 18:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе