Резултати от 1 до 11 от общо 11

The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #1

    The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

    Вчера го гледах и останах много доволен от видяното. Майкъл Бей, този път е направил много добро филмче! Актьорите са подбрани много добре. Юън МакГрегър си играе ролята бих казал с удоволствие, Шон Бийн си е типичнит гадняр, както винаги, ама си му ходи. Няма никакви излишни сълзливи залитания и психически отклонения на разни там плачещи и ревящи лапета или пишлемета дето тъкмо са им излезли първите пъпки по лицето. Просто Високобюджетен екшън на бързи обороти, без излишни глупости. Хехехе изкефих се максимално на ролята на Майкъл Кларк Дънкан. Има и актьори които не съм виждал с години на екрана. 3-торязряни, но с готини роли навремето. Както вече свикнахме да гледаме във всички нови Холивудски Скъпи филмчета, Отново има ЯВНА РЕКЛАМА на всеки който си е платил и то добре. Хехехех ще ви оставя да се смеете на Това кой е изградил информационната система на бъдещето. Филма малко напомня на "Шестият ден" с бате Арни, но тук трактовката за това дали клонингите трябва да съществуват е друга и под доста различен ъгъл разгледана. Като цяло на филма си му давам 8/10. Задължителен е за всеки който харесва бързи гонки и ефекти, но и за тези които искат поне малко историика и съспенс, а не тъповата игра на стражари и апаши и безцелно стреляне с адски тъпа актьорска игра.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #2

    Re: The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

    "Поживем, увидем..." (правилно ли го написах)? :knuppel2:


  4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #3

    Re: The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

    Гледах го преди 2-3 седмици. Честно казано отдавна не бях гледал фантастика която така да ми хареса!

    P.S. С интерес чакам коментара на IvO™ :knuppel2:

  5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #4

    Re: The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

    Цитат Първоначално публикувано от Pat
    P.S. С интерес чакам коментара на IvO™ :knuppel2:

    (зад храстите... :knuppel2: :knuppel2:

    Pat, скрий я тази бухалка, че ще си скъсам билета...

  6. Gadget
    Guest
    #5

    Re: The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

    Яко тъп филм и само ефекти без смислен сюжет... Много сцени са твърде наивни... абе направо тъпи американци

  7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #6

    Re: The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

    Гаро, ясно е, че ти по най-възвишеният начин си над всички тук и че ние простосмъртните не можем да се доближим дори на йота до твоето дълбоко философско и проникновено мислене и поглед върху собствените ни дребни желания да се забавляваме. Искам да ти дам един съвет, съвсем приятелски, разбира се: Смени си стола, на който стоиш докато пишеш мнения във форума, защото ми се струва че загадъчният ти стол получава ерекция отвреме навреме.

    Поне като ти е тъп филма - аргументирай се де, деeба, то е най-лесно да се плюе, ама ти вече не плюеш, а направо храчиш!

    А и дай ми определение за добър според теб филм? Ама не ми ги изреждай тези отпреди 10 години - кажи ми сега, когато хубавите идеи се броят на пръсти. И от филм на Майкъл Бей какво си очаквал, освен луд екшън? Толкова ли е трудно да осъзнаеш, че летните блокбъстъри са именно за забавление и отмора - ти си тръгнал да търсиш или под вола теле, или... под Докера жена.

    Айде успокой се малко, изпий една мастика с чай и си смени стола, да не забравиш.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #7

    Re: The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

    И така: направихме си една салатка с брата, сипахме си по една ракийка и пуснахме последното отроче на Майкъл Бей.

    След втората минута двамата възкликнахме почти едновременно: "Equilibrium", ама по-мек някак си... След още две вече правихме асоциации с "The Matrix", ама по-мека някак си... Така, че филма започва общо взето "познато меко". Изделията, Лотарията, Островът... дяволски омагьосан чекрък. И естествено - "The Choices Ones". Лично аз очаквах по... батално начало. Исках патаклама. Ама здрава. От друга страна Клонингите ("Изделията") разсъждават като 15-годишни тийнеджъри, защото са такива, а това определено не може да развие актьорският потенциал на Юън Макгрегър. Просто е някак си... мек. Колкото до Скарлет Йохансон... на нея по й отива акъл на 15-годишна, още повече че е и руса . Та тези, дето оцеляха в "Армагедон", тук ги изтрепаха като кучета - става въпрос за Майкъл Кларк Дънкан (Мечока) и Стийв Бушеми (Хрътката). Шон Бийн (в ролята на Мерик) е перфектен както винаги - явно още го държи от "Equilibrium" ("Равновесие"), където си партнира с безупречният Крисчън Бейл.

    Та нека се върна на филма. Преди няколко дни четох една статия, че филмът копира историята на една книга, писана през 1979 г. и че авторът (за съжаление имах дефект в позитронният мозък и не помня името му) щял да заведе дело за спиране на разпространението му. Това, естествено, няма да стане, защото Майкъл Бей и приближените му са тъпкани с парички, а както всички много добре знаем - "Блага сума - железни врати отваря".

    Историята би трябвало да е по-тежка, но е очевидно, че продукцията е предназначена повече за долната възрастова граница на средностатистическият зрител. И не ми е ясно защо се спестява това на останалите зрители (като мен, например . Доста филми се попровалиха заради безумието да се вмъкнат в "нормалните за гледане граници". За режисьор с размаха на Майкъл Бей, трябва да се очаква едва ли не поредната апокалиптика. Тук тя липсва. Има я динамиката, но просто я няма тръпката. Предсказуемо е. На два-три пъти се хванах (е, не за онази работа, де... , че някои сцени са доста преиграни в стремежа си да станат перфектни, особено хумористичните, които се обясняват дотолкова подробно, че да ги разбере и 13-годишна девойка, която наскоро се е подмокрила за първи път в живота си. Например, сцената в тоалетната. Грррр! Не знам дали някои сценаристи се мислят за прекалено умни, или мислят зрителите за прекалено тъпи. Sux.

    Музиката на определени места куца. И е по-добре да я няма, защото проваля визуалният шедьовър, който са сътворили специалистите по декорите и специалните ефекти. На други места пък си е много корава - типично в стила на филма - тежко ъндърграунд звучене, пробиващи тъпанчетата баси - особено по време на бягството. Но като цяло, тя не е наситена, а в такива филми определено трябва да е (лични наблюдения). Жалко, че култови композитори като Тревър Рейбин или Ханс Цимър не са постоянно свободни за прищевките на великите режисьори.

    Въпреки недостатъците си, "The Island" определено е "гледаем" филм. Има приятни нововъведения и визуални глезотийки, но можеше да бъде много по-добър и качествен, ако поне Джери Брукхаймър беше ударил едно рамо на старата си дружка Майкъл. Двамата в тандем могат да разбиват възприятията на пух и прах, но явно или остаряват и предпочитат целомъдрието пред кървавата вакханалия, или просто са заети с доста странични проекти, за да се съсредоточат върху един и да дадат всичко от себе си. Дали "The Island" ще стане хит, единствено времето ще покаже.

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    542
    #8

    Re: The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

    Иво, за малко да си помисля, че си противоречиш - 'предсказуемо е', 'съкс', 'музиката ... куца' пък 'гледаем'. Явно искаш да си политически коректен, ок. Аз не съм - филмът е най-пошлото, което съм виждал от Холивуд в последно време. Най-лошо изхарчените пари, за най-силиконовите устни, ненавършили 20г. Колкото до Юън Макгрегър - каква игра, какъв потенциал - пичът откровено се лигавеше според мен, той ИГРАЕ в Trainspotting, Velvet Goldmine, A Life Less Ordinary, Big Fish и прочие. В холивуд само идва да си взема заплатата.
    Колкото до Скарлет - гледайте A Love Song for Bobby Long, единственото, което се приближава до Lost in Translation на по-малко от километър емоции. The Island -- aко пътувате често, все ще се случи да ви го пуснат след време в някой самолет/ автобус, не си харчете времето за сега ако ви е ценно.

  11. Gadget
    Guest
    #9

    Re: The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

    Иво, почваш да ме дразниш, много си прозрачен...
    Каква критика искаш да напиша като и тези три думи дето съм използвал са много...
    Няма смислен и интересен филм по кината в последно време... глупави комедии и наивни трилъри

    А този "The Island" си е хит за кофата...

  12. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    367
    #10

    Re: The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

    Аз пък напоследък все се кефя на филмите дето гледам:
    Employee of the month (2004)
    Crash (2004)
    11'14 (2003?)
    Ама те пък не са по кината.

  13. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #11

    Re: The Island-по-добрата фантастика тази година!!!

    Не е лошо филмчето. Има доста недомислици, но като цяло е приятна загуба на 2 часа.

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Все пак, Google Chrome OS ще излезе още тази година
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 29-11-10, 08:39
  2. Обновление на XP излиза тази година
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 13-06-07, 13:06
  3. SONY PLAYSTATION 3 - не и тази година в ЕВРОПА!!!
    От LUDIA във форум Конзоли за игра
    Отговори: 1
    Последно: 12-10-06, 08:54
  4. GloBul ще смени името си на Космоте през тази година
    От daley във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 02-03-06, 12:11
  5. Отговори: 99
    Последно: 07-07-04, 10:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе