знам, че филмът не е от вчера (макар, че е доста нов все пак), но преди малко свърши на моето кино вкъщи () и ми се прииска да споделя накратко впечатленията си
кратко и ясно съм го казал в заглавието. малко по-обширно сега - филмът е слаб. посредствен. безидеен. или по-скоро експлоатиращ не много актуална тема към момента. май сценаристите си мислят, че като сложат нещо в hi-tech среда и става blockbuster като Мотрисата... пардон, Матрицата
актриса, по-подходяща за медицинска сестра, се прави на батман+бонд+супермен. добре, че не ни облъчиха с любовна история, тип Тиганик.... опс, Титаник.
крайно съм разочарован. не говоря по същество за филма, защото знам, че всеки ще го изгледа, което доста обезсмисля и моя пост, но все пак не искам да разкривам фабулата. просто се почувствах все по-убеден, че засилващата се тенденция да се правят филми по комикси е добре да се запази посоката на Х-мен, а не да ми сервират плоски разсъждения за това колко и как трябва да живее човек... а и да не говорим, че след края на филма ще останете с подозрителносто съмнение, че утре ще бъде обявено хапче против стареене, а филмът е анти-реклама с цел да не повярвате и да го оставите само за върхушката....
приятно гледане. оставам с взор, вперен с надежда към Underworld 2, X-Men 3 и другите подобни от жанра.... чувам, че и Bloodrayne било провал, но да изчакаме по-добро качество от сега наличното