Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

"HARD CANDY" - Потресаващ !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #1

    "HARD CANDY" - Потресаващ !!!


    HARD CANDY [2005]


    Strangers should Never Talk to Little Girl...


    "Опасна невинност" е филм от 2005-а, но наскоро попаднах на негов "DVD Rip" и искам да ви споделя впечатления. Първо, ще си призная, че все още съм под въздействие на филма, затова ще моля да ми се прощава всяка по-високопарна фраза. И така: ако си падате по психо-трилъри - горещо ви го препоръчвам! Този филм е Убийствен! Невероятен! Брутален! Потресаващ! Филм, който ще ви изправи на нокти! Лелееееее! Такова разтърсване и под душа не бях получавал... Това нещо не може да се опише, трябва да се види! Трябва да се изпита! Трябва да усетите как гръбнака ви се гърчи като настъпана змия. Как топките ви (който ги има) се свиват и стават на стафидки. Как задната част на тила ви изтънява до степен да си докоснете оголеният череп. Личи ли ми колко съм развълнуван? Съжалявам. Такъв съм си.




    Историята накратко: 32-годишен фотограф се запознава с 14-годишно момиче в чата. След триседмично "опознаване" решават да се видят in-line. Срещат се. Правят се на умни, доколкото им позволяват обстоятелствата (и сценариста, разбира се - за него след малко...), след което той кани малкото девойче вкъщи - на портокалов сок (и ябълков пай). И след това... малееее... по-добре да не ви казвам! Нееее, няма порно, спокойно - ръцете горе! И определено няма да ви е до порно впоследствие! Просто това, което следва, не може да се опише - рай за всички сетива!

    Невероятен сценарий на Brian Nelson. Нямам думи. Сякаш нито една фраза не липсва, не виси. Или да е в повече. Всичко си е на мястото. Перфектен сценарий - или е гледан под лупа или този тип е гений. Толкова дълбоко е вплетен в сюжета, че просто очаквате с нетърпение всеки следващ ред. Такива сценарии са рядкост. Истинска рядкост. Наслада за душата.

    Режисьорът David Slade също е гений! Вече мога да го твърдя със сигурност, макар че не съм гледал нищо негово преди (и знам със сигурност, че вече с адско нетърпение ще очаквам следващият му филм "30 Days Of Night" (2007), който ще е чистокръвен "хорър"). В "Hard Candy", Дейвид ще ви изстиска нервичките - бавно, много бавно... мноооого бавно... Естествено, няма да ви покаже нищо, а ще ви остави вие да си го представите. Вие да го почувствате. Вас да ви заболи. Да ви заболи преди да сте го видели. Преди да сте го почувствали. Ебаси. Чувствам се толкова покъртително безсилен да пресъздам дори една сцена. Няма и да опитвам. Просто ще ви кажа, че за мен режисурата е омайващо перфектна.

    Колко мислите наброява актьорският състав? 15-20 души? Всъщност само 5-има. От които двамата главни герои запълват около 97 % от "плейтайм"-а. Като театър. Ужасяващо реален.




    Ellen Page - това момиче странно защо ми напомня на Джоди Фостър и Уинона Райдър, взети заедно. Уникално е това лапе. Талантът му ще ви зашемети и неведнъж ще ви се прииска (буквално) да я размажете по хладната подова настилка. Може да я видите като Кити в "X-Men 3: The Last Stand".

    Patrick Wilson - познат като Раул от "The Phantom of the Opera". Брилянтен актьор в също брилянтен филм. Въобще, подборът на двамината актьори е страхотен и едва ли би бил по-добър.

    Малко преди да напиша всичко това, обсъждахме с Edin_Lud един стар японски филм - "Градини на любовта". Т.е. той го обсъждаше, а аз слушах. Не съм го гледал, но от това, което Живко ми разказа, си вадя извода, че идеите и на двата филма се докосват в няколко (садистични) точки. Ще оставя сравнението на вас.

    Филмът влиза в категорията "Драма/Трилър", но според мен си е абсолютна психария, и май че "Психо/Трилър" му отива повече. Има драма, но тя някак си бяга встрани, докато садизмът в цялото действие ще ви държи нащрек. Казвам ви, такова издевателство над мозъчните клетки не се среща всеки ден по фрий-сървърите.

    Минуси: Много бих искал да няма такива, но има. Краят е леко неестествен и неубедителен, но само леко, привидно. Забелязах няколко визуални "дупчици" след смяна на отделните кадри, но явно аз просто гледам филмите така, че да хвана всички детайли. Може би и затова ми действат по този начин. Може би този филм въобще няма да ви хареса. Може би ще си кажете "И к'во? Ебаси тъпнята е т'ва!". Но това не е "просто филм"! Това е шедьовър, ако го гледате с очилата на истински ценители. И определено филмът няма да ви разтовари. Напротив, ще ви натовари - и душевно, и физически. И когато след края на финалните надписи пуснете любимият си messenger... може би вече ще сте други хора... Кой знае...

    Оценка: 8.0 / 10.0

  2.  
     
  3. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    753
    #2

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Ще гледам да го намеря отнякъде. Ако ти остане време, хвърли един поглед на "Стопаджията" - The Hitcher (1986) - мисля, че ще ти хареса.

  4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #3

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Цитат Първоначално публикувано от fanta orange
    да,ще взема да го дръпна,интересен ми се вижда

    Абе не ми се връзвайте чак толкова, афектиран бях. Ей ся ще дойде FearMe и ще ви разубеди да го гледате...

    P.S. Fanta, махни я тая маймуна или поне я смали малко, че котката ми се възбужда тука...

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    244
    #4

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Филма наистина е страхотен, за него мога да кажа,че е направен много професионално и реално. Например сцената, в която го обрязваха и за миг не можех да си помисля, че момичето "просто си играе"
    Убеден съм напълно, че със сигурност има такива момичета, днешната младеж е много напред с материала (във всяко едно отношение), имам впредвид за това, че ние никога не сме имали такъв достъп на информация (интернет и др...) ,когато сме били техните години! Надявам се това да е за добро. Дори и да не е то е неизбежно. И аз като Иво ТМ бях много развълнуван от филма, гледайте го!!!

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    898
    #5

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Даа... Определено мога да кажа - потресен съм.По-точно - разтърсен съм! Заради последните няколко минути прощавам на режисьора,актьорите,сценаристите,оператора... (а,и на IvO™ ) ,заради това,че не можах да заспя два часа след като го догледах.И - естествено станах да пиша.
    Човешката душа е пълна с мрачни тайни,за които (почти винаги) ние самите незнаем нищо...
    p.s. Благодаря ти,приятелю,ако не беше ти - никога нямаше да го гледам този филм.
    Тези,които не разбират защо съм писал така - да гледат филма,ако пак не разберат - няма да разберат

    добавям за любителите бонус

  7. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2
    Мнения
    382
    #6

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Няма да коментирам филма, но актрисата КЪРТИ

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #7

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    И когато след края на финалните надписи пуснете любимият си messenger... може би вече ще сте други хора... Кой знае..
    Правилно. Поне за един приятел, който го гледа съм сигурна ..за да излезе без да ми тегли майната, нито пък да каже чао.. и да ударя на камък с темите..
    Иначе това девойче ми се струва достойно за уважение. С кеф бих направила същото.. при определени обстоятелства. Нищо, че не съм на 14 и не мога да си намеря мъж на 32, когото да "обрежа" най-професионално. Може пък да си намеря някой на 37 .. че да е по-реалистично пресъздаването на сцената

    п.п. Шегувам се де! angel

  10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #8

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Цитат Първоначално публикувано от MrMyr
    Нищо, че не съм на 14 и не мога да си намеря мъж на 32, когото да "обрежа" най-професионално. Може пък да си намеря някой на 37 .. че да е по-реалистично пресъздаването на сцената...

    Бе ти само на 19 ли си?

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #9

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Всъщност съм най-стара от всички - на 120, но се чувствам като че след 2 седмици ще навърша 21.... Пробвах да смъкна някоя годинка, ама не ми мина номера

  12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #10

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    @Ivo не можеш го метнеш - оня бачка в CIA ( или в КГБ ) забравих вече

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #11

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    тъъъъй.... гледах го снощи

    (ivo сега тръпне в очакване откъде ще го награбя )

    първо да отбележа, че усещането, че съм на театър не отслабна до края. евала, че двама човека направиха цял филм ( с епизодични появи на още 2-3, но те не се броят), но операторската работа повече пречеше на suspence-а, отколкото да помага

    whatever, да мина по същество
    (ще се опитам да не разкривам нищо по самата фабула)

    много, ама МНОГО професионално написани и изиграни първи 10 минути. невероятно добре изпълнени откъм актьорска игра (смяната на инициативата, мотода "морков на пръчка пред магарето"...) - изключително удоволствие!

    първото "затягане" на ситуацията сигурно е предизвикало спазми във всяка жена, която обича мъжа си . така де, хората са доказали, че 70% от връзката се крепи на секса angel
    лошото е, че към средата на въпросната ситуация вече ми беше светнало как ще се развият нещата
    но съм длъжен да призная - много добро. доставя удоволствие най-вече защото човек започва да се чуди дали пък наистина е хиперболизирана ситуацията.... всеки познава по някой подобен свръхвманиачен, който не го знаеш накъде ще го избие...


    по-нататък хубавите неща свършват. опитът за повторно повдигане на напрежението е недоизкусурен, финалът абсурден

    слаб край за филм с такова филигранно начало!

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #12

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    @Ivo не можеш го метнеш - оня бачка в CIA ( или в КГБ ) забравих вече

    CIA - Central Intersexual Agency
    КГБ - Когато те Гонят - Бягай!

    Май в първото бях...


    FearMe... ох, отдъхнах си... бях на валериан 3 дена...

  16. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #13

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Слаба работа... всъщност както повечето психотрилъри - разчита се на операторска работа, музика и (когато може) на актьорска игра. Но това не е достатъчно.
    Освен това, макар че го гледам 1 час през нощта, не ме впечатлава и като психо.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #14

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Не беше нещо особено, но и скоро да е излизало нещо по-качествено?

  18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #15

    Re: "HARD CANDY" - Потресаващ !!!

    Цитат Първоначално публикувано от XaMaB
    Не беше нещо особено, но и скоро да е излизало нещо по-качествено?
    честно казано "не", но поне от зор-заман може да се изгледат See No Evil и Tooth Fairy (последният без субс)

    в тази суша ще взема аз да си изгледам пак Underworld: Evolution и X-men: The Last Stand, че поне са хубави, нищо че не са топли-топли

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 16:48
  2. 320GB , SATA II 2.5" Hard Drive
    От Angel Marinov във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 05-09-12, 22:45
  3. Отговори: 4
    Последно: 15-01-12, 23:07
  4. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 17:53
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 10:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе