Много харесвам хорор филмите.
Ако знаете някой,който ви се е струва добър за гледане,кажето го..... :)
Преглед за печат
Много харесвам хорор филмите.
Ако знаете някой,който ви се е струва добър за гледане,кажето го..... :)
Аз лично предпочитам Японски или Корейски.
За пример : JU ON (The GRUDGE) 1,2 , Two SISTERS , RINGO 1,2 .
Японските версии къртят , холивудските са БОЗА.
НЕ че не ми харесват японските версии,но кофти ми звучи говора имЦитат:
Първоначално публикувано от DarkSaber
А кой говор не ти звучи кофти?Цитат:
Първоначално публикувано от nely
Ами говор като говор :) Японска им работа. То въпросът с 'хорър' елемента във филмите си е и въпрос на фантазия и въобръжение на самия зрител.И най-добрите ефекти не могат да заместят въображението респ. интелекта на зрителя.В този смисъл мога да кажа ,че има сцени и филми които са наистина 'плашещи' макар и филма да не е с класификация 'хорър' (голяма чуждица голям лаф).Мога да кажа ,че най-страшни за мен си остават документалните 'филми'.Няма по-голямо въздействие върху човешката психика от самата реалност* (*справка: 'Психология на реалността' изд:Просвета 1995г.).Цитат:
Те затова и се нароиха толкова много 'реалити' (айдее изтървахме чуждиците и туй то) предавания , които експлоатират този сегмент на човешката психика.
когато ми говорят нежно на ушенцето :)Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
ам,аз правя разлика между "психарии някакви" и хорор филми,,,но ти ако не правиш .......Цитат:
дай първо да уточним по-точно вкуса ти?
как подреждаш:
The Ring, The Grudge, See No Evil, The Texas Massacre, Dead Waves и Pulse (японската стара версия) ?
The GrudgeЦитат:
Първоначално публикувано от FearMe
The Texas Massacre
See No Evil
The Ring (обаче не японската версия)
Pulse (съвременната версия)
:Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от DarkSaber
и аз си падам по азиатските...но просто им е различен подхода....
американските класики за зомбитата, Фреди Крюгър, Хелрайзър (не всички...) и т.н. също са забавни....
даже първо може да се гледа японския хорър, след това американския римейк - малко се изясняват нещатата в сюжета... :-memnon
на мен точно японския ме кефи ....и японките.... :016:Цитат:
а иначе темата е необхватна...ето едно полезно линкче:
http://www.horrorwatch.com/modules/news/
значи и съспенс, и касапница поравно....Цитат:
лошото е, че напоследък е по-лесно да се препоръча какво да НЕ се гледа
Май не правиш никаква разлика - половината филми в този списък са си чисти "ужаси", въпреки че жанра "horror" като отделен такъв (и в най-чистият му смисъл), е все по-трудно прилагаем в съвременното кино, към него ще срещнеш прикрепени най-често "drama", "fantasy", "mystery", "crime", "thriller"... че и дори "comedy"... :)Цитат:
Не търсих определението на жанра "Хорор"Цитат:
Просто исках да споделите хубави филми от този жанр.А това ,нали се нарича хорор или ужаси,на мен ми е все тая,важното да е страшен и да не можеш да спиш спокойно.Ясно ми е че повечето са хорор и еди какъв си прибавен жанр.Има ужаси и ужаси,едни са много "кървави",други няма кървища,но ти влияят на психиката по различен начин.
И още един път,ако някой знае интересни филми от жанра "хорор" ,нека сподели заглавия.Изгледала съм доста,но все ще има някой който ще си струва.
Цитат:
Цитат:
Цитат:
Нели, май и ти не се знаеш какво точно искаш.
В онзи линк имаше достатъчно филми, от които да си избереш.
Ако мислиш, че някой тук ще ти гадае какво си гледала и какво не, и от какво заспиваш и от какво не - излъгала си се!
Както и да е, напускам тази тема.