Много харесвам хорор филмите.
Ако знаете някой,който ви се е струва добър за гледане,кажето го.....
Много харесвам хорор филмите.
Ако знаете някой,който ви се е струва добър за гледане,кажето го.....
Аз лично предпочитам Японски или Корейски.
За пример : JU ON (The GRUDGE) 1,2 , Two SISTERS , RINGO 1,2 .
Японските версии къртят , холивудските са БОЗА.
НЕ че не ми харесват японските версии,но кофти ми звучи говора имПървоначално публикувано от DarkSaber
Ами говор като говор Японска им работа. То въпросът с 'хорър' елемента във филмите си е и въпрос на фантазия и въобръжение на самия зрител.И най-добрите ефекти не могат да заместят въображението респ. интелекта на зрителя.В този смисъл мога да кажа ,че има сцени и филми които са наистина 'плашещи' макар и филма да не е с класификация 'хорър' (голяма чуждица голям лаф).Мога да кажа ,че най-страшни за мен си остават документалните 'филми'.Няма по-голямо въздействие върху човешката психика от самата реалност* (*справка: 'Психология на реалността' изд:Просвета 1995г.).Първоначално публикувано от nely
Те затова и се нароиха толкова много 'реалити' (айдее изтървахме чуждиците и туй то) предавания , които експлоатират този сегмент на човешката психика.
когато ми говорят нежно на ушенцетоПървоначално публикувано от IvO™
ам,аз правя разлика между "психарии някакви" и хорор филми,,,но ти ако не правиш .......Първоначално публикувано от IvO™
дай първо да уточним по-точно вкуса ти?
как подреждаш:
The Ring, The Grudge, See No Evil, The Texas Massacre, Dead Waves и Pulse (японската стара версия) ?
The GrudgeПървоначално публикувано от FearMe
The Texas Massacre
See No Evil
The Ring (обаче не японската версия)
Pulse (съвременната версия)
Първоначално публикувано от DarkSaber
и аз си падам по азиатските...но просто им е различен подхода....
американските класики за зомбитата, Фреди Крюгър, Хелрайзър (не всички...) и т.н. също са забавни....
даже първо може да се гледа японския хорър, след това американския римейк - малко се изясняват нещатата в сюжета...
на мен точно японския ме кефи ....и японките....Първоначално публикувано от nely
а иначе темата е необхватна...ето едно полезно линкче:
http://www.horrorwatch.com/modules/news/
значи и съспенс, и касапница поравно....Първоначално публикувано от nely
лошото е, че напоследък е по-лесно да се препоръча какво да НЕ се гледа
Май не правиш никаква разлика - половината филми в този списък са си чисти "ужаси", въпреки че жанра "horror" като отделен такъв (и в най-чистият му смисъл), е все по-трудно прилагаем в съвременното кино, към него ще срещнеш прикрепени най-често "drama", "fantasy", "mystery", "crime", "thriller"... че и дори "comedy"...Първоначално публикувано от nely
Не търсих определението на жанра "Хорор"Първоначално публикувано от IvO™
Просто исках да споделите хубави филми от този жанр.А това ,нали се нарича хорор или ужаси,на мен ми е все тая,важното да е страшен и да не можеш да спиш спокойно.Ясно ми е че повечето са хорор и еди какъв си прибавен жанр.Има ужаси и ужаси,едни са много "кървави",други няма кървища,но ти влияят на психиката по различен начин.
И още един път,ако някой знае интересни филми от жанра "хорор" ,нека сподели заглавия.Изгледала съм доста,но все ще има някой който ще си струва.
Първоначално публикувано от nelyПървоначално публикувано от nelyПървоначално публикувано от nely
Нели, май и ти не се знаеш какво точно искаш.
В онзи линк имаше достатъчно филми, от които да си избереш.
Ако мислиш, че някой тук ще ти гадае какво си гледала и какво не, и от какво заспиваш и от какво не - излъгала си се!
Както и да е, напускам тази тема.