Макар и посмъртно, легендата на българската забавна музика Емил Димитров вече има официален уебсайт.

На адрес http://www.emil-dimitrov.com/ почитателите на изпълнителя на "Моя страна" ще открият неговата пълна биография и дискография с обложките на всичките му грамофонни плочи, издавани през годините.

Фотогалерията включва над 230 уникални снимки от личния му архив, които проследяват всички периоди на неговия живот като звезда.

Голяма част от тези материали са предоставени от наследника му - Емил Димитров-син.

Инициатор на идеята е 17-годишният ученик Ангел Петров, а дизайнер е Мая Живкова, която е правила и официалния сайт на първата попдама Лили Иванова (Lili.bg).

Разделът "Спомени за Емил" пък е събрал разказите на едни от най-добрите му приятели и колеги: Йорданка Христова, Богдана Карадочева, Мая Нешкова, Росица Кирилова и др.

В "Медия" са качени факсимилета от плакати и отзиви от чуждата преса, а в подраздела "Любопитно" - непознати до този момент реликви, например афиш от първото му участие на сцена (като едно от седемте джуджета в пиесата "Снежанка") или картини, изработени от самия него.

В подраздела "Видео" могат да се гледат трите видеоклипа, заснети от режисьора Стилян Иванов - "Моя страна", "Писмо до мама" и "Ако си дал".

Миналата седмица пък бе премиерата на нова биографична книга за певеца, озаглавена просто "Емил Димитров".

Луксозното издание (цена - 25 лв.), придружено от компактдиск, е богато илюстрирано със снимки от личния архив на певеца и съдържа пълна дискография на неговото творчество.

Автор на новата книга е писателят Георги Гълов, чието име е добре известно на читателите на в. "Стършел", а също и като лидер на Бирената партия в България.

В първата книга от поредицата на издателство "Импулс", освен биографичния разказ, той е събрал и спомени на приятели, колеги и почитатели на покойната попзвезда.

Негова находка е и истинската история на американец, който в продължение на 30 години издирва по целия свят кой е изпълнителят на песента "Шехеразада". Оказва се Емил Димитров...

Това обаче не е първата книга за певеца - преди няколко години, когато той беше още жив, в поредицата на издателство "Слънце" (Sluntse.com) "Прочутите" излезе биографичната книга "Емил" с автор Гергана Михайлова, която събра негови спомени плюс разкази на най-близките му хора.

Източник: netinfo.bg