Резултати от 1 до 8 от общо 8

"SAW III" - Game Over?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

"SAW III" - Game Over?

SAW III [2006]

"Don't Forget The Rules..."

Брутално продължение! Спиращи дъха специални ефекти, потресаващ визуален реализъм! Филмът разбива на пух и прах не само първите 2 части, но и клишето за продълженията, и въпреки добре познатия сюжет - изненади (отново) никак не липсват. Единствено липсва дълбочина в историята, но това е поносимо, защото абсолютният психар Darren Lynn Bousman (който режисира и втората част на филма) e, меко казано, "зает" да държи сетивата ни опънати до краен предел, карайки ни да се "наслаждаваме" на бруталната кървава фиеста, която е сътворил.

Но!

Както казах, липсва дълбочина. Въпросите, които най-често ще си задавате, са: "Откъде "Пъзела" и наместничката му - "Пъзелката", хехе - притежават толкова изчерпателна информация за жертвите си и как се сдобиват с нея за толкова кратко време?". Или: "Как така знаят за неща, които дори жертвите им не знаят?". Тук се получава "леко" разминаване, защото от една страна трябва да влезем в кожата на героите, а от друга - да ги опознаем само чрез един обобщаващ запис и нахвърляни набързо спомени.

Но така или иначе, тези въпроси ще се размият по протежението на сюжетната линия, за да отстъпят изцяло мястото на бруталният, кървав вандализъм. Скоро след като сценарият е захвърлен в кошчето и обещаните от 2-рата част "реки от кръв" прелеят от коритата си, няма да е зле просто да спрете филма и да излезете да се поразходите малко на въздух. Ми така, де, я вижте какво прекрасно време е навън, а вие сте се заключили филм да ми гледате! Мързели! Няма да е зле пътьом да глътнете 2-3 валериана, защото решите ли да догледате филма, ще ви трябват доста здрави нервички. Не са спестени никакви гледки и направо съчувствам на западните страни, които след едно подобаващо орязване на "Unrated"-версията, ще имат чувството, че гледат някоя любовна драма. И както каза Ско едно време: "Дръжте децата си далеч от екрана" или извикайте някой вас да ви държи надалеч, защото някои гледки могат да ви дойдат в повече и впоследствие да придадете някой допълнителен орнамент по персийския килим.

Иначе, погледнато по-отвисоко, 3-тата част е "разпокъсано" свързана с предшествениците си. Подобно на "пъзел", в отделни сцени и действия, нещата (бавно и мъчително) се навързват и лека-полека ще разберете "кое, защо и как". Този ретроспективен поглед върху събитията определено оконтрастява сюжета, правейки го по-интересен, а на места - привидно задълбочен и обвързан. Макар и само "привидно", но донякъде това (а може би и носталгията) може да ви накара да "попрегледате" отново първите 2 части (естествено, ако вече не сте го направили предварително, предвкусвайки садистичното удоволствие от 3-тата).

Silviya: "Малко за филма от гледната точка на човек, който припада в лекарски кабинет само като види спринцовка с игла: Много исках да гледам "Убийствен Пъзел 3" (заради първите 2 части) и нямах търпение да си го дръпна. Обаче още в първите няколко минути вече се чудех кога ще свършат тези 2 часа и бях сигурна, че ще мине цяла вечност докато се нареди пъзела, но скоро не съм гледала друг филм, който да превръща 2 часа в 20 минути. На много места гледах през пръсти, на някои даже изобщо не гледах (може би ако го изгледам още 1-2 пъти, ще видя и това, което съм пропуснала сега...)

Изненади сред актьорският състав също има: Angus Macfadyen ["Equilibrium"]. Като изключим факта, че цели 10 минути не можах да го позная и следващите 10 се питах как се е навил да изиграе такава роля, мога да заявя, че той се справя перфектно и напълно оправда очакванията ми. Tobin Bell ("Пъзела") също е перфектен и сигурно "си умира" да се снима в този филм - вече е емблематичен за него (и за мен - също). Dina Meyer отново е тук... в известен смисъл...

За музиката няма какво толкова да се каже. "Theme"-та на филма е водещ мотив и в 3-те части, и достатъчно добре си пасва и оттъждествява това заглавие. Музикалният "бекграунд" е поносимо незабележим, макар че Charlie Clouser можеше да поизмисли някой новичък по-брутален мотив. За сметка на това звуците така ще ви изпълнят ушните миди, че на моменти ще ви се прииска да си отрежете ушите. Брутално е! Трошене на кости, писъци, крясъци... повтарящи се фрази, набиващи се в съзнанието викове - въобще цялото аудио-оформление получава отлична оценка.

Наистина ли свърши играта? Не, разбира се! Глътка въздух, защото... тази година излиза следващата, 4-та част:

http://imdb.com/title/tt0890870

Ние ще я чакаме! А вие?

Оценка: 8.0 / 10

IvO™ & Sisa™

P.S. Съжаляваме, че ограбихме труда на кино-критиците и авторите на ревюта.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: "SAW III" - Game Over?

Хи - Хи ... Кадрите с 'прасчо' от иначе нелошия филм непрекъснато ми напомняха за един 'форумен субект' , което от своя страна даде аргументи на екзистенциалните ми субличностни екстратълкувания.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

аз пък гледах Apocalypto :Р

P.S. "резачката 3" си я бива, но друго си е малко примитивно трошене на черепи, особено замислено и режисирано от Мел Гибсън....

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Абе, гледал си ти... DVD-SCR - това не е гледане, това е мъчение...
    Предпочитам да си изчакам DVD-R. Филмът още се върти по кината.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

качеството си беше нормално. определено не е било такова, че да пропусне човек каквото и да било

та като заговорихме за карантии - току що си "причиних" тексаското клане-началото. не правете моята грешка!

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Точно в момента ти правя "грешката"...
    На 30 минути от началото съм... все още не съм заспал...

Добавено:

Е, какво, екстра си е филмчето - даже хората може да си го пуснат като прелюдия към "Saw III".
    Типично в духа (и атмосферата) на първата част, но няколко октави по-брутална. Без "хепи-енд" - мечтата на всеки, наситил се на сълзливи истории, в които "Добрият чичко" (естествено, заобиколен от незнайно количество руси мацки с големи бомби) подобаващо е сритал лошковците и накрая доброто възтържествува в цялата си прелест и безкомпромисност. После Чичкото отива незнайно къде с мацките, не само за да им дезактивира "бомбите", но и да подпише евентуално "продължение". Това вече е извън сценарий...

FearMe, абе знае Michael Bay къде да се намърда...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Филма взе да става интересен след 15-тата минута. Когато свършиха безмислените кървища от началото и се появи поне малко мисъл и сюжет.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Абе пъзелчетата в първите две части бяха много по-добри. Тази, трета беше наблегнала на кървища и много по-плитък сюжет.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Отговори: 3
    Последно: 01-06-11, 15:25
  4. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 18:53
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе