От къде да намеря филмът 29-та улица с Антъни Лапалия?
В по старите касетки го имаше и преведен като Късметлията.
Мерси предварително!!
От къде да намеря филмът 29-та улица с Антъни Лапалия?
В по старите касетки го имаше и преведен като Късметлията.
Мерси предварително!!
29th Street DVD5
29th Street DVDRip
Трябва да се регистрираш във форума за да можеш да сваляш.
направо кефиш
"От къде да намеря филмът 29-та улица с Антъни Лапалия?"
1. "откъде" е една дума и означава "от кое място", а не "къде се намира". пример - "откъде дойде той?"
2. "филмът" не трябва да се членува, защото не е подлог в изречението
3. "29-та улица" трябва да е в кавички, защото е заглавие на филм, а не свободно използвани думи
4. "по старите" трябва да е с тире
5. за "късметлията" също важи правилото, че трябва да има кавички, след като и то е име на филм
иначе съвсем на място си сложил 2-те удивителни, за което те поздравявам![]()
FearMe, като гледам колко неграмотно се пише последните години, при положение че не е написал "откаде" и "Касметлията", се счита че граматиката е перфектна![]()
админа също кефи....с наивността си да учи хората на правопис....нещо което е абсолютно ненужно....да не говоря че е и излишно....защо все пак си мисля че "филмът" все пак се членува .....и че има пълен и непълен член....и че се членува с пълен член точно подлога.....
оставам ви в размишление и голяма дилема .....
ssilent, не се опитвай да разсъждаваш на тема "пълен и непълен член" - не се справяш. Неграмотен си даже повече от автора на темата.
ssilent, хубаво си си избрал ника, така че по-добре замълчи :Р
1. "админЪТ също кефи", защото е подлог в изречението и се членува с пълен член.
2. а "филмът" не се членува, защото подлог в изречението е търсещият човек - "къде (АЗ) да намеря филмА"
3. "да не говоря, че..." - запетайката, дечко, запетайкатааааа....
доколко съм наивен да съм горд, че знам правописа, оставям теб в голямо размишление и дилема. смятам, че е повод за радост, че съм по-различен от масата неграмотни илитерати, които са прочели само "под игото" от хр.ботев, смятат за ненужно да говорят правилно на родния си език, а знаейки толкова него, толкова и ще научат някой чужд. в смисъл, за да изглеждат пак толкова ненужно интелигентни и пред чужденците ("кенлииииии...", драги ми ssilent)
честно казано въобще не ме интересува колко съм неграмотен ...колкото толкова ....дет се вика ...на мен си ми стига....инак браво продължавайте все така....![]()
Едно много просто правило за определяне на членуването чрез заместване със той за пълен член и него - за непълен член:
Админът също кефи - Той също кефи - следователно се използва пълен член, защото не става "Него също кефи".
Къде да намеря филма - Къде да намеря него (Къде да го намеря) - следователно се използва непълен член, защото не става "Къде да намеря той".