От къде да намеря филмът 29-та улица с Антъни Лапалия?
В по старите касетки го имаше и преведен като Късметлията.
Мерси предварително!!
От къде да намеря филмът 29-та улица с Антъни Лапалия?
В по старите касетки го имаше и преведен като Късметлията.
Мерси предварително!!
29th Street DVD5
29th Street DVDRip
Трябва да се регистрираш във форума за да можеш да сваляш.
направо кефиш
"От къде да намеря филмът 29-та улица с Антъни Лапалия?"
1. "откъде" е една дума и означава "от кое място", а не "къде се намира". пример - "откъде дойде той?"
2. "филмът" не трябва да се членува, защото не е подлог в изречението
3. "29-та улица" трябва да е в кавички, защото е заглавие на филм, а не свободно използвани думи
4. "по старите" трябва да е с тире
5. за "късметлията" също важи правилото, че трябва да има кавички, след като и то е име на филм
иначе съвсем на място си сложил 2-те удивителни, за което те поздравявам
FearMe, като гледам колко неграмотно се пише последните години, при положение че не е написал "откаде" и "Касметлията", се счита че граматиката е перфектна
админа също кефи....с наивността си да учи хората на правопис....нещо което е абсолютно ненужно....да не говоря че е и излишно....защо все пак си мисля че "филмът" все пак се членува .....и че има пълен и непълен член....и че се членува с пълен член точно подлога.....
оставам ви в размишление и голяма дилема .....
ssilent, не се опитвай да разсъждаваш на тема "пълен и непълен член" - не се справяш. Неграмотен си даже повече от автора на темата.
ssilent, хубаво си си избрал ника, така че по-добре замълчи :Р
1. "админЪТ също кефи", защото е подлог в изречението и се членува с пълен член.
2. а "филмът" не се членува, защото подлог в изречението е търсещият човек - "къде (АЗ) да намеря филмА"
3. "да не говоря, че..." - запетайката, дечко, запетайкатааааа....
доколко съм наивен да съм горд, че знам правописа, оставям теб в голямо размишление и дилема. смятам, че е повод за радост, че съм по-различен от масата неграмотни илитерати, които са прочели само "под игото" от хр.ботев, смятат за ненужно да говорят правилно на родния си език, а знаейки толкова него, толкова и ще научат някой чужд. в смисъл, за да изглеждат пак толкова ненужно интелигентни и пред чужденците ("кенлииииии...", драги ми ssilent)
честно казано въобще не ме интересува колко съм неграмотен ...колкото толкова ....дет се вика ...на мен си ми стига....инак браво продължавайте все така....
Едно много просто правило за определяне на членуването чрез заместване със той за пълен член и него - за непълен член:
Админът също кефи - Той също кефи - следователно се използва пълен член, защото не става "Него също кефи".
Къде да намеря филма - Къде да намеря него (Къде да го намеря) - следователно се използва непълен член, защото не става "Къде да намеря той".