Страница 16 от 21 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 305

Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,376
    #226

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    По-добре застани пред телевизора в Понеделник(днес) 20,55...


    потвърди се написаното от мен..
    https://forum.setcombg.com/%D0%BC%D1...tml#post773855
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-04-19 в 23:14.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #227

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    Изгледахте ли втората серия от 8-мия сезон ?

    Да питам нещо:
    Брата на Денерис, беше един дето му сипаха разтопено злато на главата и той умря от това. Нали така ?
    А пък бащата на Джон Сняг, беше убит доста коварничко в гръб от Нед Старк, при това бяха двама-трима на един. Нали така ?

    Защо тогава Денерис казва, че брат и е изнасилил Лиана Старк ? Изнасилвача който всъщност е истински но таен съпруг на Лиана Старк и който беше убит от Нед Старк, не е ли някакъв нейн чичо или дядо ? Защо казва "брат", като брата умря от разтопеното злато ?
    Де не е някой друг брат ?

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #228

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    Има повече от един брат
    Така Джон ѝ се пада племеник. Нещо, което изобщо не обсъждат предвид факта, че са спали заедно. По-важно им е кой е законен наследник.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,376
    #229

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    Mitkos
    Принц Регар Таргариен , последният принц на Драконов камък , е бил най-големият син и наследник на крал Ерис II Таргариен(и Раела Таргариен), Лудия крал. Той е по-големият брат на Визерис и Денерис Таргариен и съпруг на Елия Мартел, с която имат две деца: Рени и Егон Таргариен.

    Тайно обаче Регар убедил Висшият септон да анулира брака му с Елия и се жени за Лиана Старк в Дорн. Предполагаемото „отвличане“ от Регар на Лиана предизвиква бунта на Робърт, тъй като Лианна е сгодена за Робърт Баратеон. Робърт убива Регар по време на битката при Тризъбеца, довела до свалянето на династията Таргариен. Братът на Лиана Едард Старк я открива скоро след това в Кулата на радоста в Дорн, където тя умира при раждане. Тя току-що е родила сина си от Регар и помолила брат си да запази бебето и в безопасност. За да предпази детето от Робърт и други, които искат пълното унищожаване на рода Таргариен, Едърд твърди, че синът на сестра му е негово собствено копеле, което се е родило по време на войната: Джон Сноу - Егон Таргариен.

    ето ти го по-подробно
    https://gameofthrones.fandom.com/wiki/Rhaegar_Targaryen


    Няма никакво значение кой какъв е - всички загиват...някои стават бродници.

    Продължителността на епизодите
    Епизод едно: 54 минути
    Епизод две: 58 минути
    Епизод три: 60 минути
    Епизод четири: 78 минути
    Епизод пет: 80 минути
    Епизод шест: 80 минути

    Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-04-19 в 23:07.

  6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #230

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед



  7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #231

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    (copy/paste)

    "Фатални грешки в тактиката на Джонерис* за битката при Зимен хребет
    Директен сблъсък с армия, която се разраства с всяка ваша жертва, е престъпление срещу логиката

    В „Игра на тронове“ шансовете на героите нерядко изглеждат по-големи, отколкото са в действителност. Преди предстоящата грандиозна битка за Зимен хребет (снимките на която са продължили 55 дни и нощи) сайтът „Vulture“ споделя някои опасения относно тактиката, избрана от защитниците на крепостта на Старките.

    В най-драматичния момент от „Битката на копелетата“ Джон Сняг изглеждаше изправен пред неминуема гибел, когато в един не толкова изненадващ обрат Санса доведе подкрепление в сражението срещу Рамзи Болтън. Впрочем, там Джон не показа никакви качества на пълководец.

    Сега, в третия епизод от последния сезон на „Троновете“, на Денерис, на Джон и останалите в Зимен хребет им предстои да се изправят срещу най-надценената сила в сериала дотук: армията на живите мъртви. След всичките разговори и цялата подготовка на оръжия, Краля на нощта и неговите пълчища би трябвало да бъдат по-лесни за побеждаване, отколкото огромната армия на Церсей Ланистър в Кралски чертог. Наистина, най-голямото предизвикателство, пред което трябва да се изправят Джонерис*, би трябвало да е това, което Санса се чудеше в първия епизод на сезона: как, да го вземат Другите, се изхранват най-малко 150 хиляди души и два дракона?

    Вместо това те направиха грешка, която може да се окаже фатална, като сложиха всичките яйца в една кошница. Вместо да използват терена на Севера в своя полза, Джонерис правят тази битка по-трудна, отколкото би могла да бъде, като решиха да я организират около самия Зимен хребет.

    Не знаем всички детайли около техния план – сериалът обичайно не издава предварително тези подробности. Но ако отстъпим за миг от идеята, че Белите бродници командват една неудържимо зловеща сила, не е трудно да се измисли план, в който времето, технологиите и теренът да бъдат използвани така, че Джонерис да приключат с Бродниците веднъж завинаги.

    От Източен страж, където Нощния крал събори част от Вала, до Зимен хребет, армията на немъртвите има само един път: минимум 700 мили по Кралския път, през Вълчата гора, до Зимен хребет. Дори ледените зомбита да вървят без почивка, това означава, че войските на Джонерис разполагат с близо две седмици за подготовка. „Скорпионите“, или балистите – подобни на онази, която Брон използва срещу Дрогон през миналия сезон, убиват дракони в историята на „Игра на тронове“ от векове. Без балиста Джонерис имат сериозен проблем.

    Армията на Нощния крал разполага с тристепенна (вероятно четиристепенна)система за противовъздушна отбрана. Виждали сме великани, стрелящи с лъкове, големи колкото балисти – те биха могли да осигурят ефективна противовъздушна защита. Самият Нощен крал уби летящ дракон с копие. Няма причина, особено пък от гърба на немъртвия Визерион, той да не успее да избие и останалите дракони на Дани, ако се доближат достатъчно, за да се опитат да бълват огън по него. Самите Бродници също са демонстрирали свръхчовешки сили: ако могат да хвърлят копие дори наполовина толкова добре, колкото Нощния крал, пак биха успели да ранят или убият драконите на Денерис.

    Немъртвият Визерион също би могъл затрудни драконите на Денерис, но може да се окаже и неефективен срещу тях. Ако той е като Белите бродници, тогава най-вероятно е огнеустойчив. (Всеки път, когато Бял бродник мине близо до огън, той започва да пращи.) Но дори и в този случай той би се разбил, ако бъде ранен с драконово стъкло, което го прави, съвсем буквално, стъклена бомба. Но Визерион беше мъртъв, преди да се събуди, и най-вероятно е само ледено зомби. Зомбитата не са просто податливи на огън – според книгите и сериала, те са изключитено лесно запалими. Това ще го направи лесна плячка на Дрогон и Регон — освен ако двата дракона не откачат при вида на техния немъртъв брат – или ако Дани и Джон не бъдат убити, докато ги яздат.

    Що се отнася до неутрализирането на великаните, Белите бродници и Нощния крал, най-сигурният подход би бил да бъдат атакувани от разстояние със стрели от балисти и лъкове, преди да пуснат драконите да очистят зомбитата. Разбира се, белите бродници офицери на Нощния крал изглеждат интелигентни и вероятно ще изчакат или ще се оттеглят извън обхвата на лъкове и балисти, след като няколко от тях загинаха от драконово стъкло. Но целта остава същата: да се извадят от строя колкото може повече от противовъздушните сили на Нощния крал, а след това драконите да свършат черната работа по защитата на замъка от ледените орди.

    Единствената причина някои от силите на Джонерис да излязат извън стените на замъка е ако Бродниците стоят далеч зад армията си. Но контингент от дотрашки конници с лъкове може да ги нападне по коридор, разчистен от Дрогон. По този начин дори Бродниците да бъдат предпазливи, те биха могли да бъдат засипани с драконов огън, залпове от драконово стъкло и кавалерийски заряд, което ще ги затрудни да получат възможност за чист изстрел по някой от драконите. Нека не забравяме и за връзките между Белите бродници и немъртвите: ако дотраките успеят да убият дори само няколко бродника, с тях те ще убият и всички зомбита, които са съживили.

    Джон, Дани и Бран са измислили различен план: да укрепят Зимен хребет с препятствия от драконово стъкло, а след това да използват Бран – охраняван от два дракона, Теон Грейджой и няколко десетки или стотици Железнородени като стръв за примамване на Нощния крал. По някаква причина (ефектна на вид, но тактически непонятна), изглежда, че Бриен е готова да поведе атака дирекно в ледената паст на немъртвите.

    Ако Кралят на нощта изпрати живите мъртви след Бран, тогава драконите и Жерезнородените ще могат да го защитят. Но ако самият Нощен крал тръгне към него, летейки на гърба на Визерион, с копие в ръка, като модел за обложка на хевиметъл албуми, тогава планът става много рисков с висок залог. Наградата? Ако убият Нощния крал, ще спрат армията на немъртвите. (Както каза Джон: „Той ги е направил всички“.) Рискът: те не само изтеглят въздушната подкрепа на Джонерис (драконите) от главната битка, но също така я изправят лице в лице с враг, който може да ги свали с две точни хвърляния на копие.

    Джонерис не е трябвало да изберат тази стратегия. Вместо само да укрепят Зимен хребет, те биха могли да използват околния терен в своя полза. Дълго преди Нощния крал да разбие Вала, Джон и Санса трябваше да започнат да копаят окопи в горите край Кралския път и да ги пълнят с лесно запалими материали.

    Следващата стъпка са огнените стрели. Директен сблъсък с армия, която се разраства с всяка ваша жертва, въпреки че може много бързо да претърпи огромни огнени загуби, е престъпление срещу логиката. (Почти толкова опасно, колкото изпращането на цивилни, Варис и Ръката на кралицата да се крият в крипта от някой, който съживява мъртъвци.) Джон би могъл да изпрати няколкостотин войници с огнени стрели през горите, които да подпалят окопите и горите, докато немъртвите напредват към Зимен хребет.

    В най-лошия случай, ако Зимен хребет бъде превзет, Джонерис би трябвал предваритерно да са осигурили път за отстъпление и място за срещи. (А може и да има такива, но да припомним, че не знаем плана в детайли.) С кораби, разположени в реката само на няколко километра на юг, цивилни и армията на Джонерис биха могли да се върнат на корабите, откъдето стрелците да засипят с огън бреговете, докато се оттеглят.

    Това е само една от многото причини, поради които Яра и нейните кораби трябваше да бъдат разположени край Зимен хребет, а не да се заемат с превземането на Железните острови. Островите биха могли да бъдат полезни на по-късен етап, във войната срещу Церсей, ако Денерис държи да запази това местоположение и Скалата на Кастърли, защото те ще ѝ позволят да установи власт над околните пристанища и да получи път между нейните сили, Планински рай и Дорн. Но точно сега корабите на Яра биха били по-полезни за отстъпление и превоз на селяните до резервна позиция на юг. Защото всеки цивилен – неевакуиран от пътя на Нощния крал, е още един войник за неговата армия. Плюс това, без да повечето от силите на Джонерис, които да помогнат на Яра да държи островите, Юрон лесно би си ги върнал.

    Колкото до Церсей в Кралски чертог, тя вероятно ще си спомни, че немъртвите не могат да плуват. Тя трябва да унищожи всички мостове над реките, които свързват Севера и Юга. След това, ако разгърне флота на Юрон (оборудван с балисти, стрелци, катапулти, Адски огън и всичко, което може да подпили огън) до тези реки, тя би могла да спре всички армии, мъртви или живи, които се осмеляват да тръгнат на юг.

    Просто казано, шансът на Джонерис в битката за Зимен хребет не е нищожен. И все пак те ще се нуждаят от цялата си мощ, за да стигнат да момента на „армията на Кийстоун**“ – убивайки Нощния крал в последната киносекунда, точно преди да бъдат прегазени. Ако успеят да оцелеят, тогава ще трябва да се изправят пред много по-голямо предизвикателство: Церсей и Юрон. В крайна сметка Нощния крал може да има армия с голяма численост, но Железният трон има технологията, терена и пословично „голям меч“, за да бие един осакатен Джонерис.

    (Със съкращения)"

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #232

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    Изгледахте ли вече 3-тата серия ?
    Аз "ДА", току що.

    Нещо не се оправдаха очакванията за масово измиране на главни герои, а ?
    Или поне не и в тази серия. ... Но при драконите май понамаля бройката

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,376
    #233

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед


  11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #234

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    Не знам какво сте видели от серията, ма аз гледах 550 нюанса черно и Close-up на драконски задници в гъста мъгла. Очаквах много повече от баталните сцени, предвид факта че режисьор на епизода е Miguel Sapochnik.

  12. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #235

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    А! Да, така беше !
    Обаче ползвах плеър на който още в началото му вдигнах и яркоста и контраста. ... даже бях забравил за това още на 3-тта минута, ама сега ме подсети.

    Сега се чудя дали да не го изгледам пак с нормалните стойности, да имам по-реалистични впечатления.

    Едва ли ще го направя, това не е баш моя филм - три серии само се мръщят и вечно тревожни. Всъщност седем сезона само се мръщят, осмия няма да направи исключение.

  13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #236

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    То яркостта лесно може да се вдигне, но ще загубим представа за режисьорското виждане за битката на афро-неопетнени със силите на мрака в безлунна нощ...

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Едва ли ще го направя, това не е баш моя филм - три серии само се мръщят и вечно тревожни. Всъщност седем сезона само се мръщят, осмия няма да направи исключение.
    Ми и аз от известно време симпатизирам на бродниците. Щеше ми се да надделеят в тази война, та седемте кралства да мирясат накрая... и да настане един живот...
    Този пост е редактиран от Kasap; 30-04-19 в 00:42.

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #237

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    То неслучайно тук често се пише за калибрацията като задължителен процес.
    В интернет поне има достатъчно инструкции как да си настроите яркост/констра/гама. С правилните настройки според това в колко осветено помещение ще гледате това, което са предвидили създателите на видеото.
    Освен това, не може да надскочите възможностите на дисплея си. Там, където няма никой няма как да се покаже нещо.
    Единствената ми забележка е от гадния 8битов бандинг в мъглите. Надявам се, че в 4k версията ще е по-добре.

  16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #238

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    епизод 3 - бой на негри в тъмна нощ .. 50% от епизода е черен екран с някакви шумове ,останалото време се опитваш да вденеш какво се случва - разхвърляни сцени без връзка една с друга .. много издиша тоя епизод .. имаше 1-2 силни сцени и това е

  17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #239

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    То неслучайно тук често се пише за калибрацията като задължителен процес.
    В интернет поне има достатъчно инструкции как да си настроите яркост/констра/гама. С правилните настройки според това в колко осветено помещение ще гледате това, което са предвидили създателите на видеото.
    Калибриран си е телевизора. Представям си ако не беше!
    Щеше да се наложи да ходя с прашка да гася и уличните ламБи...

  18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #240

    Отговор: Игра на Тронове от епоса Песен за Огън и Лед

    Всичко, което трябваше да се види се виждаше.
    С пушек и липса на светлина се опитват да спестяват от бюджета. Все пак говорим за поредна серия от ТВ сериал. Не отделен филм.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 21 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 16-11-10, 20:18
  2. търся песен
    От pavelkv във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 7
    Последно: 27-02-09, 20:38
  3. една песен
    От krumata във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 01-12-07, 13:46
  4. Една песен...
    От no_connection във форум Аудиотехника
    Отговори: 2
    Последно: 13-10-07, 22:03
  5. Tърся песен
    От A.H. във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 05-03-05, 15:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе