Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 18 от общо 18

XviD за начинаещи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2000

XviD за начинаещи

Здравей,

наистина има много полезна информация в сайта. Сега следва само малко конструктивна критика [] Мисля, че рипването и разделянето, по-точно разделянето на субтитрите , описано от теб, не е по най-оптималния начин.

Мисълта ми е следната:

Веднъж рипнати в Суб Рип формат можеш по много по-лесен начин да ги разделиш след това. Самата програма СубРип я поддържа тази функция. Трябва да знаеш само точната продължителност на частта от филма, за която ще нагласяш субтитрите. А това е много лесно - със VD можеш да я видиш до хилядните. От там на татък е ясно.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2002

XviD за начинаещи

знам, пич, ама според мен, така е по-лесно. а пък съм се научил да работя с МНОГО СТАРА версия на СубРип, където тая функция беше отвратителна.... все пак ще впиша твоята забележка ако някой иска да го направи то този начин

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

XviD за начинаещи

darkrose, с gspot разбираш на какъв bitrate са правени 2-те cd-ta и после с virtual dub прекодираш на по-нисък ( задължително с divx 5.05 и да речем на 2 pass-a ). после има една програмка avijoin, с която лепиш двете части и готово. субтитрите ще ти отнемат повечко време ако не си навътре, но с subajust ще стане за 5 минути.

качеството разбира се няма да е като оригинала, още повече като имаш предвид, че това вече не е от mpeg2, а от divx, но мога да те уверя, че разликите са маржинални при сваляне на обема с около 10%, което съм правил. виж, 2->1 cd не съм правил, но ще пробвам довечера и ще видим какво ще излезе при различните настройки...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. POPCORN Hour A-100/110 за начинаещи
    От playdeni във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 0
    Последно: 21-03-09, 12:54
  2. RAID - за начинаещи.
    От Garu във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 03-05-06, 19:20
  3. Отговори: 10
    Последно: 13-12-03, 23:32
  4. Delphi 6 за начинаещи
    От okli във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 06-04-03, 14:39
  5. XVID ?!? Can you help me? XVID на старо PC?
    От ISB във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 01-02-03, 01:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе