Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 110

Метал мания

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Метал мания

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Само който не е чувал може да говори така като Aquadark i The_UFO.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Мда и аз ще се изкажа подобно на The_UFO. Още повече, че съм си казал - "слушам всичко хубаво ". В момента на pc-то имам неща от Rage Against the Machine, през EZ-Rollers до ... Sum 41 :-)

А за чалгата коментар нямам, той Кайсо най-добре си го е казал - "Чалгата хич не я обичам, ма трая я, ко да се прави все пак запълва някаква ниша в музикалната ни "култура""

За край - не съм съгласен и с:

"Е не е като безбрежния океан на техното но да се прави техно е 10 пъти по лесно от метъл."

Явно не си правил, за да говориш така BlackBLOOD. Митове и легенди са, че всеки може да седне пред PC-то и за 1 час да направи песен...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Метал мания

Може може, вервай ми

Естествено няма да е супер, но доста са хората, които без особена подготовка могат да направят прилично звучащи неща. По-лесно е отколкото да направиш нещо друго.

4. Тук е от
    Apr 2003

Метал мания

Не съм правил ли???

Правил съм техно музика и то доста интересна с всякакви мотиви.

И то става за отрицателно време.

Елементарно е.Има 3 основни неща.

1.Ритъм.

2.Основен тон(който се променя понякога...)

3.Мелодия(ако има)

И като се вкарат разните му там електронни звуци(става въпрос за високите) и готово.

Ако искаш ще ти скалъпя нещо за бързо като ми мине утре изпита.

А УФО да ти кажа вобще не е нужно да ходиш в черно за да слушаш метал.Аз на външен вид по нищо не си показвам 4е съм метал.И рабоата е там че ти като ти кажат метал и се сещаш за някоя скапана група дето ти е попаднало нещо тяхно.Има толкова много хубави мелодични неща които са си чист метал че просто не знаеш колко мнооого пропускаш.

А такава музика от която те цепи глава вобще не е музкиа.

Просто трябва да слушате. А вие сте се заврели в чалгаджииските си черуп4ици и не искате да излезете.

Анелия си е чиста чалга дя я .... в г....

Помисли си как и започват песните, за какво се пее, как се пее...

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Метал мания

BlackBLOOD ами то и аз мога да скалъпя разни неща за 1 час на ReBirth, Не-Знам-Си-Кой eJay или FruityLoops... то по-елементарно то това няма, но повечето сериозни групи изобщо не се занимават с подобен софтуер. То електронната музика да не се казва така, защото се прави на компютри... Просто не си прав, че техното се прави по-лесно от метъла. Всичко си опира до хората.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Метал мания

blackblood, май тук аз съм един от малкото "твои" хора []. dissection съм ги чувал ( и слушал, защото усещам, че ги даваш като пример за "забутана" група ).

започнал съм с modern talking [] - само не ме питайте през коя година беше, че не ми се спомня... минал съм през всичко, ама като кажа всичко, значи всичко. може да е било за 1 седмица ( като реге-то ), но имам самочувствието да кажа, че като не ми харесва нещо, това е защото съм го пробвал и просто не ми е допаднало. та в крайна сметка си намерих най-подходящото за мен: black ( emperor, enslaved, dimmu borgir... ), death ( bolt thrower, napalm death, cannibal corpse, ... ), gothic ( my dying bride, anathema, ... ) + nightwish, evanescence, within temptation, ( т.нар. "онова" с женските вокали. btw - началото беше положено от the gathering в 1991 ако не се лъжа..., e, след това пак си върнаха мъжкия вокал, но началото беше положено). пиша само най-известните групи, въпреки че има много добри попадения от неизвестните. примерно мога да похваля много zaratustra - бг банда, която обаче изчезна след едно демо и един албум. бих казал най-добрия бг black.

7. 3Di
    3Di е офлайн
    Member Аватара на 3Di
    Тук е от
    Dec 2001

Метал мания

Имаше една тема пак тука по тоя въпрос-Кой каква музика слуша"...беше изброено много...

ама след като и FearMe се обади пак...не издържах[] впечатлена съм, че група като Dissection все още се споменава...за забутана-не мисля,че е забутана, след като още в 8ми клас съм чула за нея/а това не беше много скоро/...между другото исках да питам, FearMe гледа ли концерта на Death в L.A.?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Метал мания

Аз слушам Металика, Аеросмит, AC/DC, и други, обаче не всички песни, а само определени. Иначе ме кефи музиката, която слуша Slero[:D]

10. Тук е от
    Apr 2003

Метал мания

[:D][:D][:D]

Знаех си че ще се намерят и от моите хора!!!

Дсекшън съсем не са забутана група ама някой хора не са и чували за тях...[]

А за концерта на Death в Л.А....

Просто нямам думи.Това го имам на МПЕГ и страшно много ме кефи...

Имам на филмче също иконцерта в Аинтховен и той е мега як..

Вобще нещата на Чъка са многооо добри.

Обаче да ви попитам сега 3Di и FearMe.

Не смятате ли 4е имам мега много хора които биха слушали от онзи як супер рядък и труден за намиране метал ако само веднъж можехада го чуят???

Та аз когато за пръв път чух Кататониа не бях слушал никакъв метал.

Бях фен на Мадона..)

Ако сички тия дебели глави послушат малко от най качественото със сигурност ще им хареса.

А и да не е от най ка4ественото то в метала има толкова мнооооого изпълнители и толкова много уникални неща 4е за всеки има по нещо!!!

ПС.Аквадарк защо си мислиш 4е великите Ди Жеи не използват компютри за да си правят музиката???А дории да не използват нима тяххната музика не е синтезирана????

Нямам никаква разлика.Техното се прави лесно!!!!

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Метал мания

Ама има ОГРОМНА разлика между DJ (Orbital) и музикантите от вече споменатите Juno Reactor, да кажем. DJ-ите използват предимно (ако не и само) готови семпли, биитове и т.н. Мисли малко преди да пишеш, please.

12. 3Di
    3Di е офлайн
    Member Аватара на 3Di
    Тук е от
    Dec 2001

Метал мания

BlackBLOOD, за този вид музика винаги ще се намерят почитатели,...но с времето като че ли стават все по-малко...но от друга страна кому е нужно да са милиарди??...затова има толкова много стилове музика-защото има толкова различни вкусове...за мен е достатъчно да има групи и музиканти, които да продължават да я правят...а фенове винаги ще се намерят...

А относно намирането на музиката...отдавна не стоят така нещата. както едно време...за щастие)

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Метал мания

blackblood, хората, слушащи подобна музика стават все по-малко и по-малко, в което няма лошо. аз никого не натискам да я слуша, защото и аз знам, че е трудна за слушане, а и човек трябва да има по-специфичен вкус и изобщо поглед върху живота. иначе, когато съм сред хора слушам всичко, определено се кефя на rave, techno и т.н. "електрическа" музика [:D].

14.  

15. Тук е от
    Apr 2003

Метал мания

Абе какво да ви кажа..

И двамата сте прави.

Ама ме дразни това 4е толкова ценно нещо остава неоценено и се оплюва...

А в тази музика има вси4ко...

16. Тук е от
    Jan 2003

Метал мания

Хехе. Да взема да се отбележа и аз ли. От споменатото по-горе всичко ме кефи без чалгата, въпреки че и там от време на време се намират някакви по-стойностни неща... Проблема на чалгата не е че е чалга, а че е направена да се харесва на масовия слушател, но сред "чалгарите" има и някои, които видимо разбират от музика... дори повече от някои метали.

Да кажа, че техно слушах още през 95 година до около 98 и след това попрестанах, но напоследък съм се зарибил по Morgenstern (електронната група, май са (е) от Германия - намерих ги в SoulSeek докато търсех етно-пауър групата).

Хубавото на техното е, че не се изискват ежедневно свирене на някакъв инструмент с часове, което за мен си е жива загуба на вереме за истинския творец и композитор. Като има кой (какво) да ти свири произведението по начина, по който искаш всичко е наред и можеш да се посветиш на композирането... за разлика от много групи в метъла (или пък класическите музиканти), които са се посветили на свиренето... което пак е хубаво, но... е само бляскавата фасада на музиката.

Що се отнася до това, което слушам аз - Korn, Slipknot, My Dying Bride (които са леко далеч от готика - да се чуе Bauhaus), Tool, Metanoia (личи ми), Bestial Mockery, Cruachan, Marilyn Manson, Aerosmith, Type O Negative и разни други работи с предпочитания към по-мрачни, агресивни и злобни стилове. Може би най-много блек (Dissection не ме кефят - предпочитам Anorexia Nervosa []). Принципно ненавиждам хеви метъл (причини - много), но си падам по доста спийд и пауър неща за разнообразие. [].

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Метал мания

Трябваше да е метал мания reloaded - такива теми от преди 2 години ги помня.

BTW ако някой му е извесна банда тип Sonic Mayhem (без вокали, много много тежка електроника т.е. брутална със смазващи хипер напомпани и омазани китари, и psycho елементи тип wicked църковни хорове и background мучене) pls нека сподели.

За справка Sonic Mayhem - Quake III Arena OST

18. Тук е от
    Jun 2003

Метал мания

искам само да кажа:

POWER METAL RULLZ FOREVER !!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2
    Последно: 10-10-10, 18:05
  2. Газ мания
    От tanganaika във форум Отопление
    Отговори: 183
    Последно: 09-10-08, 20:38
  3. За всички метал маниаци!
    От FearMe във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 03-09-07, 18:37
  4. Отговори: 4
    Последно: 20-09-06, 14:24
  5. Списание "DVD Мания" - Впечатления?
    От IvO™ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 5
    Последно: 13-02-05, 22:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе