Отдавне се точех да я напиша тази тема, но все нещо ми липсваше. Е и последният камък си падна на мястото и в мен забошуваха ветровете на яростната критика, който търсиха отдушника където да си излеят Яроста!!!
Първо да уточня, че нямам нищо против малките анимационни сериали на Дисни, те са си класика в жанра, както и Ну Пагади [:D]!
Изразявам отвращението си от нескопосаните и по американски тъпи, преразкази на най известните приказки и не само на тях, но на всички Пълнометражни анимационни филми на Дисни. По голяма гавра с хората не може и да бъде, поне тези от нас които са осъзнават като мислещи хора, я не като продукт на една цивилизация - американската, така пуританска и същевременно селски тъпа!!! Та въпроцното преливане на чашата дойде с филма ICE AGE, много ми го хвалеха, такъв бил, онакъв бил и т.н., но истината, е че не изтърпях и 20 минути от него. Безбожно тъпа идея за това как някакъв мамут и тъп ленивец спасяват човешко дете и отгоре на това искат да го върнат. Нензам но това вече преля чашата! То бива, бива но чак такива глупости да си ги гледат само зад океана, а не рекламните им екипи да ми ги предтавят като най-хубавият и най-добрият анимационен филм правен някога. Така е и с другите им отрочета, особенно у нас рекламата на тези БОКЛУЦИ е огромна [!]. Тръгнали те да ми пеят песнички и тем подобни глупости. Не го понасям това вече. Не ги знам американците а кой свят си мислят, че се намират, но поне за мен знам, че повече филм на Дисни няма да погледна.
Да вземем другата страна, Японската анимация. Всеки добър филм е пиршество за окото и мехлем за душата. Създават истории наситени с толкова осещане за реалност, че не разбираш кога си се залепил за екрана и съпреживяваш всеки момент от филма!!! Да не говорим, че филмите са изпипани до най-малкият детайл. Класиките в жанра АКИРА, Ghoust in The Shell, Spirited Away и други. Как, кажете ми могат да докарат анимацията до такива висини, а американците да не вземат и малко от това!!!
Дайте си мненията за и против различните стилове на рисуване и истории, но да е смислено и обосновано, а не просто нападки от типа, това е гот, това не е, обосновете се!!!