Re: POPCORN Hour A-100 ...По-добрата алтернатива или...!?
Честно казано ако не бях чел че толкова хора го ползват безпроблемно това устройство така щях да го нахраня сега.....
Инсталирах въпросните Симба драйвери и резултата е отрицателен... в смисъл че не само не започнах да вижда пуканката като устройство ами и като сваля и закача диска на външната кутия ми казва че е с непознат формат.... баси честно казано или аз съм по голяма ламя от колкото предполагам или windows се е съвсем обозил или правя нещо съвсем не както трябва или тази пуканка не е в час....
За какви драйвери говориш? WIndwos няма нужда от инсталиране на никакви допълнителни драйвери за SMB. Това си е стандартния мрежов протокол на операционната система.
Единственото необходимо ти е да си инсталирал NMT приложенията и да си стартирал от менюто на Попкорна Samba server.
Може да прочетеш мако повече за комуникацията между компютър и плеъра в това упътване:
http://www.mpcclub.com/temp/MPC_SMB_..._Guide_PCH.pdf
макар там да са наблегнали на по-сложни задачи.
Грешно съм се изразил имам в предвид инсталацията на NMT приложенията от менюто на пуканката... тези дни ще го занеса при някой френд да пробваме моята боза ли се е обозила..... зад клавиатурното устройство ли е куцо.... или пуканката е крива....
добре де, не мога да разбера, колко му е цената на това нещо, какво толкова я криете
трудно ли е да кажеш колко струва, дори на официалния сайт не пише,
До няколко дена ще е качен официалния ни сайт с актуална информация.
Естествено, че цената не е тайна - 410 лв за А-100 и около 500 лв за А-110 с очаквана доставка средата на септември.
Добре де, обяснете ми като на лаик в материята с какво Пуканката превъзхожда това например? По скъпа е и дори няма HDD.
Цитат:
Първоначално публикувано от espace
Добре де, обяснете ми като на лаик в материята с какво Пуканката превъзхожда
това например? По скъпа е и дори няма HDD.
Това, което си показал е един външен хард диск с елементарен видео плеър в него. С него нямаш никакъв шанс за плейване на 99% на HD филмите, които сваляш.
Ето я и логичната алтернатива от гиганта "Интел".
"...Поставки Intel CE 3100 должны начаться уже в следующем месяце. Первыми клиентами станут компании Samsung и Toshiba. Цена изделия пока не названа."
http://htpc-shop.ru/novosti/novosti/...ompyutera.html
Ще се усетят накъде духа вятъра те ама късно.
В новия фирмуер на пуканката и IStar- a има обновена поддръжка на нови WiFI адаптери и пооправени дребни проблеми с плейването на HD съдържанието. Определeно смятам че бъдещето е в плеъри от този сорт а не на Blu-Ray! ;)
До 2 седмици ще имаме WiFi 11n USB Adapter WN-100, който е модел на Popcornhour с Atheros чипсет и се поддържа от всички NMT плеъри.
Доста удобно предвид факта, че много често покрай телевизора няма интернет.
Иначе в новия софтуер има много повече от пооправени дребни проблеми.
Няколко дни след официални софтуер излезна нова бета версия, в която вече има доста интересни неща:
ID3v2 + album art
в Info панела има име на файл и битрейт данни
Екстра а какво ще е цената на адаптора?
Има ли вече някаква яснота кога ще е наличен А110?
Около 80 лв ще е WiFi-то.
Чакаме ги седмицата 15-19 септ.
интересно ми е, как стои въпроса с гаранцията, това много ме спира, ако се окаже, че имам проблем какво се случва?
Зависи от проблема. Ако е нещо дребно се отстранява на място при нас. Ако е нещо по чипа или дънната платка се връща на производителя за подмяна като през това време ви даваме друг да ползвате.