тз плеър що не чете субтитри sub
Преглед за печат
тз плеър що не чете субтитри sub
Това не е от плеъра, а защото си пуснал 100-те херца докато гледаш филма.Цитат:
Първоначално публикувано от Rockwell
Мисля, че модела няма АУТО опция. Това, което има в менюто е да засече резолюцията на телевизора и да тръгне, но не сменява честотата според подавания файл.
За съжаление не откривам никъде опция за спиране на 100 херца... :(Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
100те херца се казват MOTIONFLOW може така да ти излезе на телевизора
Motionflow е при Сони. Защо не опиташ с Movie Plus- да го изключиш или да го сложиш на Low?Цитат:
Първоначално публикувано от Rockwell
Да, за Movie Plus ти говорех и аз. Не обърнах внимание, че си с плазмата. Направо го изключвай като гледаш филми.
Кажете тези настроики за какво са и на кои трябва да се гледа,защото аз ги пробвах почти всички и разлика не видях.освен от по-ниските резолюции от 720p?
1-настроиките почват от 480p 60hz до 1080p 60hz и Auto?
2-color space-auto или RGB High или RGB Low или ycbcr?
3-HDMI deep color mode -8 bit или 12 bit?
4-Aspect ratio-Normal или Widescreen?
5-Video sequence-Normal или Repeat one или Repeat all?
ехоо някои знае ли отговорите на горното питане?
Щом не виждаш разлика между разичните опциите какво значение има.
а можеш ли да обясниш поне кое за какво е?
1. Това са опции да настроиш какъв сигнал да изкарва плеъра. Ръчно можеш да избереш каквато искаш и смяташ, че поддържа телевизора ти. AUTO е плеъра сам да прецени какъв телевизор ползваш и да сложи поддържана от него резолюция. Примерно ако е стар кинескоп ще сложи 576i, ако е HD Ready модел ще сложи 720р или 1080i, ако е Full HD ще сложи 1080р. По-добре е да сложиш ръчно най-високата, която поддържа телевизора. В твоя случай 1080р. Другото са честота на видео сигнала. Този модел няма опция за автоматична смяна на кадрите/честота според видео файла. Затова трябва да го сменяваш ръчно за най-добър резултат. Когато гледаш филми, които 99% са в 24 кд/сек. е добре да го сложиш на 24Hz. Когато гледаш някакъв NTSC сигнал /записан от американска телевизия например с 30 кад/ го слагаш на 60Hz. Ако пуснеш някакъв европейски филм или предаване в 25кад, го слагаш на 50Hz. Принципно би могло и за филмите с 24 кад да го държиш на 60Hz защото едва ли ще хванеш разлика. Неправилната настройка води до проблем с плавността на движенията - насичане при бавни панорамни кадри например.
2. Color space - така както са го написали става трудно да се прецени кое какво е, но се определя как да подава видеото - 0-255, 16-235 или компонентно. Принципно избери RGB Low или High според това, което показва по-светъл образ.
3. При положение, че целия сигнал, до който имаш достъп е 8 бита си го остави така.
4. Щом телевизора ти е широкоекранен го даваш на Widescreen.
5. Това е как да върти клиповете - дали да ги пуска по веднъж, да ги изреди всичките и да спре или да ги върти безкрай.
много ти благодаря за компетентният отговор които ще е и много полезен за всички претежатели на плеъра.които вече хич не са малко.казваш че не може сам да настроива Hz.а имали плеър които може и според теб кое ще е по-добре 25 или 60 Hz?като предполагам второто ще е по качественният вариянт.и гледам повечето филми са 23.976 fps това сигурно е равносилно на 24Hz.
На Popcorn плеърите имат такава функция. Мисля, че и Tvix също.
Не може да се каже кое е по-добре - 25 или 60Hz. Зависи от сигнала и телевизора.
в моя случаи?с моя тв кои вариянт е по качествения и добрия?и гледам повечето филми са 23.976 fps това сигурно е равносилно на 24Hz.Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Аз ти казах много отдавна - за филми /23.976 fps/ го държиш на 24Hz.