Re:Медиаплеер - Popcorn Hour C-200
Само, че аз имам проблем с новия EADS.
Форматирах диска и приключих с прехвърлянето. Сега BD заглавията вървят на стария диск, а на новия *.mkv. Тъпо! Според мен 2ТВ са му много на плеъра. Съдя по това, че насича картината, когато битрейта скочи много (сцената с птиците от "Планета Земя"), преди не насичаше. Пре**** се с този HDD! А дали може да се прецакват файловете при такива прехвърляния по няколко пъти напред-назад?
Няма никакво значение колко е голям диска. Ако са прецакани файлове при сваляне/копиране ще насичат на едно и също място.
Няма логика едни файлове да вървят, а други не според модела на диска. Има нещо друго.
Аз ползвах EARS 1ГБ на моя А-200 и нямах грижи.
След като NMT-то си форматира диска го спираш с PWR + DEL, махаш захранването, слагаш го на компютър, boot-ваш с това и му даваш да оптимизира геометрията на всички партишъни:
http://support.wdc.com/product/downl...&type=download
После го слагаш обратно на NMT-то и си свиркаш.
С какви скорости сваляш с торент клиента след тази манипулация? Докато работи торент клиента как се държи плеъра като ровиш из менютата?
Не ползвам торент клиента.
Файловия трансфер посредством SMB (виндовс файл шеринг) е м/у 10 и 12 МБ/с. Плеъра е сетнат на 10/100.
Мисля, че имам отговор на моя проблем :ole. Когато почиствам диска не трябва да слагам отметка на "compress old files" :RTFM:. Копирах две заглавия на РС-то и ги върнах обратно, вървят без грешка :yahoo:. В момента треса входа с "Metallica - Orgullo, pasion y gloria. Tres noches en la ciudad de Mexico (2009)" :066:! Благодаря на отзовалите се :Drinks:!
Цитат:
Първоначално публикувано от popcornhour
Със сериите EARS доказано има проблеми. С новия няма да имаш грижи.
Аз съм с 1.5EARS. Нямах никакви проблеми доста време. После, един ден, реших да пробвам гигабита. Не стана, но пък от тогава като свалям с uTorrent-а от компютъра към пуканката редовно ми спира торентите с грешка "network not available"... Не знам какво и как развалих тогава. Много ме е яд, че тръгнах да си експериментирам - преди това си беше добре, само малко бавно, а сега сийда иска постоянни грижи за да върви :/
Странна работа! На две BD заглавия гледам без звук. Интрото и менюто са с звук, а филма не. Опитвах да сменям аудио потоците без резултат. Филмите са X-Men III и Hellboy II. Нека някой, който ги има да сподели как вървят при него. Благодаря предварително.
Гледам, че в новите версии на Transmission има някакъв Webbrowser. Някой пробвал ли го е това какво е?
Проблемите, които имах с WD20EADS са решени :ole! Първо диска беше дефектен и фирмата от, която го купих ми го подмениха, защото е гаранционен :RTFM:. Работи без грешка! Обаче при почистването на диска от компютъра трябва да се махне отметката от "Compress old files", защото BD заглавията забиват. Хайде :Drinks: идват отпуски!
Забелязвам напоследък нещо странно.
Докато uTorrent-а на компютъра ми работи и свалям/качвам файлове, имам проблеми с прехвърлянето на по големи филми към пуканката.
Първо скоростта на трансфера е не висока, а по някое си време излиза съобщение, че диска в пуканката не може да бъде намерен. И се налага отново да започна прехвърлянето. Но спра ли uTorrent-а - няма проблеми.
Обяснявам си го донякъде с това, че диска в компютъра където се свалят/качват торентите, от там прехвърлям и към пуканката и вероятно се претоварва. И това по някаква си причина прекъсва връзката между РС-то и пуканката...
Едно нещо ми прави впечатление: тази тема не е от най-развиващите се. Или сме малко собственици на това устройство или нямаме проблеми и си траем angel. Последното не е лошо :)).
Eremenkov, май наистина си прав че не са много хората закупили си ц-200, ама още по-малко са тези, които имат идея, за какво точно са го купили (едно е ясно - не е заради дизайна :)).
Имам следния въпрос: Може ли да се достъпва НМТ-то през DLNA-сертифициран телевизор? Успях да си влезна в лаптопа, но пуканката не я открива, въпреки, че е вързана в мрежата. Ако може да стане, кои сървъри трябва да пусна? Мерси на отзовалите се.
Пуснал ли си от NMT Apps UpNp?
Тогава би трябвало да го вижда.