Re:Media Player Popcorn Hour A-300
Колеги, да ви споделя един проблем и решението което постигнах след известно време ровене и питане:). Взех си АВ ресивър с домашно кино (LG SR906sb). Той има 3 HDMI входа и един HDMI ARC изход към ТВ. Във входовете съм включил сет топ бокса на Булсатком и медиа плеар пуканка А-300. А изхода отива към тв (LG47LD750), като от дистанционното на ресивъра се избира източника който да се визуализира на тв. Пуканката е вързана към домашната мрежа с етернет кабел, а ТВ безжично с вифи адаптер. След като навързах всичките кабеляци и почнах да гледам тв, тв почна да се рестартира през произволен период от време - около 20 мин. Първо помислих че проблема е с ресивъра, но го изолирах и изключих, и си пуснах сет топбокса директно в тв, както си беше преди това, но продължаваше да се рестартира. ресетнах тв, и го изключих от мрежата за една нощ, но проблема си остана. Накрая се разрових и смених настройките за видео на пуканката - беше 1080р/60хц. Направих го на Auto и вече два дни нямам този проблем. Дано да е полезно на някой, който се главоболи със такъв проблем.
А каква резолюция показва телевизора, че приема като пуканката е настроена на AUTO?
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
А каква резолюция показва телевизора, че приема като пуканката е настроена на AUTO?
Ами ТВ е настроен на 1080/60хц, аз затова бях направил и пуканката така. Не зная какво става, но е факт че като го направих на ауто и спря да рестартира. А, пробвах и с 1080/24 но пак рестртираше.
Той телевизора няма как да е настроен на някаква конкретна резолюция и честота.
Трябва да имаш някъде бутон Info, на който показва какъв сигнал получава от плеъра.
По принцип когато плеъра е оставен на AUTO не работи добре и може да имаш други проблеми. Защо се рестартира телевизора при фиксирана резолюция е загадка.
Ами някъде по настройките на ТВ имаше за резолюцията и аз го направих на 1080, щото толкова му е максималната. Интересното е, че като натискам инфо на бутона на дистанционното на тв, винаги ми дава че сигнала е 1080/60, независимо дали гледам SD или HD сигнал. Всъщност не, от настройките на приемника на булсата беше (с HD приемника съм), от там го направих на 1080 и винаги това ми показва на инфо, независимо от сигнала на конкретната програма.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329129648[/time]_________________________________________________
Иначе от дистанционното на плеъра като натисна инфо си изкарва коректната резолюция в зависимост от филма.
Пробвай го така и виж как работи. При мен на AUTO понякога ми се е губил сигнала към телевизора след спиране на видео файла.
да, ще видя дали няма да има проблеми така. Сега се сещам че май променях нещо и по настройките на сигнала NTSC/PAL, но не се сещам сега как беше и на какво го направих, може и от това да е. Довечера ще проверя и ще пиша.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329130680[/time]_________________________________________________
Lazarus18, извинявай, видях че си писал и във форума на Попкорна, знаеш ли дали този хард ще стане на пуканката - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=544280
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329213732[/time]_________________________________________________
За съжаление, след 1 ден затишие, проблема продължава. Явно е от попкорна, тъй като когато е изключен(с червена лампичка) тв не рестартира, но не знам вече акъв е проблема. тук - http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=58652 е описан подобен проблем, но като гледам няма решение...
Мтакаа, било е от мрежата. Извадих вифи донгъла на LGто(ТВ) и вече няма никакъв проблем. Така или иначе ще ползвам пуканката да плейва през домашната мреже, така че не ми е много необходимо на тв. Е, с упгрейда на фирмуера на тв ще е малко повечко разправия, с флашка ще го правя сигурно. Само дето се набутах с вифи донгъла, но така е:)
Та така, ако някой ще прави такава конфигурация, с попкорн и ЕлДжи, да знае, че има някакъв конфликт като са вързани в една и съща мрежа(независимо дали с кабел или безжично)
От днес и аз се сдобих с А 300-хубава машинка е-няма нищо общо като бързина и функции с досегашният ми Hyundai HMB-L110! Ъпдйтнах фърма,сложих и 1 ХДД ,който форматирах от А 300-ДОТУК ДОБРЕ-обаче с мрежата се оправих само половинчато :( Значи-шернал съм си част от хардиска на компютъра-пуканката си откри шернатите дялове -филмите и музиката по мрежата си вървят екстра,обаче не мога да направя обратното-да видя самата пуканка,но от комютъра си!т.е. виждам А 300,но като се опитам да влезна ми иска парола! ИДЕИ?
Има едни много полезни книжки с техниката. Там обикновено пише много интересни неща.
Например, че потребителското име и паролата са nmt/1234
Както казваше един мой познат от автомобилната индустрия - ако искаш да скриеш някаква информация и никой да не я намери, я напиши в ръководството за употреба.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Има едни много полезни книжки с техниката. Там обикновено пише много интересни неща.
Например, че потребителското име и паролата са nmt/1234
Както казваше един мой познат от автомобилната индустрия - ако искаш да скриеш някаква информация и никой да не я намери, я напиши в ръководството за употреба.
:tongue:lazarus взе,че стана -благодарско :) Все пак за протокола-да ти кажа,че при мен книжките липсват:) :wink: въпреки,че това не ме оправдава кой знае колко-има тонове изписано за пуканките в този и в други форуми :) Още веднъж благодаря :)
Пълно щастие няма :) Пуканката не ми чете нито един от до този момент пробваните БЛУ РЕЙ АУДИО дискове (AVCHD) без значение дали са на хард диск или друг носител.От компютър ч/з Arcsoft Totalmedia Theatre i HDMI към ресиивъра проблеми няма-Старатира се съответното заглавие и ресиивъра разпознава материала като да речем DTS HD MA.Обаче звука НА А300 Е с доста по-добро качество и ми се искаше през нея да го изкарам,вместо от компа. :( В Аудио настройките на пуканката-всичко е на passthrough И HDMI-ON.КАКВО се случва-пуканката стартира съответния албум-той си тръгва,НО БЕЗ ЗВУК!За справка Hyundai HMB-L110 ги четеше до един -разбира се не изкарваше dts hd ma звук,защото не притежаваше нужните кодеци,ресиивъра ги разпознаваше като обикновен dts.По принцип А 300 би трябвало да може това.С блу рей филмите проблеми няма.Звука си СЕ декодира от ресиивъра и си изписва dTS HD MA например.Някой да има идея?
Хюндая всъщност е един доста сполучлив плеър .
:)) Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Хюндая всъщност е един доста сполучлив плеър .
Всъщност нямаш представа колко съм съгласен с теб! При това ,,въшката'' е на над 2 години вече! Да се надяваме,че предвид детската възраст на А 300 -много от нещата ще се оправят със следващи ъпдейти на ,,софтъ'' :)
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330169379[/time]_________________________________________________
Реших проблема :) повечето ми блу рей заглавия са в папка AVCHD И пуканката ги подкарва автоматично- и някъде там се получава колизята!Изкарва менюто ,тръгват да вървят траковете,но без звук! Сега ги пускам ръчно от BDMV/STREAM/M2TS и нещата се получиха
Да попитам чете ли А 300 -М4а ? ,при мен нещо не се получава! и още 1 питанка -Flac-24/96 или 24/192 също не ми просвирва?Дали само при мен е така или поначало не плейва тези формати !? От 1 март има нов ъпдейт на фърма