Re:Имате ли информация за Media Player Zinwell ZP-500 ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Hell
@todo1 -> В зависимост от консумацията на харда може да се наложи да го включваш към 2-те USB-та, предполагам имаш разклонение на кабела.
@Hell -> Кабелчето ми е само с едно USB ( EXTRNL 500GB SEAGATE PORTABLE ). Но както казах на дясното USB няма проблеми с харда.
offtopic: Форума ви е супер - в момента съм пред дилема какъв LCD телевизор да си взема и изчетох последните 50 страници от съответната тема. Бяха ми изключително полезни - сега остава да отида на място и да реша на живо на кой телевизор ми допада най-много картината!
търся да купя плазмен телевизор втора ръка/нямам претенции за резолюцията/, ако някой има намерение да ъпгрейдва- да пише
Лоши новини - не чете HD звукови формати (Dolby True HD). Дано следващата версия на софтуера оправи нещата. Май ще трябва да го продавам!
ти всичко ли което имаш (имам предвид фаилове) ли ти е 7.1 канално :)
Не чете HD звукови формати понеже за това е необходим лиценз и съответната регистрация , а това засега е приоритет на блу-рей плеърите .Иначе хардуерно и софтуерно няма никакви проблеми .
Не мисля, че за да битстриймва HD аудио му е нужен лиценз. Единственото, което трябва да направи е да пренасочи звука към HDMI изхода и там вече да си го декодира съответния ресийвър с нужните декодери. Това е въпрос на софтуер.
За да светне на ресивъра HD аудиото е нужно разрешение от софтуера , а то се придобива като се плати . Иначе се изписва pcm или lpcm .
Цитат:
Първоначално публикувано от civica
За да светне на ресивъра HD аудиото е нужно разрешение от софтуера , а то се придобива като се плати . Иначе се изписва pcm или lpcm .
Напротив, за да го декодира /преправи в LPCM/ се плаща лиценз. Pocorn-a няма лиценз и си препраща HD аудио през HDMI и на ресийвъра светва TrueHD или DTS-HD MA.
И така да е , може и аз да греша , но все пак говорим за плеър с чип на Реалтек .
Цитат:
Първоначално публикувано от naumovi
ти всичко ли което имаш (имам предвид фаилове) ли ти е 7.1 канално :)
Не всичко но Harry Poter 6 например...
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Напротив, за да го декодира /преправи в LPCM/ се плаща лиценз. Pocorn-a няма лиценз и си препраща HD аудио през HDMI и на ресийвъра светва TrueHD или DTS-HD MA.
А с моето не става. В инфото на устройството пише Audio: Unknown...
В книжката пише "The 7.1 down-mix for DTS and Dolby TrueHD funktion is available on licensed model". Digital pass-through не е със звездичка и би тябвало да работи за двата HD формата.
Впрочем можете ли да ме упътите как да забраня на ZP-500 да преобразува каквото и да е от източника на информация (видео - да няма upscaling, звука - да няма downmix)?
@Dobri -> в зависимост от това кой фирм си сложил (а не си написал), може да имаш разлики във възможностите за настройка. От настройката в сетъпа на Видео и Аудио изхода на плеъра можеш да избегнеш ъпскейлинга и даунмиксването.
Напиши на какъв телевизор го връзваш и каква аудио система ползваш и защо искаш да избегнеш тези прекодировки.
Цитат:
Първоначално публикувано от Hell
@Dobri -> в зависимост от това кой фирм си сложил (а не си написал), може да имаш разлики във възможностите за настройка. От настройката в сетъпа на Видео и Аудио изхода на плеъра можеш да избегнеш ъпскейлинга и даунмиксването.
Софтуера на Zinwell е 1.73, телевизора е Samsung UE46B8000 а усилвателя (ще) е Harman Kardon AVR 355. Понеже ресивера може всичко и то по-добре от Zinwell-а искам той да води играта.
Цитат:
Първоначално публикувано от Dobri
Софтуера на Zinwell е 1.73, телевизора е Samsung UE46B8000 а усилвателя (ще) е Harman Kardon AVR 355. Понеже ресивера може всичко и то по-добре от Zinwell-а искам той да води играта.
Слагаш всичко на Digital RAW и оставяш ресийвъра да си декодира всичко. Hell ще ти каже с коя версия е възможно това. Предполагам със всяка.