Re:Media Player ASUS O!Play HDP-R1
Има нещо такова за големи файлове. Аз съм с DIVA Full HD която е с RealTek RTD1073DD и точно в момента опитвам да гледам чист блу-рей -около 50 гигабайта- по мрежата (изтеглен на външен хард и пуснат през лаптопа с домашний медия сервер по UPnP към Дива-та). Не се получава качествено гледане, въпреки че по-малки файлове с висока резолюция (до 10-тина гига) си вървят без проблем. Вероятно при големите обеми има проблем с буферирането или нещо подобно...
Аз съм си лаик в тази област, но си задавам въпроса, защо процесора се справя без проблем, когато възпроизвежда 40 ГБ филма от външен хард през USB или eSATA входовете, а по мрежата - проблем? На USB входа на плеъра му дават скорост около 60 Mbs, на eSATA 180 Mbs, а на мрежовия вход 100 Mbs. Ако правилно съм сметнал за един 40 ГБ филм ти е нужна скорост около 40 Mbs. Къде тогава е проблема?
При USB и eSATA става въпрос за мегабайти, а при мрежата е мегабитове .. т.е. при 100Mbit/s мрежа теоретичния максимум на трансфер е 12.5 MB (мегабайта)
На мрежовия вход казваш 100 Mbs. Така е, но колко го дава по протокол? На PCH A-110 мрежата(Samba server) е около 38 Mbs. На А-200 над 60. На Netgear NeoTV-550 ги измервам 85, а за Dune мисля, че гонят 90 и всичко това през Samba.
Ясно, пак ще се харчат пари - този път за нов плеър с гигабайтова лан карта. Благодаря за разясненията на всички.
Поздрави
Цитат:
Първоначално публикувано от kaloman
На мрежовия вход казваш 100 Mbs. Така е, но колко го дава по протокол? На PCH A-110 мрежата(Samba server) е около 38 Mbs. На А-200 над 60. На Netgear NeoTV-550 ги измервам 85, а за Dune мисля, че гонят 90 и всичко това през Samba.
Какъв точно ти е въпроса? 100Mbps е скоростта на клока на мрежовата карта. Ясно е че като прехвърляш данни от А до Б, не можеш да получиш тази скорост защото има допълнителни данни, разни проверки за цялоста на информацията и т.н.
Погледни долната картинка: 100 mbps е скороста измерена на физическия слой (червения), а ти мериш скороста на транспортния, затова се получават тези разлики.
http://www.tutorial5.com/images/stor...l-7-layers.png
Цитат:
Първоначално публикувано от naskop
Какъв точно ти е въпроса?...
Нямам въпрос! :) По-скоро отговарях на Alex1, който се чудеше, защо през 100Mbps мрежа понякога не вървят тежки файлове.
Здравейте,
Аз пак да се включа с един тъп въпрос - може ли на плеъра да му се включи USB WiFi dongle 300 mbs и така да се реши проблема с накъсването на големите файлове?
Поздрави
Цитат:
Първоначално публикувано от Alex1
Здравейте,
Аз пак да се включа с един тъп въпрос - може ли на плеъра да му се включи USB WiFi dongle 300 mbs и така да се реши проблема с накъсването на големите файлове?
Поздрави
Не. Теоретичната скорост на мрежата е 300 мбит/с, но реалната е доста под това и няма да стане.
Плеъра на асус е много добър, при добре изградена вътрешна мрежа могат спокойно да се гледат истински Blu RAY филми с размери над 40ГБ по мрежата, аз за целта в къщи съм с гигабитов wi-fi ruter, към него е вързан компютър със сървър MS2008 през гигабитова лан карта, и плеъра си плейва директно от сървъра. Пробвал съм с NAS устройства и то маркови не стават за големи филми. Аз бях писал в едни форуми за какво ми трябва сървър в къщи те ми се правиха на интересни, важното е че си гледам филми на МАКС качество, а асуса ми дава това изживяване . Звука ми е през S/PDIF към домашно кино на Сони 5.1
Само на мен ли не ми помни името и паролата за шеъринга? Всеки път когато искам да вляза във папката със филмите ми предлага име O!Player и седем звездна парола а след като си въведа моите и ги запиша към моите shortcut-и следващият път се прави на гърмян заек и пак иска да ги въвеждам.
P.S. Оправих се , смених фирмуера с този на HD2 и всичко си дойде на мястото.
Цитат:
Първоначално публикувано от extext
Плеъра на асус е много добър, при добре изградена вътрешна мрежа могат спокойно да се гледат истински Blu RAY филми с размери над 40ГБ по мрежата, аз за целта в къщи съм с гигабитов wi-fi ruter, към него е вързан компютър със сървър MS2008 през гигабитова лан карта, и плеъра си плейва директно от сървъра. Пробвал съм с NAS устройства и то маркови не стават за големи филми. Аз бях писал в едни форуми за какво ми трябва сървър в къщи те ми се правиха на интересни, важното е че си гледам филми на МАКС качество, а асуса ми дава това изживяване .
Не бих винил мрежата или NAS. Как аз гледам абсолютно всичко по мрежата с един от най-евтините нас-ове на пазара?
С друг плеър, разбира се. С гигабит карта е, но е пусната в 100мбпс.
8-10MB/S трансфер през Самба и без засечка при нито един филм.
:offtopic: Точно по темата ! :))