Re:Media Player ASUS O!Play HDP-R1
Не би трябвало да е проблем, ако дърпаш филм от уеб сървер, като направиш телнет към плеъра, даваш wget url на филма (естествено трябва да си дал cd към директорията в която ти е мапнат диска). Ако дърпаш торенти, тогава се усложнява гиманстиката и просто няма смисъл според мен. Щом плеъра ти е в мрежа, шерваш си една папка на пц-то и си ги стриймваш от там.
Ако държиш да копираш на диска, по-безопасно е да използваш File Copy функцията от менюто на плеъра, така е по-малка вероятноста да скапеш нещо.
Цитат:
Първоначално публикувано от todo1
gainer: Не съм на 100% сигурен ( нека знаещите да кажат ) но си мисля, че телевизора ти не предава DTS-а към ресийвъра. Ако ресийвъра има HDMI защо не включиш по нормалната схема плеър HDMI-->ресийвър HDMI-->TV HDMI?
Четох и се оказа, че това си е проблем на плейера:( Просто не може да изкара многоканален звук през HDMI порта. За това си купих оптичен и го вързах директно към ресийвъра. Оправих и тоя проблем.
Сега ме интересува дали има някакъв начин да мапна диска, който е вързан към плейера? Какъвто и да е. Искам диска да е видим от Виндовс ПЦ през мрежата. Има ли такъв?
gainer, за кой модел става дума?
Цитат:
Първоначално публикувано от carp
gainer, за кой модел става дума?
По темата: HDP-R1:)
Благодаря! Останах с впечатление, че в темата се обсъждат и трите модела.
Цитат:
Първоначално публикувано от gainer
Сега ме интересува дали има някакъв начин да мапна диска, който е вързан към плейера? Какъвто и да е. Искам диска да е видим от Виндовс ПЦ през мрежата. Има ли такъв?
Като направиш телнет сесия към плеъра, пишеш следните команди:
cd /tmp/package/script
./configsamba
./samba start
За повече инфо линка по-долу:
http://durao.net/2010/06/01/oplay-hd...firmware-1-27/
Благодаря, naskop! Довечера ще пробвам:)
Цитат:
Първоначално публикувано от gainer
Благодаря, naskop! Довечера ще пробвам:)
Аз го изпробвах, но плеъра става много нестабилен, ако гледаш филм, като почнеш да копираш файл, видеото насича или направо спира (филма е на usb харда). Сигурно затова Асус не са го пуснали по подразбиране. Същата работа и с bittorrent клиента.
Най-накрая излезе нов firmware за O!Play HDP-R3 - Version 1.23N
1. Added MKV header compression format support
2. Fixed the bug: The “N” letter of Greek subtitle cannot be displayed correctly on the screen.
http://usa.asus.com/product.aspx?P_ID=aLsLIiFYl0Jw0H9Q
А може ли да се мине от фирм. 1.33 към 1.35 направо т.е 1.35 включва ли в себе си 1.34?
Цитат:
Първоначално публикувано от ivo0777
А може ли да се мине от фирм. 1.33 към 1.35 направо т.е 1.35 включва ли в себе си 1.34?
Може разбира се, всяка версия е самостоятелна система, не е нужно последователно да се ъпгрейдва. Освен това няма версия 1.34, поне официално, така че смело си слагай последния фърмуер.
Здравейте, купих си такъв телевизор http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-46c630 и съответно домашно кино самсунг и плеърче ASUS HDP-R1 в комбинация с 1ТБ диск на Samsung. Нямам никакъв проблем с отварянето на формати, субтитри или каквото и да е. Връзката е HDMI и оптика от киното към TV и HDMI от плеъра към TV. Единственото нещо, което ме дразни е едно съвсем леко накъсване на MKV и M2ts файлове, плейвани от ASUS-a. С версия 1.33p съм. Накъсванията при MKV ги няма с медийния плеър на TV, така че ме проблема е в ASUS-a. Някой имал ли е подобен проблем и ако да, как го е разрешил?
Един тъп въпрос...в технополис има нов модел 3д тв на LG...с пасивни очила...един колега гледал и вика че предава по готино от тези с активни...та да питам ако некой знае...ако си зема такъв тв..и зема да си сваля едно 3д истинско ..дали ше стане далаверата...да спестим от 3д блурей...аз свалих един блурей 3д 43 Г и го чете ма излиза екрана разделен на 2 SBS...от към четене го чете ма дали тв ше може да го конвертира в 3 д...а..некви идеи :blob1
Здравейте,
Имам един такъв проблем - плеъра ми (HDP-R1) е вързан към рутер (http://www.technomarket.bg/products/.../linksys-e2000), а към рутера съответно е свързан NAS сървър (http://www.multirama.bg/product/9380...k-dns-320.html) с 1 ГБ твърд диск. С филми до 20 ГБ няма никакви проблеми, но с такива от 40 ГБ и повече картината постоянно накъсва. По всички сметки излиза, че скоростта на пренос на всички навързани устройства е повече от достатъчна - да ама явно не. Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил? Предварително благодаря.
Поздрави
Всички базирани на Realtek 1073 плеъри не се справят със възпроизвеждането на FullHD по мрежата.
Аз съм със същия NAS и със Zinwell ZP500 и всичко до 720p върви чудесно по мрежата, но нагоре изобщо не пробвам. :)
И поради тази причина се каня да си купувам нов плеър на базата на Realtek 1085 който поддържа гигабитова лан-карта и да се надяваме 1080p по мрежата. Разбира се, не всичко опира до мрежата, на O!Play както и на моето Zinwell-че им е слаб процесора за да успее да обработи мрежовите пакети.
Ако греша някъде, моля да ме поправите.