Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост
И аз чакам защото вече ме побърка тая ДИВА. Сега пък мерих че през лан повече от 4.8 МБ не може да вдигне а пък през USB Държи на 16-17 МБ но пък когато се опитах да изтрия един Blue ray и ми даде син екран на компа. И този DISC OVERLOADED с торент клиентите все още си остава. A и да питам на хард диска трябва ли да е пуснат Spread Spectrum Cloking или някакъв друг джъмпер. Аз нямам никакъв и започнах да си мисля да не би за това да ми прави проблеми нещо САТА-та.
Диска ти да не е от тези с 64MB Cache?
Линк за сваляне на bootloader update 1026:
http://www.4shared.com/file/ewfR1jgx/Boot_update.html
Форматирате флашка във FAT32 и записвате на нея двата файла от архива. Монтирате я и при изгасен плеър задържате бутона за около 5 сек.
Процесът на ъпдейт е в три етапа и отнема около 5 мин. След завършването му ще имате нов bootloader който поддържа новите фирмуери на аналозите на Дива. Ведно се инсталира и фирмуера от Emtec N200, много е хубав, но не вижда вътрешния хард /просто устройството не ползва такъв/. Ако не ви харесва, може да го замените.
пп - при ъпдейта се сменя логото при първоначален старт на устройството! Грозно е :029:
Може да слагате всякакви фирмуери, стига да са отключени.
Ето и линк за сваляне на версия 4090 от Плейон: http://dox.bg/files/dw?a=3c9071e417
Успех и да знаете че не нося отговорност за развалени устройства :Drinks:
Е вече си взех Дивата и сега започвам да ръчкам по нея. Вече е с HDD 500GB Seagate Green разпознат и готов за работа. Виждам и мрежата за сега няма да ползвам Wi-Fi. Изчетох всички препоръки но не ми става ясно от къде да започна. Да си остана ли с оригиналния или да се хвърлям в джунглата от версии. Кой фирм ще ми препоръчате при случай че искам:
1. Да са ми пъргави менютата;
2. Да гледам от вътрешния хард;
3. Да гледам от харда на друго PC в мрежата;
4. Е ако може и торент клиента да работи поне с 1Мb/ps направо върху Divata (прочетох че е проблемно) :)
5. За YouTube не съм приритал може и без него;
6. Да не товаря плеърчето с не толкова необходими екстри и шаренийки (е после може и друг акъл да ми дойде);
7. Да е стабилно;
Коя версия фирм ?? на Дива? на A.C. Ryan? на Мечката? Споделете ?
Сега ще пробвам bootloadera на Amonev a иначе харда ми е 500 Г на WD s 8 MB keш http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=390
Boot loadera e пробван при самия старт е грозен пише MOVIE CUBE LET'S PLAY но иначе вградения EMTEC firmware е перфектен за LAN няма забиване няма проблеми но не се показва HDD-то и няма субтитри и доста бутони на дистанцията не работят.
Ето я и черешката на тортата - Фирмуера от Мечката V4: http://www.hifi-forum.de/extURL.php?...//ul.to/32bi6q
и последния от Плейон: http://www.hifi-forum.de/extURL.php?...//ul.to/17yes7
ВАЖНО!!! Преди да инсталирате горните, прочетете на предната страница как се актуализира bootloader-a! Не тествайте преди това!
В момента тествам Ме4ката и смятам че е най-доброто правено досега, независимо че няма интернет услугите като Youtube и др. Радиата работят, менюто е супер, още повече Movie wall-a :bravo
Инфо: При фирма от Ме4ката, за да актуализирате Movie wall, отивате във файл менаджер -> HDD -> папката ви с филми. Избирате чрез бутон "Menu" последната опция - нещо като клавиатура го оприличавам. След това в менюто Movie wall избирате линка и генерираните файлови изображения в папките на филмите се показват на стената. Натискате Enter и филма започва.
пп - Руснаците до снощи ми обясняваха колко не било възможно да се ъпдейтне буут-а на тези модели, имали малко ROM памет за хакнатите версии в yaffs формат и т.н ... няма невъзможни неща, стига да знаеш къде да търсиш :yahoo:
Ще помоля колегата Hell да актуализира линковете в началото на темата. :Drinks:
Дай моля те друг линк за фирма,че нещо дава грешка при разархивирането.
Браво AMONEV страшна работа си свършил пробвах сега последния Firmware на мечката убииствен е и няма никакви проблеми супер бърз. Но тук си объркал : Инфо: При фирма от Ме4ката, за да актуализирате Movie wall, отивате във "MEDIA LIBRARY" -> HDD -> папката ви с филми. Избирате чрез бутон "Menu" последната опция - нещо като клавиатура го оприличавам
Браво градски ,черпя те бира където те видя.Найстина фирма е страхотен,но имам проблем.Когато пусна филм през оптиката всичко е наред,но като пусна музика или радио нищо не излиза,чува се само по хдми от тв.Някой ако може да помогне,ще съм благодарен.
Значи получава се така-когато гледам с многоканален звук трябва spdf да е на passthrough , а когато пусна нещо с аналогов звук да превключвам spdf на downmix 2ch.Струва ми се крайно неудобно и недомислено.
и аз го инсталирах варви сприамо предишниа намирам разлика в графичното оформление ама то ко стана вече дива маи нищо общо ниама с дива и немога да разбера фирма на мечката имали торент клиен и ако има как се пуска ?
Цитат:
Първоначално публикувано от hajigeo
@JPM
провери encoding в setup/miscellaneous
трябва да е на Cyrilic
ами на Cyrilic е.
Странното е, че при някои филми всичко си е наред.
Просто нямам идея защо не става при други филми, не мога да намеря връзка.
някой да помогне?
Като реша да сменям субтитрите ми дава като опция само Английски примерно и понякога някакви други езици, но не и БГ.
Дава ти англииски щото са вградени във филма,даваш стрелка нагоре и ще видиш srt-ок и си готов.Името на субовете трябва да е същото като на филма.
Здравейте,
снощи нямах време да си поиграя повече, а днес пък пътувам и засега Дивата ден два ще я оставя да си почива.
Реално погледнато тя вече не е и Дива, освен надписа на предния панел :)
пп - пробвайте и фирма от Плейон, ако може някой да направи сравнение с плюсове и минуси на всеки, за да можем да оформим някакво заключение кой от всички нови е най-добър ще бъде полезно на всички нас.
Надявам се че ще има начин да подкараме SDK 4 с Opera web browser от ASUS и Iconbit HDSL52, но това другата седмица. Играчка трябва.
Поздрави.
Amonev е много прав особено за новобранци като мен които сега се запознават с това интересно устройство. Предлагам следната класация от имащите опит с различните фирмуери:
1. Най-безпроблемно плейване на медийни файлове -
2. Най-стабилна работа -
3. Най-красив интерфейс -
4. Най-бърз интерфейс -
5. Най-добри допълнителни функции -
6. Най-бърз торент клиент -
7. Най-добра работа в LAN мрежа -
8. Най-добра работа в Wi-Fi мрежа -
Нещо такова може и други ако на някой му хрумват интересни показатели
Лек ден.
ето вече сам и с v7.3.4 r4090+Cracked+Youtube варви перфектно има меню на български торента несам го пробвал радиото варви но показва само 2-3 станции както и при другите формуери общо взето и ме4ката и този са добри вече всеки сам да преценя скои дае но тези определено са наи доброто което сам виждал и слагал на дивата (muve box) :)