Re:DIVA FullHD Multimedia player
Е не тръгват тея пусти субуве и туй то.Всичко е както трябва да бъде, с еднакви имена,в една папка,.srt файл са и т.н обаче не тръгват.Субувете на .ави файла ги разпознава и няма проблеми но на .mkv .h264 да лоудна външни субуве не става.Къде греша мамка му.
Цитат:
Първоначално публикувано от portinari
.Къде греша мамка му.
От елементарно възпитание към питащите ги, не псувай за такива неща.
Благодаря на dsp и Hell за бързия отговор.
Вече не виждам пречка да се присъединя към клуба !
Здравейте,
някой с не-Дива фирм, ще сподели ли торентите как се управляват - през уеб страница или от менюто с дистанционното?
Защото аз като слагах една от бета-версиите на PlayoOn-а беше от менюто, а това нещо не ми допадна съвсем. Когато е през web, мога да си качвам торентите и да ги стартирам от 20 000 км :-)
Е вярно, имаше пък други благинки, като 1080/24Хз, и синхронизиране на времето.
Благодаря!
@portinari -> абе да не би точно този файл с тези субове нещо да не е читав ? Пробва ли и други MKV файлове с други субтитри ? Даже сложи някакъв друг файл със субове при това MKV и пробвай (но спази правилото за имената), нищо че няма да се връзват с филма ... Никога не си вади генерални заключения само от една-две проби.
:Drinks:
portinari когато пуснеш филма и то точно *.mkv почти винаги тръгват Английски субтитри.Тогава натискаш бутона subtitle после големия бутон който е като Enter и тогава с стрелка нагоре или дадолу си слагаш българските.1 са Английски а 2 са SRT в повечето случаи БГ-то.Отначало и аз се чудех как се сменят.От това по просто незнам как да обесня...
Благодаря и на двама ви но проблема излезе че всички .mkv-та които пробвах субувете им не са били UTF 8 .Направих ги такива и се получи.Малко след дъжд качулка щото цял ден вграждам субтитри ама карай. :Drinks:
portinari Добре дошъл в клуба :ole
@portinari - енкодинга на субтитрите не е задължително да е UTF-8 и нормалната уиндоуска кирилица (cp1251) също върви - просто трябва да си настроиш от менюто за субтитрите какъв е енкодинга.
Цитат:
Първоначално публикувано от kek
някой с не-Дива фирм, ще сподели ли торентите как се управляват - през уеб страница или от менюто с дистанционното?
Защото аз като слагах една от бета-версиите на PlayoOn-а беше от менюто, а това нещо не ми допадна съвсем. Когато е през web, мога да си качвам торентите и да ги стартирам от 20 000 км :-)
И при Playon!HD фърмуера има уеб страница за торента, ама адреса беше много забит - http://playonhd/cgi-bin/webtorrent.cgi като playonhd ти е по дефолт хоста на плеъра, но може да напишеш и IP адрес, разбира се (ако не ползваш DHCP особено). Явно е недокументирана функция... а защо са разкарали красивия уеб контрол панел не знам... хм...
Бих казал даже, че BG субфайловете са по скоро на CP1251 отколкото на UTF-8 (тази кодировка я срещам в BR риповете)
Здравейте,
От няколко дена преглеждам когато ми остане време къде и какви Аудио Системи се продават, на какви цени са и най-важното да имат цифров вход.
Оказа се че болшинството 5.1 системки нямат такави "високо технологични възможности" (или поне така се изразиха от Техномаркет :) ). Успях да открия няколко медела на Creative. Другото, което ми предложиха бе да си взема Reciever и отделно тонколони. Това решение от към качество съм сигурен че няма конкуренция, особено ако се вложат и доволно парички за тонколони, ама и цената отива до небесата.
Та кажете, споделете опит на какво слушате вие и евентуално няква идея за Budget 5.1 система.
Цитат:
Първоначално публикувано от StanB
евентуално няква идея за Budget 5.1 система.
Това не е много по темата но като бюджетно решение може да се загледаш за накоя такава шитня: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09021036 - в смисъл нещо подобно но задължително да има и DD и DTS декодер (някои може да нямат DTS) - има такива и с необходимия "високотехнологичен (цифров) вход", само не знам дали там могат да приемат кодиран цифров звук или само стерео... но лесно може да се провери... в добавка получаваш и DVD плеър и евентуално FM tuner. Общо взето скромното ми мнение, обаче, е че по-добре някоя по-нормална стерео (2.0 или 2.1) система отколкото такава 5.1 ширпотреба, дори за домашно кино когато говорим, щото ти ще се кефиш на разни ефекти от зад и от страни, но ще ти се губят най-вероятно съществени детайли в звуковата картина. Да не говорим че самото разполагане на 5.1 озвучителни тела само по себе си може да е проблем, а неправилното им позициониране може да доведе до отрицателни резултати.
@StanB -> този твой въпрос въобще не е за тук ! Има си друго място за тези въпроси и не раздувайте специализираните теми с неподходящи постове ! Благодаря за разбирането !
@portinari & @hristobotev -> тук не е мястото да спорите за такива неща ! Имате ЛС, пишете си там на воля и не задръствайте темата с глупости !
Цитат:
Бих казал даже, че BG субфайловете са по скоро на CP1251 отколкото на UTF-8 (тази кодировка я срещам в BR риповете)
HELL много ми стана интересно с тези субтитри.Сутринта си правих експерименти с над 30 заглавия които успях да вкарам вчера в харда.Установих че независимо дали са .sub или .srt CP1251 или UTF-8 някои тръгват други не.Незнам защо става така,затова тези които не тръгват ги минавам още един път през UTF-8 и се оправят.Другото което ми е интересно защо не излизат други вградени субтитри от .mkv контейнера ,а само Английските.Не че са ми притрябвали,но просто така от любопитство.
Точно със субтитрите никога не съм имал никакви проблеми, да ти кажа. Просто най вероятно ползваш някакви скапани и не им отговаря типа - применро с разширение sub са, но са всъщност srt (или обратното разширение srt no всъщност файлът е sub), и ти като ги прекараш през програмата за субтитри тя ти ги прави както си трябва - srt и готово. Другото е че името трябва да е абсолютно същото - включително главни и малки букви - за Уиндоус това не е от значение но при Линукса е по-различно - там се прави разлика.
А за MKV субтитрите - просто си има само английски явно, та затова ти показва само тях, на мен ми дава възможност да си избера, когато има няколко различни вкарани и отделно дава възможност и за външни srt.