Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110
Здравейте!
Следя темата отдавна и реших да си купя този плейър като временно бюджетно решение,
но имам няколко въпроса към притежателите на такъв плейър:
1. Вързан съм към мрежата на Мегалан посредством кабели и суич (без рутер).
Как мога да свържа плейъра към мрежата за да плейвам от HDD-то на PC-то най-лесно -
с кабел към суича и някакви настройки
или с кръстосан кабел и 2-а LAN-карта?
(Държа да е без рутер)
2. По този начин с високоскоростна мрежова връзка ще имам ли проблем при
плейването на 1080p с по-тежко аудио (аудиото засега ще е на downmix to stereo)?
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Да питам притежателите на въпросния плеър:
Има ли някакви Internet приложения, като достъп до YouTube, Facebook или браузър?
Цитат:
Първоначално публикувано от divxrullz
Само да вмъкна нещо относно субтитрите - всеки FW по-малък от 5хх (т.е. всеки 4хх) е със "старите" млечно бели субтитри. недостатъка на тези FW обаче са големите mkv-та. По-големи от 10ГБ не ги плейва.
Еййй, с една публикация на форума успя да ми развалиш кефа от 4xx firmware-a, който ползвах (заради плътните субтитри). За съжаление го тествах, и се оказа че си съвсем прав... Явно ще наблягам на файловете под 10 GB. :)
Добра информация! :Drinks:
Сигурен съм, че попаднах на FW 4xx който ги плейваше... утре ако ми остане време ще тествам и ще споделя :)
Към myDiva
Цитат:
Първоначално публикувано от myDiva
....
Относно субтитрите, за момента решението е инсталиране на по-стар фирм, но сме го поставили като въпрос при
обновяването му в някоя от следващите версии.
Вярно, че обещаното не е като даденото, но ще ни осветлиш ли ще има ли скоро нормални бели субтитри. :)
И ако може и една препоръка:
Логично е всичките версии на ъпдейтите да ги има в сайта на вносителя, за да може всеки, който иска да връща стари, да ги намери там.
Според мен подръжката за този плеър приключи.
Той е на пазара от 18-20 месеца, и производителя направи наистина най-доброто с фирмуера до сега. Няма нещо да не е оправено - освен цвета на белите букви. Не очаквайте чудеса повече .......
Малко жалко, но докато мазундата не смени основните формати, все още си е пушка!!! Много доволен ползвател съм му като цяло!
Здравейте,
имам въпросния плеър, но много не съм му обръщал внимание, защото до сега всичко работеше. В момента обаче се опитвам да шерна папка от компютър с уиндос 7. Правих какви ли не експерименти, но устройството не може да се логне в компютъра. В същото време другият ми плеър в същата мрежа Zinwell ZP-500 влиза и пуска безпроблемно видеофайлове. Дали проблемът е във firmware на устройството или пък се изисква някаква по-специална настройка за него? Моля за помощ
Цитат:
Първоначално публикувано от ccc
Здравейте,
имам въпросния плеър, но много не съм му обръщал внимание, защото до сега всичко работеше. В момента обаче се опитвам да шерна папка от компютър с уиндос 7. Правих какви ли не експерименти, но устройството не може да се логне в компютъра. В същото време другият ми плеър в същата мрежа Zinwell ZP-500 влиза и пуска безпроблемно видеофайлове. Дали проблемът е във firmware на устройството или пък се изисква някаква по-специална настройка за него? Моля за помощ
Мисля, че ис 30-те страници някой имаше същия проблем и решението е - направи си друг юзър и използвай него за да се логнеш (или ползвай текущият си).
аз използвам текущия с който се логва и Zinwell ZP-500
Може да пробвам и с друг, макар да не виждам каква ще е разликата
Моя калпазинанин работеше доста време с акаунта guest до един момент в който отказа и каквото и да правих не искаше да се логне в компютъра. Решението за мен ще опиша по-долу, но имай в предвид, че така правиш вернатите папки достъпни за всеки, независимо дали е в твоята работна група и т.н.
така....
отваряш regedit (мисля знаеш как)
намираш HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa и кликваш на него
в десния прозорец намираш everyoneincludesanonymous и променяш стойността му от 0 на 1
малко по-надолу намираш NoLmHash и му променяш стойността от 1 на 0
отиваш на HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\LanmanServer\Parameters
в десния прозорец намираш restrictnullsessaccess и му променяш стойността от 1 на 0
излизаш от regedit . няма нужда от сейф и т.н., само рестарт на машината и готово
Цитат:
Първоначално публикувано от hristo35
това с регистрите малко ме плаши. Има ли вариант да е от firmware? Никога не съм го обновявал, а ще е добре да изпробвам и по-стари версии ако има от къде да ги изтегля. Този потребител дали някога ще е онлайн?
Някой може ли да ми помогне с ъпдейта на устройството?
Записах файла - разархивиран на 16гб флашка, изключвам устройството, вкарвам флашката, натискам бутона за превъртане напред и включвам захранването - нищо не се получава обаче :sad:
Къде греша?
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от ccc
Някой може ли да ми помогне с ъпдейта на устройството?
Записах файла - разархивиран на 16гб флашка, изключвам устройството, вкарвам флашката, натискам бутона за превъртане напред и включвам захранването - нищо не се получава обаче :sad:
Къде греша?
Заповядай - на български и на английски.
Това го четох 100 пъти
този бутон F/W кой е??
Как не си взех още един Zinwell вместо да се мъча с това
Zinwell-а влиза навсякъде, а firmware се ъпдейтва през менюто и в краен случай от Power бутона