@bobi700402 -> допълвам, че работи и с донгълите на PlayOn/Diva с RealTek 8188SU, 8191SU или 8192SU чипсети.
Преглед за печат
@bobi700402 -> допълвам, че работи и с донгълите на PlayOn/Diva с RealTek 8188SU, 8191SU или 8192SU чипсети.
Благодаря на всички за полезните съвети. Не смятам да плейвам от компа но най вече не ми се пробиват дупки в стената та последен въпрос ако я вържа безжично с интернет много бавно ли ще сваля торентите връзката ще бъде ли стабилна.Извинявам се за тъпите въпроси но точно тая част с wi-fi не ми е ясна,само знам че трява да бъде 802.11n рутера и USB донгала
на 38страница "azrado" е дал линк към файл от руския сайт който гарантира стабилно сваляне до 2мб/с.Също така не тябва да се пускат повече от 2-3 торента едновременно
каква е скороста по usb че имам да прехвърлям 2тб а по lan стигам най-много 7-8мб .Как ще стане по бързо
Ако имаш предвид да прехвърляш към или от вътрешния диск през USB Slave, то скоростта би трябваро да е поне 25-27 MB/sec, колкото при всеки външен твърд диск. Значително по-добре отколкото през LAN.Цитат:
Първоначално публикувано от vankicha
благодаря ти ''kirretto'' значи ще е по usb.Сега като закачих стария хард от пуканката на компа виждам че освен филмите има и някакви други малки файлове които не знам от къде са и да ли да ги копирам на новия хард
Ами ако диска е във формат EXT3, вероятно му mount-ваш всичките дялове и виждаш системни файлове (да речем папки от сорта на syb8634, lost+found или подобни),които надали са ти необходими.
някой успя ли да вържи пуканката по usb на win 7? Има ли друга програма освен EXT2IFS че си разбих компа от рестарти и не ще и не ще
Това е от NMT Wiki:
Vista/W7 Troubleshooting
Although ext2fed does have M$ Digital Signature signing there can still occasionally be a problem with Vista and W7 recognising this and you may get an error message saying that the HDD needs formatting when trying to access the partition, thanks to forum member ruktium for posting a solution. Try the following to resolve this if you are unlucky:-
1.Uninstall EXT2FSD and EXT2IFS (Restart)
2.Restart again, during restart press F8 to bring up the, "Advanced Boot Options".
3.Under Advanced Boot Options highlight, "Disable Driver Signature Enforcement" (Hit enter).
4.Install EXT2FSD (Restart)
5.Restart again, during restart press F8 to bring up the, "Advanced Boot Options".
6.Under Advanced Boot Options highlight, "Disable Driver Signature Enforcement" (Hit enter).
7.Start up (if you don't have it started on start up) EXT2FSD. Assign your HDD a letter.
8.Right click your listed HDD in the EXT2FSD program. Select service management, Service Status should be started. If not click the Start button.
Kaloman благодаря за инструкциите но вече се отказах.Ще прехвърлям по lan.Аз успях да инсталирам програмата като зададх vista в къмбинатилити мод и тя ми намери всички дискове след задаване на букви.Когато се опитам да отворя харда в пуканката ми дава че е непозната файлова система и ми предлага форматиране.Интересно е че старият хард от пуканката го монтирах в компа и win-а не го вижда а тази програма веднага го откри и имам достъп до файловете(не ми дава да ги трия) а новия през usb-то не ще.Може да е от харда(SEAGATE –ST2000DL003/5900rpm/sata 6Gb/s,64MB cache)
Ако все още не си се напълно отказал, опитай дали след като си инсталираш Partition Manager 9.0 Professional (мисля от Замунда) пак няма да ти се вижда диска.
вече се оправих.Решението е много лесно - просто си запишете на диск едно бутващо убунто от 9-а версия или по-висока.В горният ляв ъгъл от меню избирате компютър и вече виждате всички дискове независимо да ли са на usb или на компа,а най-хубавото е че можете да копирате,кътвате,изтривате от всички дискове без никакви условности,така че тая EXT2IFS направо я забравете особенно ако сте с win 7
Най-добре слагай диска на NTFS и приложенията на външна флашка. Така не ти трябва нищо да инсталираш на компютъра, работи със всеки Windows при закачане през USB. Иначе е досадно с този допълнителен драйвер и Win 7.
от както смених харда на пуканката и вляза през компа не ми дава да трия и премествам файлове :sad: дава че ми трябва разрешение от:UNIX user/9999 :huh: някой знае ли какво е това?
задължително ли е харда да се форматира от пуканката или може да се форматира на компа и после да се монтира.Каква файлова система освен ext2 подържа плеъра.След като си взех нов диск 2tb и го форматирах от пуканката се оказа че нямам администраторски права и немога да трия премествам или преименувам