Здравейте,
Имам нужда от съвет. Чудя се кое да купя, дали WDTV Live (260лв) или Diva Full HD Multimedia Center (300лв). Аз първоначално исках Пуканка A-110, ама тия нали я спряха от производство и вече има A-200, пък и не ми се
дават 400 лв. за A-110... горе долу това са цените в момента във Враца. Знам, че ще кажете "зависи какво искаш да правиш и ти е нужно...", "чети форума всичко има...".
Аз в интерес на истината доста неща изчетох и ще споделя какво ми се върти из главата в момента, но ако споделите според вас лично как е по-добре и защо, ще съм ви много благодарен.
Ще изброя само нещата в които е моето колебание, тоест кое ми харесва и кое ме тормози:
WDTV Live
- Много хубави менюто, а и самата визия на плеъра също е на ниво.
- Не може да му се вкара вътрешен хард, но като сложа външен ако много ми бучи, ще го набутам зад телевизора.
- След консултация с човек, който го е тествал ми каза, че ако сложиш външен хард 500GB до горе напълнен, ще трябва да се сканира 5-15 мин преди да ти го отвори плеъра.
- След консултация с човек, който го е тествал ми каза, че Wi Fi трансфера е 3 пъти по-бавен от пуканката.
- Е тия субтитри са едно от основните неща, които ме тормозят : няма позициониране на екрана (дигнати са леко гадно) и шрифта е някакъв уникално тапанарски : снимка ... какви са тия ченгели, дори и с опцията за дебелина пак не е цветущо, а размер 40 е максимален и на по-малките TV се виждат малки... е тука ако някой ми покаже снимка как се виждат на 21 инча TV направо е златен ама... не всички имат HDTV и все пак да знам какво да очаквам. За в бъдеще естествено, че ще се мине към голям телевизор, но на първо време.
- Има YouTube и разни други... ама няма FTP и Torrent клиент... e да ама има един моднат firmware дето ги добавя.
- Много задоволителна поддръжка на файлови формати и при двата плеъра.
- Не ми трябва никакъв джубокс, плеъра си гледа дали има снимки в папките и си ги показва много готино, все едно като на thumbnail изглед при Windows.
- И накрая, но не на последно място - WD винаги знаят какво се казва хубава визия - не само на самия плеър, но и на софтуера.
Diva Full HD Multimedia Center
- Еми малко грозни менюта като цяло, а и самия плеър си е леко тумбак... е все пак се бутва вътрешен хард за това.
- Като му сложа вътрешен хард, сигурно има вероятност да ми надуе главата от скърцане.
- Понеже си има вътрешен хард, няма да ми сканира нищо - пускаш и гледаш.
- Не съм запознат колко е хубав трансфера през Wi Fi. Предлагат ми го с Wireless-N USB Адаптор + HDMI кабел. Все пак да отбележим нещо важно:
- Много се зарадвах като видях в една от темите, че може да си смениш шрифтаCan I use any Wireless-N USB Adaptor? Or must I use the special Playon! Wireless-N USB Adaptor
No, you cannot use any Wireless-N USB Adaptor. It needs to be Realtek chipset. Playon!HD supports any Wireless-N/Wireless-G USB Adaptor with Realtek chipset.евала за това нещо! Те така да имаше начин и на WDTV... и все пак ако някой може да покаже снимка на субтитрите от малак и голям TV цена няма да има
.
- Има някакво радио ама не и тия готините като YouTube снимките... е да ама има моднат firmware дето ги добавя. И все пак леко смешен Torrent клиент, ще си отварям PC то и през него ще ги пускам, ама като го
изгася то си продължавало видиш ли... не може ли просто да си отворя от харда на Diva -та един .torrent файл и да му кажа - "дърпай се и не ме занимавай с глупости".
Не съм сигурен, но мисля че в някой от новите firmware го има това, директно от плеъра да се отварят... както и да епродължаваме:
- Много задоволителна поддръжка на файлови формати и при двата плеъра.
- Има някакъв джубокс, като програма дето ти дава да си избираш много готино нещата с обложките и т.н. Демек е това.
- И накрая, но не на последно място да предпочетем българското, похвално е
================================================
Обобщение
- Не искам да си купя WDTV Live, защото тоя проблем със субтитрите ми боде в очите и усещам, че ще излезе една боза на 21 инча TV, която ще си я бия в главата.
И каква е гаранцията, че ще се смилят над нас да пуснат нов update, който да реши проблема. Обаче пък визията на плеъра и самия софтуер е толкова готина, като детска играчка - лесна за потребителя.
- Не искам да си купя Diva, защото е грозен дебел тумбак и ще ми се пръсне главата от скърцането на вътрешния хард... но пък субтитрите са доста по-добре от WDTV Live
има си разни допълнителни благинки, има по-скъпа цена, следователно по-високо качество се предполага.
Сега ще кажете: "Ми не си купувай нищо", не мога трябва да си купя "нещо", да влизам в крак с модата - по натам и HDTV телевизор и така
Ако трябва да избирате между двата плеъра, кой бихте си купили и защо?
P.S. Разбира се няма безгрешен човек сигурно пропускам важни факти в написаното от мен, а може и направо всичко да ви се стори една голяма простотия,
аз все пак вложих леко чувство за хумор, дано и вие да имате![]()